OSM Taktikleri
-
@cnytakn Yok öyle bir şey yapmam zaten, kastettiğim şey başkaydı Mesela ''kanatları kullan'' taktiğinde kanatların iyi olması önemli, değil mi? Ve genellikle kanatları iyi olup merkezi zayıf olan ve bütçesi sınırlı takımların sık kullandığı bir taktik diye düşündüm. ''Paslı oyun'' taktiği ise orta sahanın zayıf, forvetlerin güçlü olduğu takımlarda son vuruşu forvetin yapması için mantıklı diye okumuştum. Ha tabi ki hem orta sahası hemde forveti güçlü takımlarda da iş yapabilir. Ama öyle bir takımda daha çok iş yapacak başka bir taktik var mıdır diye merak ettim. ''Topa gördüğünde vur'' taktiği de hangi durumda en iyi şekilde kullanılabilir? Tüm mevkilerindeki oyuncular güçlü ve eşit sayılabilecek bir takım için 4-4-2 A dizilişinde en iyi taktik ne olur?
-
@savasma01 hayır zayıflık her zaman kötüdür ama dediğiniz şu ise; sizin kanatlarınız güçlü (defansınız kötü demiyorum) 433 a kanat yada 442 a kanat kullanmanız iyi olur yada ortasahanızın gücü yüksek forvetinize asist yapabilecek kapasitede 442 b pas kullanabilirsiniz. rakibiniz güçlü ve defansif oynamanız gerekiyor ise 451 4231 kgv kullanabilirsiniz
-
@cnytakn 4-3-3 kanat oynarken ortadaki oyuncunun hücum defans değerleri nasıl olmalı illa defansı birkaç puan düşük mü olmalı yoksa fred gibi hücumu 2 puan üstte olan merkez orta sahalar da olur mu? bir de sağ sol içler için hücum güçleri defans güçlerinin kaç puan üstünde olması gerekir? oxlade-chamberlain gibi hücumu defansından 6 puan yüksekte olan oyuncular mı olmalı yoksa 2-3 puan yüksek olması mı gerekir?
-
@j-lennon 433 de hucum kanatlara defansif gücü yüksek olanlar tercihen daha faydalı olurlar belli bir sayısı yok herzaman istediğimiz oyuncuyu alamayız, messi neymar carasco bunlara örnek ortaya gerçekte santrafor oynayanlar örnek olarak lewandoski benzema gibi oyuncular koymanız daha iyi olur tabi böyle yapmazsanızda yine oynayabilir ama en iyi yeri kendi yeridir oyuncuların.
-
tekrar olacak kusura bakmayın ama oxlade-chamberlain'in gücü 92-86-89 mesela bu oyuncu 4-3-3 dizilişinde gerçekte sağ açık oynar ama oyunda orta saha, orta sahaya koymam için 4-2-3-1 oynamam gerek sağ sol kanata koyabilirim o dizilişte.
aynı şey fred gibi hücumu defansından 2 puan fazla oyuncularda da geçerli bunlar da 4-2-3-1'de defansif ikilide oynuyorlar normalde ama 4-3-3 oynayınca defansife koyarsam verim alamam diye düşünüyorum.
-
@cnytakn Akşam önemli bir maçım var kadro değerim rakibin iki katı ben barça o villereal deplasmanda maç o 4-2-3-1 oynayacak bende 451 oynamayı düşünüyorum sayısal değerler nasıl olursa yenme olasılığım artar yardımınızı bekliyorum ben 60-60-59 yaptım sırasıyla iyi mi sizce
-
Selamın aleyküm rakib benden çok az güçlüyse ve yüksek hızda paslaşma oynuyorsa temposunu yüksek tutuyorsa o takıma karşı benim tempo ve presim nasıl olmalı teşekkürler.
-
Gece 1de Verona hesabımla Chievo ile maçım var.
Kadrolara bakabilirsiniz değerleri çok yakın.
Maç deplasmanda rakibin stadyumu 0. 442B Paslı, Alan ve ofsayt kapalı oynuyor. Hücumcularım daha iyi, defansı benden daha iyi gibi, kaleciler ve orta saha yakın.
İkimiz de çok agresif çıkacağız gibi hakem yeşil.
Kazanmak için ne önerirsiniz, önemli maç -
Selamun aleyküm beyler 3-4 gün sonra manchester united ile maçım var benim takım evorton ve lig başladığından beri 1. Sıradaydım şuan 2. Sıradayım united'i yenersem şamp olucam benden 200m fazla kadro değerine sahip nasıl bir yol çizebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.
-
@can-bey97 maçın 3-4 gün sonra ise o zamana kadar hem rakibinin kadro değeri hem de senin takımının kadro değerinde bi değişim olabilir. O yüzden 3-4 gün sonraki maçınız için o anki güncel kadrolara göre yardım isterseniz yapılacak olan yardımın daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
-
Kadro değeri rakibe göre güçlüyse de 451 KGV oynanır mı yoksa sadece rakip senden güçlüyse mi tercih edilmeli?
-
@süloderado kadron 451 e uygunsa oynanır ama 5 ortasahan yoksa yada birkaçı düşükse işe yaramayabilir.