OSM Taktikleri
-
@deatica dengeli çık. 451 kullanmayı bilen biri düşük kadroya da sahip olsa rakibi çok zorlayabiliyor. Takımına güveniyorsan gene ofansif yaparsın ama baskı ve tempoyu çok yükseltmeni önermem. 442,352,3322 olabilir 451 4231 olabilir 433lerin yine baskısı ve temposu dengeleştirilmiş halleriyle oynayabilirsin. Çizgi taktikleri herkes sabit olsun
-
kontratak taktiğinde çizgi taktikleri ve stiller nasıl olmalı çok sıkı defans için?
-
@oguzztr_1 defansif oynanacaksa dizilişin ve stilin önemi yok çizgi taktiklerinde orta saha defansa gelecek diğerleri sabit banko.
Kontra atak rakibi geride bekleyip atak yapmasını geride açık vermesini ve o açıkları yüksek tempoyla değerlendirmeyi hedefler.
Örnek sayılar şöyle : 30,30,75
Kontra uyumlu dizilişler: 541a, 5311, 532, 631a-b, 523a-b, 451 ve 4231dir. Bol şans -
Oyunda çok fazla şut açısı yakalıyorum ama forvetlerim Ronaldo kanat Mbpabbe santrafor Deolufeu kanat olduğu hâlde çoğu şutum gol olmuyor taktiğim 4 3 3 b ama 4 3 3 a taktiğini de denedim olmuyor gene gol atamıyorum. Ne yapsam işe yarar?
-
@ikasırgai görevlerde yanlışlık oluyor olabilir. Benim önerilerim
Kaptan: Güce bakılmaksızın en yaşlı olan
Penaltılar: pozisyona bakılmaksızın hücumu en yüksek 2. oyuncu. (örneğin 95 hücumlu orta saha ve 90 hücumlu forvet. Burada orta sahaya serbest vuruş, forvete penaltı. Tersi durum olursa 95 hücumlu forvet 90 hücumlu orta sahaya; serbest vuruş forvet, penaltı orta saha.) nedeniyse şu; bir oyuncuya birden fazla görev düşerse performansı azalır.
Serbest vuruş: pozisyona bakılmaksızın hücumu en yüksek oyuncu. (üstteki parantezle benzer)
Korner: hücumu en düşük orta saha oyuncusu. Eğer defansif orta sahanız varsa ve görevi yoksa o en uygunu, birden fazla varsa hücumu en az olanı. Az sayıda orta sahayla her mfnin görevi varsa anca o zaman hücumu yüksek defans oyuncusu.
Bu şekilde görevler uyuşmaktadır. Bunların dışında belki sayıları çok uçuk ayarlıyorsunuzdur. Bir de 70in üstüne çıkmamayı deneyin sayılarda.
433 demişsiniz. Stil olarak eğer kanat oyuncularının hücumu merkez forvetten iyiyse kanat oyunu, tersi durumda yani merkez forvet daha iyiyse paslı oyun daha uyumlu olacaktır.
Çizgi taktiklerinde de genelde herkes sabit oynanır fazla açık vermemek için. Stoperleriniz rakip forvetlerden iyiyse orta saha forvete gidebilir. Beklerin ikisi de 30 ve üstü hücumsa ileri çıkabilirler.
Form moral olayını da dengede tutmaya çalışın. Kritik ve ciddi bir maç olmadıkça koyu yeşile düşen oyuncuyu oynatmamaya çalışın. Sarıya düşerse hiç oynatmayın yedek oynasın. Yedeği de yoksa transfer taktiğinde bir sıkıntı var demektir. Bol şans
-
merhaba bugün gençlerbirliği ile maçım var.Kadro değerim 100m onun yaklaşık 2 katı. rakip 334 a oynayacak ve uzun top oynayacak. antreman basmayacak.deplasmanda oynayacağım. hangi taktikle oynamam gerekli.detayli anlatirsaniz sevinirim
-
@canöksüz 433, 442 işini görecektir. 334 oynayıp başarıya ulaşan henüz göremedim ben uzun top taktiği kağıt üstünde uyumlu gözüküyor ama geneli çöp taktik bence. Baskıyı dengeli bırak ne olur ne olmaz deplasman maçı, yüksek baskı kullanmak riski arttırır. Takımına güveniyorsan diğer sayılar 70lerde çıkabilirsin. Bekler 30+ hücumsa ileri olabilir diğerleri sabit. Alan markajı, ofsayt sana kalmış açarsan bir risk olur ama uzun topa etkisi olabilir.
