OSM Taktikleri
-
@Wulkanest 433bye karşı 451 genelde üstün oynuyor. 433a'ya karşı da iyi performans gösteriyor ama 433bnin tam olarak karşı dizilişi bence 451. Kaleyi görünce vur. Orta saha defansa gelsin diğerleri sabit. Baskı dengeli, stil defansif, tempo yavaş oyun kur ya da topa hakim ol. Orta saha kanatlarında defansif orta sahalar olacak. Görevleri de iyi ayarlarsan istatistikte ezileceğini sanmıyorum.
-
@Wulkanest
-Oyunu ortasahaya yığmanı
-Kendi evinde sana karşı atak oynayacak bir rakibi
-Topla oynama yüzdesi olarak ezip gol yemeden 1 yada 2 tane atabiliriz- 451 a yada b oynayabilir Kaleyi görünce vur defansif bir şekilde oynaman mümkün
-541 Kaleyi görünce vur yada pas oyunu oynayabilisin dostım
Şöylede bir öneri sunacağım ki ben olsam sanırım bunu yapardım diye tahmin ediyorum
532 yada 523 defans geride ortasaha pozisyonu kotu forvet sadece atak
Karşıdaki menajerin ofsayt taktiği kapalıysa uzun top yapabilirsin ki hiç yemeden bir tane atıp alacağına inanıyoutum eğer ofsayt taktiği açık ise
-Kontra atak yapabilir ama kogtra atak yaptığın için tempoyu düşük koymamanı öneriyorum
-Ve ayrıca burası bence çok önemli 5 li defans yaparken asla ofsayt taktiği açma dostım- Bir önemli hususta alan savunması yapmayı unutma basit gözüken ama maç kaybedebileceğin detaylar
- 451 a yada b oynayabilir Kaleyi görünce vur defansif bir şekilde oynaman mümkün
-
@Bahadır-K teşekkür ederim.
-
@FATİHTERİM uzun topa karşı ofsaytın işe yaradığını sanmıyorum. taa karşı defanstan atılan bir uzun topun neresini ofsayta düşürecek defans bu bana mantıksız geliyor. Paslı oyun ve kontra atakta pas trafiğinin sonlandığı yer merkez forvet olduğu için bence asıl paslı oyun ve kontra atağa karşı ofsayt iyi gidiyor. Uzun topa karşı işlediğine dair kanıt var mı?
-
@FATİHTERİM teşekkürler.
-
@Bahadır-K
Tabikide var olmasa deneyimlemediğim bir şeyi başkalarına önermiyorum
Bu zaten bir oyun belli başlı mekanikler ile dolu bir oyun bundan dolayı size mantıklı gelmesine gerek yok -
@FATİHTERİM şahsen ben uzun top taktiğinde hiç üstün oynayamadım zamanında 523 424 çok denedim ama hep hüsran oldu sonuç. Aynı şekilde bana karşı uzun top çıkan da oldu. Hiçbirine ofsayt açmadım ve çoğunda üstün oynadım yendim(kırmızı kart görmediğim zaman) Bu yüzden ben önermiyorum uzun topu. 523ü bile kontra atakla oynuyorum iyi sonuç alıyorum ama uzun top olmuyor bende. Sıralama olarak 15 binleri görmüş birisi olarak gözlem yeteneğime güvenirim bu arada.
Neyse arkadaş tercihini kendi yapsın bakalım bana silah dayasalar uzun top oynamam ben -
@Bahadır-K
Zaten aynı şeyleri söyloruz dostum anlaşamadık sanırımBu Dizilişte uzun top oynayabilir bu bir tercihtir başarılı olur olmaz beni şey etmez
ama net önerim sırf defans oynuyor diye tempoyu düşük tutmadan kontra atak oynaması zaten aynı şeyi söylüyoruz -
@FATİHTERİM anlaşamadık değil sadece ofsayta takıldım ben. Uzun top ve ofsayt arasında ilişki olduğunu söyleyen birini görünce olaya el atıp gözlemlediğim olaylardan bahsetmek istedim. Sonuçta osm gibi böyle bir oyunda ne efsaneler ne söylentiler dolanıyor. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kimse bilmiyor çünkü düşündüğü fikir bugün işe yararken ertesi gün elinde patlıyor mesela. Tabi ki uzun top sadece seçeneklerin biri, kontra atak ve kaleyi görünce vur da defansif bir seçenektir. Gözlemimi paylaşmak istedim sadece.
-
@Bahadır-K 4-5-1 kaleyi görünce vur orta saha defansa yardım diğerleri sabit ayarladım. Baskı dengeli,Stil defansif ,tempo Topa hakim ol Alan savunması, ofsayt taktiği kapalı bu şekilde çıktım Akşam sonucu yazarım...
-
Selamlar, Ligde Norwich'im. Rakibim Burnley. Kadro değerlerimiz çok yakın birbirine. Maç Burnley'de. Burnley 4-4-2 a pas taktiği ile oynuyor. Ben rakibin oynadığı dizilişte kanat taktiği oynanması daha iyi olduğunu düşündüğüm için pas ona dezavantaj sağlar diye düşünüyorum. Bu yüzden benim ona karşı 4-4-2 b pas oynamam mantığıma yattı. Ya da 4-3-3 b kanatları kullan taktiği de kafama yatmadı değil. İkisi arasında kaldım anlayacağınız. Sizce ne oynamalıyım? Bu arada ekran görüntüsünde çıkmamış benim kalecim 103 gücünde.
