OSM Taktikleri
-
@Bahadır-K 4-5-1 kaleyi görünce vur orta saha defansa yardım diğerleri sabit ayarladım. Baskı dengeli,Stil defansif ,tempo Topa hakim ol Alan savunması, ofsayt taktiği kapalı bu şekilde çıktım Akşam sonucu yazarım...
-
Selamlar, Ligde Norwich'im. Rakibim Burnley. Kadro değerlerimiz çok yakın birbirine. Maç Burnley'de. Burnley 4-4-2 a pas taktiği ile oynuyor. Ben rakibin oynadığı dizilişte kanat taktiği oynanması daha iyi olduğunu düşündüğüm için pas ona dezavantaj sağlar diye düşünüyorum. Bu yüzden benim ona karşı 4-4-2 b pas oynamam mantığıma yattı. Ya da 4-3-3 b kanatları kullan taktiği de kafama yatmadı değil. İkisi arasında kaldım anlayacağınız. Sizce ne oynamalıyım? Bu arada ekran görüntüsünde çıkmamış benim kalecim 103 gücünde.
-
@RequıreD
Evet takımlar eşdeğer gibi ancak maç deplasmanda diyorsun Stadyum geliştirmemiş olsa bile bu rakibin için bir avantaj ki eğer geliştirmiş ise daha büyük bir avantaj
-seninde düşündüğün gibi 442 b paslı oyun ile oynaman gayet mantıklı olur lobotka gibi yüksek bir Defansif ortasahan olduğu için avantaj elde edeceğini düşünüyorum şahsen ancak- Deplasmanda olduğundan dolayı 4 lü ortasahaya karşı 5 li ortasaha ile de çıkılabilir evet o forvetler varken gidip Sansonu alıp 5 li ortasaha yapmak garip olabilir ama Kaleyi görünce vur, Defansif yada normal sitil bir oyun ile top hakimiyetinin sende olması Da deplasmana gittiğin için işini görebilir
Senin takıma güvenin ile alakalı tabiki bu durum
-433 kanat yada pas oyunu da olabilir ama bu durumda deplasmanda olan bir maçta top hakimiyetini fazlaca alma şansı var gibi Rakip takımın
tabiki topla fazla oynadı diye bu demek olmuyor seni yenecek ama deplasmandasın biraz çekinmen gerektiğini ama kazanacağını düşünüyorum
merak ettim açıkçası hangi taktiği seçiceksin maç bitince yazarsan sevinirim dostum
İyi şanslar
- Deplasmanda olduğundan dolayı 4 lü ortasahaya karşı 5 li ortasaha ile de çıkılabilir evet o forvetler varken gidip Sansonu alıp 5 li ortasaha yapmak garip olabilir ama Kaleyi görünce vur, Defansif yada normal sitil bir oyun ile top hakimiyetinin sende olması Da deplasmana gittiğin için işini görebilir
-
@RequıreD deplasmanda böyle durumlarda 451'in denk oynanması güzel iş yapıyor. Kaleyi görünce vur. Sayılar hepsi dengeli. Herkes sabit. Alan markajı, ofsayt yok. Defansif orta sahaları rakibin taktiğine göre yerleştirin. Kanatsa kanatlara, paslıysa orta merkezde en güçlü defansif orta saha. Bu da benim önerim, bol şans.
-
Merhabalar, rakip kadro değeri 55m, benim 39m. Kendi sahasında 442b kanat kullan adam markajı oynuyor. Karşı taktik olarak 343a paslı ofsayt açık 40-30-70 oynamayı düşünüyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
-
@FATİHTERİM @Bahadır-K Söylediklerinizde haklısınız, dörtlü orta sahaya beşli orta saha fazlasıyla iş yapıyor ama benim artık ligde kazanmam lazım ve bu yüzden biraz risk almam gerekiyor gibi duruyor. Dediginiz yüzdelerde oynarsam gol yemem çok düşük
ama berabere kalma olasılığım da fazla. -
@Coskun-Kocakok
Maç deplasmanda ve takımlar deng sayılır
-Karşı Rakip adam adama oynadığı için 4 defans oyuncusuna 5 ortasaha ile karşılık vermeni öneriyorum
-3 lü defans oynamak istiyorsan
-352- paslı oyun
- defans geride, ortasaha pozisyonu koru, forvet ortasaha yardım
- alan savunması
- top hakimiyetli bir oyun (50 55 50)
Gibi oynanabilir
-451 a yada b
- Kaleyi görünce vur yada pas oyunu oynat
- (45 45 50) gibi falan oynayabilirsin
(değerler sana kalmış tabiki ama top hakimiyeti yapmanı öneriyorum)
-
- 451 ile bu maçı kazanıcağını düşünüyorum dostum değerleri yükseltebilirsin biraz, deplasmanda risk alıcam diye mağlubiyet yaşayabilirsin dikkat etmekte fayda var rakip de fena değil ama oynanabilir senin tercihine bağlı maçtan sonra yazarsın
Başarılar
- 451 ile bu maçı kazanıcağını düşünüyorum dostum değerleri yükseltebilirsin biraz, deplasmanda risk alıcam diye mağlubiyet yaşayabilirsin dikkat etmekte fayda var rakip de fena değil ama oynanabilir senin tercihine bağlı maçtan sonra yazarsın
-
@Wulkanest said in OSM Taktikleri:
@Bahadır-K 4-5-1 kaleyi görünce vur orta saha defansa yardım diğerleri sabit ayarladım. Baskı dengeli,Stil defansif ,tempo Topa hakim ol Alan savunması, ofsayt taktiği kapalı bu şekilde çıktım Akşam sonucu yazarım...