-
@bahadır-k said in OSM Taktikleri:
@canöksüz 433, 442 işini görecektir. 334 oynayıp başarıya ulaşan henüz göremedim ben uzun top taktiği kağıt üstünde uyumlu gözüküyor ama geneli çöp taktik bence. Baskıyı dengeli bırak ne olur ne olmaz deplasman maçı, yüksek baskı kullanmak riski arttırır. Takımına güveniyorsan diğer sayılar 70lerde çıkabilirsin. Bekler 30+ hücumsa ileri olabilir diğerleri sabit. Alan markajı, ofsayt sana kalmış açarsan bir risk olur ama uzun topa etkisi olabilir.
cevabınız için teşekkür ederim, dediginizi uyguladim ve rakibi 2 golle mağlup ettim. yarınki maçım beşiktaşla, kendisinin kadrosu 120m civarı benim kadrom 100m. 433a kk taktiğiyle oynayacak büyük ihtimal. 433a karşı taktiği olarak 451 kgv mi oynanmali? maç evimde ayrıca.
-
@canöksüz 451 oynamak zorunda değilsin kadrolar denk ve artı olarak ev sahibisin rahatlıkla dengeli oynanabilir. 442 öneririm. Kadroda form moral durumlarına göre 442, 433, 352, 3322, 451, 4231, 343 bunlar da dengeli oynanabilir. Çizgi taktikleri herkes sabit. Bekler için gene 30+ hücumsa ileri çıkabilirler. 3lü defanslarda adam markajı + ofsayt açık, diğerleri alan markajı ve ofsayt kapalı oluyor geneli böyle.
Denk taktiklerde oyuncu pozisyonları ve görevleri büyük önem taşır bu arada
-
@bahadır-k dediginizi harfiyen yaptım ve 6 golle maçı kazandım. teşekkür ederim değerli bilginizi paylastiginiz icin. çok soru soruyorum ama 2 katı fazla değeri olan takıma deplasmanda ne oynanmalı ? rakip 433b kontra atak oynuyor. 3322 kgv oynamak ise yarar mı ?
-
@canöksüz rica ederim. Burası zaten soru sorma taktik alma ve soru işaretleri varsa onları çözüme kavuşturma yeri. Doğru yerdesiniz yani
2 katı güçlü olan rakiplere defansif oynamak lazım. Hele bir de deplasmansa biraz beraberliğe maçı 0 gole kilitlemek karşıya pek pozisyon vermemek lazım. 3 defans oynanırsa zaten 3lü defans illa ki açık verecektir başlı başına bir risktir. Hele ki zayıf takım 3lü defans kullanırsa ofsayt taktiği de pek kurtarmayacaktır. Defansın ya da orta sahanın 5li olması çok daha iyi olur bence.
Yoksa adam zaten güçlü artı bir de evinde, kaliteli adamlar elini kolunu sallaya sallaya 3lü defanstan geçebilir.
451 oynuyorum ben bu durumlarda baskı dengeli, stil defansif, tempo yavaş oyun kur kgv, alan markajı ofsayt yok. Orta saha defansa, diğerleri sabit. Hakeme göre mücadele de risk olmalı. Bu şekilde büyük ihtimalle rakip ne kadar güçlü olursa olsun istatistiklerde ezilmiyorsun. Ya denk oluyor ya da istatistik olarak bayağı önde oluyorsun. Puanla ayrılma şansı diğer taktiklere göre bence daha çok.
Hakem rengi olarak önerim:
Yeşil= çok agresif (yeşilse çok agresif abanın), agresif (yeterli sayıda yedek yoksa, kadro farkı attıysanız fazla risk almanıza gerek yok ve lig maçıysa)
Mavi= agresif (risksiz oyun). Çok agresif (riskli)
Sarı= normal (risksiz oyun). Agresif ( kritik maçların riskli oyunu)
Turuncu= normal (kadro farkı çok yoksa risksiz oyun). Agresif (kadro farkı çoksa rakip güçlüyse çok kritik maçsa riskli oyun)
Kırmızı= dikkatli (risksiz). Normal (riskli)
Genel bilgi de şöyle; hakem kırmızı olmadıkça agresif. Kırmızı hakeme normal. Bu da bilindik bilginin özeti. Turuncu hakem en sakatı. Normal oynayıp kart görüp yeniliyorum mesela adamlar agresif yapıyor kart mart yok. Şans sonuçta
-
Bu arada 433te kontra oynamayı ilk kim çıkardı kim önerdi bilmiyorum ama gözlerinden öpüyorum. 4 kat kadro farkı da yedim, kupa maçı da oynadım, deplasmanda 3 seviye sahaya karşı da oynadım henüz 433 kontraya yenilmişliğim yok istatistik olarak. Bir keresinde istatistikte ezmişken şansım tutmadı onda yapılacak bir şey yok. 70e 30 topla oynama ve 12ye 3 şutlarda üstündüm ama 1 golle yenilmiştim mesela
-
@bahadır-k tekrardan merhaba, taktik müthiş işe yaradı ve rakip takım sadece 2 şut cekti. ustelik maci da 1 golle kazandim. aşırı mutluyum. Bu arafa son bi sorum var. paslı oyuna karşı 442 kk denemek istiyorum. maç evimde. ve rakip kadro olarak benden çok düşük. üstelik yeterli oyuncusu olmadığı için bazı oyuncularının form ve moralleri düşük. hakemde yeşil gösteriyor. 442b kk yüksek tempo , çok agresif , ofansif, bu taktiği kullansam ise yarar mı ?