-
@RequıreD
Evet takımlar eşdeğer gibi ancak maç deplasmanda diyorsun Stadyum geliştirmemiş olsa bile bu rakibin için bir avantaj ki eğer geliştirmiş ise daha büyük bir avantaj
-seninde düşündüğün gibi 442 b paslı oyun ile oynaman gayet mantıklı olur lobotka gibi yüksek bir Defansif ortasahan olduğu için avantaj elde edeceğini düşünüyorum şahsen ancak- Deplasmanda olduğundan dolayı 4 lü ortasahaya karşı 5 li ortasaha ile de çıkılabilir evet o forvetler varken gidip Sansonu alıp 5 li ortasaha yapmak garip olabilir ama Kaleyi görünce vur, Defansif yada normal sitil bir oyun ile top hakimiyetinin sende olması Da deplasmana gittiğin için işini görebilir
Senin takıma güvenin ile alakalı tabiki bu durum
-433 kanat yada pas oyunu da olabilir ama bu durumda deplasmanda olan bir maçta top hakimiyetini fazlaca alma şansı var gibi Rakip takımın
tabiki topla fazla oynadı diye bu demek olmuyor seni yenecek ama deplasmandasın biraz çekinmen gerektiğini ama kazanacağını düşünüyorum
merak ettim açıkçası hangi taktiği seçiceksin maç bitince yazarsan sevinirim dostum
İyi şanslar
- Deplasmanda olduğundan dolayı 4 lü ortasahaya karşı 5 li ortasaha ile de çıkılabilir evet o forvetler varken gidip Sansonu alıp 5 li ortasaha yapmak garip olabilir ama Kaleyi görünce vur, Defansif yada normal sitil bir oyun ile top hakimiyetinin sende olması Da deplasmana gittiğin için işini görebilir
-
@RequıreD deplasmanda böyle durumlarda 451'in denk oynanması güzel iş yapıyor. Kaleyi görünce vur. Sayılar hepsi dengeli. Herkes sabit. Alan markajı, ofsayt yok. Defansif orta sahaları rakibin taktiğine göre yerleştirin. Kanatsa kanatlara, paslıysa orta merkezde en güçlü defansif orta saha. Bu da benim önerim, bol şans.
-
Merhabalar, rakip kadro değeri 55m, benim 39m. Kendi sahasında 442b kanat kullan adam markajı oynuyor. Karşı taktik olarak 343a paslı ofsayt açık 40-30-70 oynamayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
-
@FATİHTERİM @Bahadır-K Söylediklerinizde haklısınız, dörtlü orta sahaya beşli orta saha fazlasıyla iş yapıyor ama benim artık ligde kazanmam lazım ve bu yüzden biraz risk almam gerekiyor gibi duruyor. Dediginiz yüzdelerde oynarsam gol yemem çok düşük
ama berabere kalma olasılığım da fazla. -
@Coskun-Kocakok
Maç deplasmanda ve takımlar deng sayılır
-Karşı Rakip adam adama oynadığı için 4 defans oyuncusuna 5 ortasaha ile karşılık vermeni öneriyorum
-3 lü defans oynamak istiyorsan
-352- paslı oyun
- defans geride, ortasaha pozisyonu koru, forvet ortasaha yardım
- alan savunması
- top hakimiyetli bir oyun (50 55 50)
Gibi oynanabilir
-451 a yada b
- Kaleyi görünce vur yada pas oyunu oynat
- (45 45 50) gibi falan oynayabilirsin
(değerler sana kalmış tabiki ama top hakimiyeti yapmanı öneriyorum)
-
- 451 ile bu maçı kazanıcağını düşünüyorum dostum değerleri yükseltebilirsin biraz, deplasmanda risk alıcam diye mağlubiyet yaşayabilirsin dikkat etmekte fayda var rakip de fena değil ama oynanabilir senin tercihine bağlı maçtan sonra yazarsın
Başarılar
- 451 ile bu maçı kazanıcağını düşünüyorum dostum değerleri yükseltebilirsin biraz, deplasmanda risk alıcam diye mağlubiyet yaşayabilirsin dikkat etmekte fayda var rakip de fena değil ama oynanabilir senin tercihine bağlı maçtan sonra yazarsın
-
@Wulkanest said in OSM Taktikleri:
@Bahadır-K 4-5-1 kaleyi görünce vur orta saha defansa yardım diğerleri sabit ayarladım. Baskı dengeli,Stil defansif ,tempo Topa hakim ol Alan savunması, ofsayt taktiği kapalı bu şekilde çıktım Akşam sonucu yazarım...
**Maç 0-0 bitti İstatislikler şu şekilde 6 şut çektim 11 şut Juve .42 topla oynama ya 58 toplama oynama Juve
Puan aldığımız için mutluyuz **
-
@Bahadır-K söylediğiniz taktikle maça çıktım başakşehirle oynadığım maçta öne geçtim sonra rakip kırmızı gördü maçı 1-0 kazandım.Rakip kart görmeseydi sonuç ne olurdu bilmiyorum.Bugünde deplasmanda bjk ile karşılaştım rakip 5-3-1-1 çıktı ben 4-2-3-1 herkes sabit kgv alan ofsayt kapalı sayılar 55-55-55 benğm kadrı 400 m onunki 300 m maç 0-0 bitti maçı kazandıracak etki gerekli bana. Kendi aramızda ligde oynuyoruz benim tecrübem çok osm de ancak arkadaşlara biraz öğrettik gibi birşey oldu şimdi çoğu ben Gsyim diye 4-2-3-1 in mantığını bilerek çıkıyor ve zorluyorlar hatta yenebiliyorlar beni. Burada sıkıntı herede acaba 4-3-3 çıksam deplasmana biliyorumkş 4-2-3-1 çıkacaklar sıkıntı yaşayabilirim.