OSM Taktikleri
-
@seldur2 hocam öncelikle Grimaldo yerine başka yüksek bir bek alırsan iyi olur sonra taktik olarak 4-3-3 B kanatları kullan yapabilirsin. Pogba ile Havertz sağ ve solda, Kante göbekte oynasın. Forvette de Coman ve Mbappe sağ ve solda, Griezmann ortada oynasın. En çok verimi bu şekil alırsın diye düşünüyorum. Ek olarak Havertz'i ne zaman görsem alırım gücünü 110'lara kadar çıkarmışlığım var fakat çok az sayıda gol ve asist yapıyor bilgin olsun.
-
Arkadaşlar ligde Leicester City im ligin basında adam satma sorunu yaşadığım için kadrom çok gelişmedi. Ligde kadro gücü sıralamasında 11. yim. Büyük takımlara karşı hangi taktikle çıkmam gerekir. Kadrom gelişince hangi taktiği kullansam takımım etkili olur ?
-
@coachh038 büyük takımlara 451 kgv, gelişince de 433 kanata dönebilirsin
-
Merhaba, Liverpool ile oynuyorum bütün menejerler dolu. 975m ile en yüksek kadro değerine sahibim ama ligde üst üste mağlubiyetler yaşadım ve şuan 4.yum en buyuk sorunsalım 4 4 2 b mi kullanmaliyim yoksa 4 3 3 mü?
Forvetler:
Lemar(105), Salah(108), Neymar(104),Dybala(103), Griezmann(104)
Orta sahalar:
Keita(108), Coutinho(104),Ndombele(102),Pjanic(103),
James Rodriguez(102),Casemiro(100),Aouar(98),
Mkhitaryan(97).
Defanslar:
Alexandre Arnold(108), Umtiti(104),Alba(103),Gimenez(102),Akanji(101,Alex Telles(101), Bonucci(101). -
@kaan-korucuu Lemar(105) demekle bir şey olmaz kardeş yan özelliklerine de bak. Burada ana özelliklerine göre diziliş önerilse bile yan özelliklerini bilmediğimiz için oyuncularının bazıları illa ki puan olarak kötü oynayacak.
-
@kaan-korucuu ama kimse yanıt vermemiş ben genel bilgi vereyim sana. Tek taraflı olarak kadro değerlendirmesi yapmak yanlış olur. Ama Kadro olarak birinciyim demişsin demek ki bu en iyi kadro. 433 oynayabilirsin yüzdeler 60-80 arası. Ama deplasman maçlarında baskıyı 50lere çekmeni öneririm. Kanatlara hücumu defansından çok fazla olanları koy. ortadaki oyuncuya göre 433a ya da 433b seç. Ortadaki oyuncun 100 hücum 98 defans mesela, ileri dönük oynaması için 433a, defansı yüksekse 433b. Görevleri de iyi seç. Eğer deplasmanda 433le iyi sonuç alamıyorsan 442 oyna deplasmanlarda biraz daha safe oyna yani.
-
Merhaba arkadaşlar benim takımım manchester city pazar günü Chelsea ile maçım var kendisi 433b kanatları kullan,agresif,alan markajı ve ofsayt tuzağını hayır yapmış.
kadro değerleri olarakta 77m fark var ortalama oyuncu değerim 29m onun ise 22m.
ilk 11 benim takımda 100-102 arasında değişiyor yedekler 100 değil ne yazık ki. Hakem kırmızı.
. -
@realomer_1 sen de 433 a ya da b tercih edebilirsin bir nevi ayna taktiği gibi, ev sahibi avantajını ve az biraz daha iyi olan kadro farkını üstüne katabilirsin. Yüzdeleri dengeli bırakırsan bence daha az risk almış olursun. Takımına güveniyorsan eğer 60-80 arası yapıştır. Hakem kırmızıysa rakibe göre oyna, mücadelede geriye düşmemek adına normal oynuyorsa rakibin sen de normal oyna. Görevleri de iyi ayarlarsan normal bir şansla yenmen lazım.
-
@bahadır-k yüzdeler 75te zaten iyi gibi sanki tek sıkıntı hakem onu normal mi yapsam dikkatli mi bilemedim.Bide şey var taktiklerden defansif yapabilirm topa hakim olma yaparsam gol yemem galiba neyse bakıcaz artık ve çizgi taktikleri var onları nasıl ayarlasam bilemedim.
-
Maça göre dizilişi değiştirmek avantaj mi sağlar yoksa dezavantaj mıdır örneğin güçlü bir kadrom var normalde 4 3 3 oynuyorum güçlü bir rakiple maçım oldugu zaman 4 4 2 olarak çıksam sikinti yasar miyim?
-
@kaan-korucuu zaten taktik o anki rakibe göre olur. Sabit bir taktikten kaçının. Rakibi saha avantajı, kamp durumu falan filan böyle tartıp denk mi zayıf mı güçlü mü ona göre çıkmak daha iyi. 433 klasik ofansif, 442 klasik dengeli, 451 klasik defansif tir en popülerleri
-
@realomer_1 çizgi taktikleri hem senin oyuncularına göre hem rakibin gücüne göre yapılabilir. Şöyle mesela: defansın güçlüyse ortasahanın defansa gelmesine gerek duymayacağın için forvet destekle dersin. Ya da rakibin forvetleri senin defansından üstündür, orta saha defansa destek versin ki kafa kafaya mücadele şansın artsın.