**Maç 0-0 bitti İstatislikler şu şekilde 6 şut çektim 11 şut Juve .42 topla oynama ya 58 toplama oynama Juve
Puan aldığımız için mutluyuz **
-
@Bahadır-K söylediğiniz taktikle maça çıktım başakşehirle oynadığım maçta öne geçtim sonra rakip kırmızı gördü maçı 1-0 kazandım.Rakip kart görmeseydi sonuç ne olurdu bilmiyorum.Bugünde deplasmanda bjk ile karşılaştım rakip 5-3-1-1 çıktı ben 4-2-3-1 herkes sabit kgv alan ofsayt kapalı sayılar 55-55-55 benğm kadrı 400 m onunki 300 m maç 0-0 bitti maçı kazandıracak etki gerekli bana. Kendi aramızda ligde oynuyoruz benim tecrübem çok osm de ancak arkadaşlara biraz öğrettik gibi birşey oldu şimdi çoğu ben Gsyim diye 4-2-3-1 in mantığını bilerek çıkıyor ve zorluyorlar hatta yenebiliyorlar beni. Burada sıkıntı herede acaba 4-3-3 çıksam deplasmana biliyorumkş 4-2-3-1 çıkacaklar sıkıntı yaşayabilirim.
-
@03AFYOKK
451 yada 4231 aşılması en zor taktik
Zaten sana karşı bu taktiği kullananlar genellikle senden daha güçsüz olan rakiplerdir.
Kodrolarının güçsüz olduklarını bildikleri için taktik ile oynamaya çalışıyorlar ki bence en mantıklısı
Maçı iki şey belirler %50 kadro %50 senin taktiğinin etkisi- Rakip sana karşı 5 ortasaha ile oynayıp avantaj elde etmek ister
- Ancak sen daha iyi oyuncularda kurulu bir takımla aynı taktiği uygulandığında, rakibin elde etmek istediği avantajı silersin bu sefer iyi olan kadron ile kazanman büyük ihtimaldir
-
@03AFYOKK Size şunu diyeyim. Çok iyi kapanan rakibe karşı ofansif oynarsanız bile gol atamayabilirsiniz. Bunun nedeni ne biliyor musunuz? Güçlü takım olduğunuz için yüksek baskıyla adamı oynatmamak topu hemen kapmak atak yapmak istiyorsunuz. Oysa zaten rakibin taktiği defansif ve top rakip defanstan çıkmadığı sürece savunma işini kalan kişilerle iyi şekilde sürdürecektir. Bu yüzden yapacak tek bir şey, baskıyı dengeli ya da geride karşıla yapacak ve rakibin atağa çıkmasına izin vereceksiniz. Kapanmış rakip atağa çıktığında defans yapan adam sayısı azalacaktır. Bu durumda gol pozisyonlarınız artacak ve daha iyi şut tutturma yüzdesi elde edeceksiniz. Stiliniz temponun gene yüksek olabilir ama dediğim gibi baskıyı biraz düşürün bırakın rakip de oynasın açılsın açık versin, yoksa zaten rakibin taktiği sizin ataklarınızı kesmek sonuçta. Atak yapmak üzerine değil defans üzerine taktik kurduğu için atağa çıkma kalitesi zaten düşük olacaktır korkmayın o konuda.
@FATİHTERİM ve arkadaşın verdiği yüzdeler üzerine üzüntüyü azaltacak bir yorum yapayım. Her ne kadar yarı yarıya desen de şans bu oyun için aşırı büyük bir faktör. Mesela bugün rakibe sadece 2 şut çektirdim ben 13 şut çektim ancak 1-0 yenildim. Benim için de yüzdeler şöyle: %10 kadro, %30 taktik, %60 şans. Taktiğin 2 katı gerçekten şans yüzdeliği için doğru bir rakam. Bazen ağzınızla kuş bile tutsanız rakibin şansı o derece yaver gidiyor ki kazanamıyorsunuz maçı. -
@Bahadır-K İyi akşamlar tekrar herkese yeni rakibim Kupa arasından sonra oynayacağım benim kadro dün ki gibi
Benim kadrom ise 4 Forvetim var Santrafor 2 tane 94 ve 83 lük Kanat Forvetler ise 88-86
5 Orta saha Var 97-87-86-83-81
Savunma ise 6 adet 3 Bek 90-86–86 Stoper 3 87-86-80
Kaleci 96
Milan takımı 4-4-2 A kaleyi görünce Vur adam adama ofsayt taktiği yok 90-89 2 forvet 86-88-86-89 orta sahalar defanslar 92-90-93-88 kaleci 90
Durum bu arkadaşlar bilemedim ne taktikle çıkmam gerektiğini kaleyi görünce vura karşı kanattan hucum edeyim dedim ama hem deplasmandayım hem adamın kadro kalitesi daha iyi sizlerin görüşleri nelerdir ne yapılmalı?