-
Takımım Wolves. Rakibim Liverpool, 4-3-3 B agresif kanatları kullan ofsayt tuzağı ve aşan markajı oynuyor. Nasıl bi taktikle oynayayım maç evimde antrenman basmayı düşünüyorum. 18 topçum var ortalama 11M değerinde takım
-
@canöksüz 442b ve 442a biraz farklıdır. Hemen özet geçeyim. Farkları, orta sahada oynayan oyuncular. 442a'da merkez orta saha pozisyonu 2 iken, 442b'de merkez orta saha pozisyonu yok merkezde bir ofansif bir defansif orta saha var. Bu yüzden 442b daha ofansif diyorlar. İlk 11indeki orta sahalara göre seçmeni öneririm.
Eğer 3 ofansif orta sahan varsa 442b daha uygun olacaktır. Geride duran oyuncu defansif ya da eşit olabilir.
Eğer 2 ofansif orta sahan varsa 442a daha uygun olacaktır. Merkezde oynayanlar da defansif ya da denk oyuncular olmalı.
442 dizilişleri hem kanat hem paslı oyun için uygundur. Seçimi merkez forvet oynayan kişilere göre yapılır. Merkez forvetlerin hücumu kanatlardan güçlüyse paslı oyun tercih edilir ki o forvetler daha çok şut şansı elde etsin. Kanat oyuncularının hücumu daha fazlaysa kanatları kullan tercih edilir ki kanat oyuncuları hücuma katılsın, orta açsın, topu ileri taşısın, gol pozisyonu oluştursun.
Bu arada orta saha pozisyonları şöyle, sana yazayım merak eden de okur hem.
Merkez orta saha: defansif ya da eşit
Kanatlar: ilk 11deki orta sahalardan en ofansif olanları yani hücumuyla defansı arası farkı en çok olan ofansif orta sahalar.
B dizilişlerindeki geridekiler: defansif orta sahalar
B dizilişlerindeki (ve 433a'daki) ileridekiler: kanatlara oranla daha denk sayılar ama gene ofansif.
Bunlar dışında hücumu defansı eşit oyuncular her orta saha pozisyonlarında ortalama oynar. Bir nevi joker gibi düşünün.
-
@whitemamba24 kadrolar arası değer farkı konusunda bilgilendirme yaparsan daha sağlıklı taktik düşünülebilir. Kamp basmayı düşünüyorsan galiba kadro olarak çok geridesin. Kampı kupa maçına saklamanı öneririm. 451 kgv 40,30,75 bence işini görür. Ofsayt yok. Alan markajı. Orta saha defansa, diğerleri sabit. Hakeme göre de risk al üstte yorumda hakem rengini anlatmıştım. Gene istersen coin bolsa kamp bas bu taktiği kamplı oynarsan rakibin pek şut şansı olabileceğini sanmıyorum.
Kampsız oynarsan en kötü ihtimal istatistiklerde denk oynarsın zaten evdesin
Kamplı oynarsan en kötü ihtimal 0-0 biter bence. İkiniz de kamp basarsanız istatistik denk olur böyle düşünüyorum bol şans
-
@bahadır-k Pardon Norwich Cityim yanlış oldu. Kadro değerleri evet fark var epey. Benim takım 205M Liverpool 300M
-
@whitemamba24 aslında 2 kat fark yememişsin sahanda seviye varsa denk oynayabilirsin
-
@Bahadır-K oynadığım rakibin değeri benim yarım kadardı. 442b kanatları kullan oynadım. artık şans faktörü mü devreye girdi berabere kaldım.
-
@canöksüz istatistik olarak ezilmediysen taktiğin suçu yok arada olur öyle normal gerçek hayattaki futbol gibi. Kart falan mı çıktı anlamadım. 442b'de orta saha oyuncularına doğru pozisyonları verdiğinizden emin misiniz? Pozisyonlar doğru olduktan sonra kanat oyunlarının hücum değeri forvetlerden fazlaysa kanat oyunu olarak doğru seçim yapmışsınız. Görevler de doğruysa karşı takım çok şanslıymış.
Taktik bilgisi olarak eşit menejerlerde istatistikler 50ye 50 topla oynama, 10a 10 falan da eşit şutlar olur iş daha çok şans faktörüne bakar. Kadro farkı ve ev sahibi avanajı kimde olursa olsun.