Onun dışında hakem renginde kararsızsın sanırım. Dikkatli ya da dua ederek normal çıkılır kırmızı hakeme. Deplasman maçları ayrı bir risktir ben böyle görüyorum. Dengeli bir oyun tercih edip riski azaltırsan dikkatli olabilir. Ama risk olsun gol olsun ofansif olsun dua ederim üstüne bir de kart gelmesin diye dersen normal olabilir. -
arkadaşlar çaykur rizespor ile hangi taktikle oynamalıyım?
-
@weidenn hani kadro değeri? Rakibin değeri? Güçlü müsün zayıf mısın denk misin o maç için? Sadece takıma göre taktik yapmak yanlış olur. Takımı yeni aldıysan hatırladığım kadarıyla takımın ortalarda bir şey. Rakibine bak ona göre taktik yap. Popüler taktikler: 433 ofansif, 442 denk, 451 defansif. Sayılar ofansifte 60-80, denkte 40-60, defansifte 20-40 arası.
-
@bahadır-k şu an takımı yeni aldım ve ilk maçtaki rakibim bot olarak yönetilen ankaragücü. casus yeni gittiği için taktiğini göremiyorum. kadro durumum ise daha iyi.
-
-
Merhabalar. Sans faktoru hakkinda bi baslik acmistim ama bu baslik altina yazmam tavsiye edilmis moderator tarafindan. Baslik kapatildigi icin de oraya yazamiyorum. forum.onlinesoccermanager.com/post/773767 linkindeki yazimda eksik yazmisim kusura bakmayin. Son zamanlarda oyundaki sans faktoruyle alakali bi guncelleme mi yapildi? Onu merak etmistim. Eger yapilmis ve sans faktoru arttirilmissa hic guzel olmadigini ve eski haline dondurulmesini onerecektim.
-
@gegenpresser şans faktörü kardeş diyecek bir şey yok. Sonuçta güçlü olan takımın yenme şansı daha fazladır. Mesela 10 maçın 1inde falan yenilmezsin normal bir taktikle ama defansif konularda iyi bir menejersen bunu 10 maçtan 2-3e çok çok 4e çıkarırsın. Çünkü karşısı zaten güçlü. Güçlü ve kaliteli. Dolayısıyla şutları da kaliteli olacak. Yani senin attığın 3-4 şutun kalitesinin aynısını adam tek şutta atıyor. Şans da şans yani. Sen taktik olarak üstüne düşeni yap, yine de yenilirsen hiç suçun yok şans faktörüne bağlı oluyor tamamen. Ben de mesela geçen sezondu sanırım 8-2 şut olarak üstün oynamama rağmen 1-0 yenildim adam çok güçlüydü. Değeri neredeyse benim 5 katımdı. Ama mesela başka maçta aynı adama deplasmanda oynamama rağmen 6-8 şut denk oynadım ve yenilmedim.
Uzun lafın kısası, sen taktikle elinden gelenin en iyisini yaparsın gerisi de şans artık yapacak bir şey yok. Geçmişte yaşadığın şeyleri tam olarak bilmiyorum ama fark olarak bu kadar şey yaşıyorsan onu da zamanla tecrübe kazanıp sayıları iyi ayarlamalarına + şansa bağlayalım. -
@bahadır-k dostum haklısın da bak bu da dün akşamki maçlarımın sonuçları:
Rakibin 246 benim 112 milyon kadro değerim vardı. Deplasmanda ezdim sonuca bak. Bu kadar da şans olmaz.
Burada da benim 62 rakibin 401 milyon kadro değeri var.
Güçsüz de olsak şans bu kadar etkilememeli. Ajax nasıl Real Madrid'e Barnabeu'da 4 tane atıyor güçlü güçsüzü her şartta yenecekse? Taktiğin hiç mi önemi yok?
-
@gegenpresser ben de çok yaşadım böyle sonuç. Anlıyorum. 2 şut attırıp 1-0 yenilmek gibi çoğu maç. Ama şans işte ne yapalım. Amaç güçsüzken, rakibe karşı üstün oynamayı denemek değil rakibi oynatmamak olmalı bence. Deplasmanda ezdim dediğinde 433 oynamışsın. Tamam önde oynamışsın ama 433le de güçlü takımlara açık verir diye düşünüyorum. Bir de görevleri nasıl veriyorsun. Ben kendi tüyolarımdan söyleyeyim görevleri(YouTubeda da osm tüyo yazsanız videolarım çıkar) :
Kaptan:sayılara bakılmaksızın en yaşlı kişi, aynı yaşta yaşlı kişiler varsa sayı olarak üstünü
Penaltı: hücumu en yüksek ikinci oyuncu (orta saha da olur forvet de olur ama hücumu en iyi olan değil ikinci olan)
Serbest vuruşlar: hücumu en yüksek oyuncu
Kornerler: (varsa) defansif orta saha, yoksa hücumu en düşük orta saha, bütün orta sahalar ofansifse 30+ hücumlu bek