-
@Bahadır-K dostum sende eski kullanıcısın osm ye gelen büyük güncelleme sonrası malesef ki durum anlattığın gibi, bende bugün ingilteredeki bir deve 4 attım hemde deplasman. Bilirsin sen, eskiden güçlü takım almak bir marifeti şimdi ben öyle görmüyorum sevmediğim bir takım olmadığında da almıyorum. Orta düzey takımları tercih ediyorum geçerkten işim daha kolay oluyor bilmiyorum biz biraz deneyimlemiş olduğumuz için mi böyle geliyor ama benim görüşüm bu yönde dostlarım
-
@FATİHTERİM o zamanlar millet pek bir şey bilmiyordu. Gelen geçen 433 çıkıyordu. Herkes 442 433 manyağı olmuştu. YouTubeda yenilmezlik taktiği diye millet görüp onu kullanıyordu. Bu yüzden iyi takımlar averajla çok kolay şampiyon oluyordu ve iyi takım almak dediğin gibi sonuca direkt etki ediyordu. Ama oyun o çağını atlattı yani 433 çağını. 451i çözen menejerler oyunda yeni çağ başlattı. Bu çağ başladığından beri 433çü lider takımlar kolay puan kaybetmeye başladı. Oyunun şuanki çağı 451 çağı. Elbet bu taktiğin de bir gün pabucu dama atılıp yeni bir çağ başlatılacak. Bekleyip göreceğiz bakalım. Kim bilir belki biz başlatırız yeni çağı?
@Wulkanest dostum biliyorum çoğu maça aynı şeyi öneriyorum, öneriyoruz ama üstte yazdığım gibi. Oyunun şuanki çağı 451 çağı. Başın sıkıştığında 451 ya da 4231 oynayacaksın en mantıklısı. Eğer bu senin tatmin etmiyorsa kontra atak taktiğiyle ilgilenmeye başla bence. Kontra atağın atılan şut ve gol olan şut yüzdesiyle kaleyi görünce vur stilinin yüzdesini karşılaştırırsak kontra atak daha baskın çıkıyor. Baskıyı ve stili düşük kullanacaksın(öneri 30'lar), tempo yüksek hızda paslaşma olacak(öneri 70'ler). Adam markajı seçmek gibi bir hata yapma kontrada, ya da yüksek baskı kullanmak gibi bir hata. Ya da ofsayt açmak gibi. 5311 kontra iyi iş görüyor şuan gördüğüm kadarıyla. Hani şöyle diyeyim; 5311 çıktığım zaman istatistikte ezildiğim maç hatırlamıyorum. Ha yenilmiş olabilirim elbette ama hep üstün oynadım. Hatta geçen benim taktikle arkadaş evinde kamplı adamı kamp basmadan 4-2 yendi 5311le. -
@Bahadır-K tşk ederim
-
Merhaba yarın arkadaşım ile maçım var. Onun kadro değeri 205m benim ise 146m. Maç onun evinde oynanacak ve stadyumu 3. seviye. Muhtemelen 442b paslı oyun yapacak ama bir garantisi yok tabi ki. Nasıl bir kadro ile çıkmalıyım ?
-
@Danqer @BAHADIR-K
dostum dediğimiz gibi şu an senden güçlü takımlara karşı 451 4231 oynamak çok mantıklı ve çok etkili aynı şekilde
523 532 kontra atak da oynayabilirsin genellikle aynı şeyleri söylüyoruz aşağıdaki yazıları okumanı öneriyorum kardeşim -
@Danqer normalde 442 denk oyun önerirdim ama saha 3müş. Pozisyonlara göre kadroları tartın %10 daha güçlü varsayın rakip oyuncuları. Yani mesela 100lük forveti var diyelim onu 110 gibi görün. Bu hesaptan sonra rakip üstün geliyorsa defansif, denk oluyor denk, sizin adamlar üstün geliyorsa ofansif oynatın. Büyük ihtimalle rakip üstün çıkar bu hesaptan. Önerim defansif oyun. 5311den bahsetmiştim birkaç yorum öncesinde var. Deneyebilirsiniz.