OSM Taktikleri
-
@kadir-ardıç_1 433te kontra çıkan arada denk geliyor rakip olarak benden güçlü de olsa istatistik olarak bir şey yapamıyor. 433te orta saha defansa gelse bile 7 adam kalıyor geride. Kontra oynamanız için geride 8-9 adam kalması lazım. Çünkü 30-30-75 gibi bir şey oynamanız lazım böyle olursa da forvetleriniz iyi oynayamaz. 433te kanatları kullan, paslı oyun ya da çok çok kaleyi görünce vur oynayabilirsiniz çok da macera aramaya gerek yok.
-
@Bahadır-K Teşekkür ederim bi kaç taktikte aydınlata bilirmisiniz nerdeyse herşeyi biliyorum
Ben 433 a pas cıkıyorum 54-54-84 orta saha defansı destekle oyuncularım tam yerinde ve ligin acık ara kadro deyerlisiyim ama online lig menejersiz yok sizce doğrumu yapıyorum ? -
@kadir-ardıç_1 433ü ofansif olarak tüm sayıları yüksek tutarak sonuç alırsınız. Baskıyı dengeli bırakmak belki olabilir zaten deplasman maçlarında ben de fazla yükseltmiyorum önde olsam da. Ama ev sahibiyken ve öndeyken bu baskı düşük gelecektir. 70lerde öneririm her sayıyı. 433te merkez forvetin hücumu en iyiyse paslı oyun mantıklı. Ancak 433ün ana stili kanat oyunudur. En güzel kanatta sonuç verir. Ama bazı durumlarda dediğim gibi paslı oyun da iyi sonuç verir.
-
@kadir-ardıç_1 bu arada kadro olarak öndeyseniz orta saha defansı destekle gibi bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten öndeyseniz defansınız savunma işini halledecektir demektir. Gene de geride fazla açık vermek istemiyorsanız orta saha sabit kalsın gerektiğinde ileri çıkarlar gerektiğinde geri gelirler.
-
@Bahadır-K Cevabınız için teşekkur ederim
-
4 3 3a paslı oyuna karşı nasıl oynamalıyım kadro değerleri eşit
-
@11bilal54 hiçbir diziliş tek başına diğer dizilişi ve taktiği yenemez. Önemli olan maçın analiz edilmesidir. Saha durumu, kadro değer farkı, kamp durumu, hakem durumu, form moral durumu, kart sakatlık durumu.
Rakibiniz 433 oynuyorsa sizden güçlüdür diye varsayıyorum. O zaman 451, 5311 ya da 532 defansif kullanın
-
@Bahadır-K said in OSM Taktikleri:
@11bilal54 Edit: Kadrolar denk demişsiniz gözümden kaçmış. Dediklerimi deplasmanda oynuyorsanız kullanın. Ev sahibiyseniz defansif oyuna gerek yok. 442 size yetecektir. Defansif sayı örneği: 30-30-75. Denk örneği: 59-59-59
4-4-2 b, kanatları kullan, agresif karşı nasıl oynarım ( maç evimde kadro 190 - 105
öndeyim) -
Merhaba hayırlı akşamlar. Şampiyonlar liginde en pahalı kadroya sahibim çeyrek finale yükseldim. Nasıl bir taktikle çıkmalıyım ?
-
@Danqer takımınıza güveninizin tam olduğu maçlara 433 deplasmanda ofansif oynar gibi kullanabilirsiniz. Risk az olsun isterseniz. 442yi yine deplasmanda ofansif oynar gibi kullanın. Kadroya denk birine rast gelirseniz 442 denk ya da 4231, 451 denk öneriyorum.
-
Merhaba bugün 3 yıldızlı sahamda çok önemli bir maçım var 200 m ye yakın bir kadro farkı var aramızda benden daha iyi.5 3 2 30 30 75 kontra çıkmayı düşünüyorum ama mevkiler nasıl olmalı acaba ilk 11 değerinde 9.7 milyon euro önünde bulunuyor rakibim.bu kadar defansif oynamama gerek var mı kadrosu gerçekten iyi bir seviyede yardımcı olursanız sevinirim.forvetleri 113 112
109 orta saha 110 105 105 defans 108 106 105 103 kaleci 110.4 3 3 b kanatları kullan oynuyor şimdiden teşekkürler -
@ArseneWenger-14 saha seviyeniz 3 ise ve ev sahibiyseniz ilk 11inizin güçlerini %10 bonuslu görün. Mesela 100lük bir defans böyle sahada evde 110luk gibi oynar. Ona göre kıyaslama yapın. Denk oluyorsa defansif oyuna gerek yok. Denke yakın ama hâlâ karşısı öndeyse 451,4231i denk kullabilirsiniz. Ağır basan sizinkilerse 442 denk. Diğer durum da saha bonusuna rağmen sizin geride olmanız, bu durumda defansif oynamak lazım. 532 30-30-75 demişsiniz. Alan markajı açın, ofsayt kapalı tutun. Pozisyon olarak pek zorluğu olmayan diziliştir. Defansta en iyi 2 hücumlu dfleri bek yapın, diğerleri stoper. Orta sahada ofansif olanlar kanat, diğerleri ortada. 2 forvet dizilişinde zaten ikisi de merkez forvet. Ama bu kadar derin düşünmeyin en iyi oyuncularınızı ilk 11e koyun sonra bu pozisyonlara uydurmaya çalışın, her maça herkes pozisyonuna uyacak diye bir şey yok zaten arada bende bile uymuyor
-
433 için en ideal çizgi taktikleri ve sayılar nedir
-
@Bahadır-K taktikler nasıl olmalı peki
-
@Bahadır-K diziliş kanat mı pas mı yapayım, 4-4-2 a mı veya 4-3-3 a mı yapayım? baskı vs onları nasıl yapayım yardımcı olur musunuz ( güncel kadro değerleri 275 - 145 öndeyim )
-
@alieknx_1 said in OSM Taktikleri:
@Bahadır-K diziliş kanat mı pas mı yapayım, 4-4-2 a mı veya 4-3-3 a mı yapayım? baskı vs onları nasıl yapayım yardımcı olur musunuz ( güncel kadro değerleri 275 - 145 öndeyim )
4-3-3 yap
-
@Bahadır-K 4-4-2 a kgv a ne girilebilirki evdeyim 200 m fark öndeyim yardımlarınızı bekliyorum
-
@Bahadır-K Reis benim kadro daha iyi ancak o taktiğe karsı oynamadığım için bilgisiz kaldım