OSM Taktikleri
-
@Bahadır-K Reis değerim 950 rakibin 500 onun evinde hepsi 100 ve stadyumu 2
4-3-3 a paslı ortasaha defansı destekle 54-54-84 oynasam alabilirmiyim bu taktikle 451 oynamıyorum cünkü forvetim daha güçlü -
@kadir-ardıç_1 merkez forvetiniz kanatlardan güçlü hücuma mı sahip? O zaman paslı oyun olur. Baskıyı dengeli yapın diğerleri 70ler kurtarır herkes sabit
-
@Bahadır-K Benim düşündüğüm taktikte kanatlara defansif koyuyorum ve defansı destekletiyorum ilerde kalan orta saha (433a) pası forvete ulastırıyor daha yenilmedim
-
@kadir-ardıç_1 433te kanatlara ofansif orta saha koymayarak istatistik olarak çok şey kaçıracağınızı düşünüyorum ama güvendiğiniz taktikse devam edin. Yalnız benim gözlerim şu şekilde; 451 ve 3322 dışında kanatlara defansif orta saha koymak sadece taktiğin istatistiğini ve kanat oyuncusunun puanını düşürüyor
-
@Bahadır-K Merhaba yarın Önemli bir maçım var. Adamın Kadrosu Benden Bir, İki Tık Daha iyi onun bütün Mevkilerinde 100+ Oyuncular var bende ise Orta Saha 3 tane 100+ Defans 3 tane 100+ Forvet 2 tane 100+ Oyuncu var. 4-5-1 son zamanlarda pek etki yaratmıyor gibi geldi bana maç benim sahamda Taktik önerebilir misin karşısı genellikle 442a,b veya 433a,b oynuyor.
-
@KagaNKala aa 451 etki yapmıyor olur mu? Ekip savaşındayız karşıda bir adam 3 maçtır 451 kullanıyor kadro olarak yerlerde ama 3 maçında da istatistiği kilitledi ve biraz da şansın yardımıyla 3 maçını da 1-0 kazandı. 451 hâlâ çok güçlü bir diziliş. Benim de defansif olarak kadro uygunluğuna göre ilk tercihimdir.
Bunun dışında maç evinizdeymiş. Kadrolar yakın olsa da sizin arkanızda saha bonusu olacak. Defansif oynamaya gerek olmadığını düşünüyorum ancak bu bonusa da körü körüne güvenmek iyi değil yani güvenip de ofansif de çıkmayın. Önerim 442 denk oynayın. Sayılar hepsi dengeli herkes sabit. İsteğe ve kadro uygunluğuna bağlı olarak 433 de dengeli oynanabilir. Ama unutmayın ki denk oyunda 442'nin patladığı kadar parlamaz 433 denk.
-
@Bahadır-K örnek olarak yol gösterici bir şey isterseniz şöyle yazayım:
442a(2 ofansif orta saha kanatlarda, 2 ofansif olmayan orta saha merkezde) kanatların hücumu iyiyse kanat oyunu, forvetlerin hücumu daha iyiyse paslı oyun.442b( 3 ofansif orta saha [2'si kanat, 1'i orta ileri], 1 ofansif olmayan orta saha (defansif orta saha pozisyonunda)
A ya da B seçimini orta sahanın yukarıda yazdığım uygunluğuna göre, paslı oyun ve kanat oyunu seçimini forvet ve kanatların hücumunu karşılaştırarak yaparsınız.
Alan markajı, ofsayt yok. Herkes sabit. Sayılar 59 olabilir. Karşısı ne oynarsa sertlik olarak onu taklit edin
-
@Bahadır-K Teşekkür ederim bir sorum daha olacak. 4-5-1de kgvde Tempo ayarını Yüksek hızda paslaşmaya alınca ne değişiyor. Ve 442de pas ayarını nasıl yapmamız lazım tam olarak?
-
@KagaNKala tempo; atağa çıkış hızıdır. Tempo ne kadar yüksek olursa o kadar hızlı ve o kadar topu kaybetme riski alarak atağa çıkarsınız.
Defansif oyunda yüksek tempo kullanmanın mantığı da şuna dayanır: rakibi kendi alanında bekle(düşük baskı). Adam gelsin bastırsın. Sen geride beklerken iyi pozisyon alıp atağı kes( defansif stil) ve rakip geri dönemeden hızla atağa çıkıp rakibin atağa çıkarkenki verdiği boşlukları kullanarak şansını dene.(yüksek hızda paslaşma)
442 aslen dengeli bir taktiktir gerektiğinde 433ten daha az risk alınıp 1 forvetten feragat edip orta sahada topu daha az kaybetmeyi hedefleyen diziliştir ve ofansif de oynanabilir. Denk oynanırsa temposu da denk, ofansif oynanırsa riske bağlı olarak 50lerde ya da 70lerde kullanılır
-
@Bahadır-K kadro değerim nerdeyse 3 katı olan birine 433a paslı dengeli cıksam mntıklı olurmu
-
Selamlar herkese Premier Lig'te Norwich City'im. Lider pozisyondayım. Bugün maçım Brigthon ile. Karşı takım menajeri bana 3-4-3 KGV Ofansif taktiği uyguluyor. Kadro değeri olarak neredeyse takımlarımız neredeyse eşit ama karşı takımın orta saha, defans ve kaleci mevkisindeki oyuncuları genel itibariyle benim oyunculardan daha yüksek. Fakat forvet hariç. Birisi kanat birisi santrafor olmak üzere iki tane 100 lük bir tane de kanat 97 lik forvet oyuncum var. Karşı takım oyuncularının form durumu yüzde 80 ile 85 arası. Nasıl bir taktik uygulamalıyım. NOT : ORTA SAHA MEVKİNDE DE 98 LİK OYUNCUM VAR!
-
@kadir-ardıç_1 3 kat fark atmışsanız dengeli yapmanıza gerek yok ofansif oynayabilirsiniz deplasman bile olsa. Kampa karşı kamp basmazsanız o zaman dengeliye dönebilirsiniz ya da ilk 11inizde dinlendirmeniz gereken oyuncuların yedeklerle oluşan 11, rakip 11yle denk düşüyorsa o zaman dengeli olabilir.
-
@Bahadır-K
Liderle oynuyorum, 4. Yüm kadro değerim ve oyuncu seviyelerim hepsi rakipten çok üstün. Rakip bu tarz maçlarında her rakibe farklı taktik yapıyor. Ben genelde 433a oynuyorum. O büyğk takımlara karşı 451 - 523 -4231 falan cıkıyor. Muhtemelen benim 433a cıkacagımı varsayıyor cunku ilk maçı yendim bu maç kritik. Kanatları kullanıyorum genelde. Ama bu maç değiştirmem gerek gibi. Kalabalık savunma yapıcak kontra uzun top vs yapıcak diye dusunuyorum tavsiyeleriniz neler? -
@Bahadır-K
Tarafsız sahada yendim. Ben 433a çıktım oda 4231 cıktı
Bu maç benim sahamda. Takımımın hepsi uçak -
tebrik ederim. Aynı taktiği uygulayabilirsiniz. Tarafsız sahada yendiyseniz ev sahibi bonuslu hayli hayli istatistikte ezmeniz lazım. Telefondaki tarayıcım bazen bu forumu açmadığı için geç görebiliyorum.
-
@Herr-Nazli kontra olursa ofsayt açın. Kalabalık orta saha olursa orta saha forveti destekle deyin çünkü rakip iyi kapanırsa forvetlerinizin desteğe ihtiyacı olacak
-
@07mertfb 5-2-3 kontra atak oyna bence ben öyle yenilmiştim güçsüz rakibe