OSM Taktikleri
-
@Bahadır-K dostum sende eski kullanıcısın osm ye gelen büyük güncelleme sonrası malesef ki durum anlattığın gibi, bende bugün ingilteredeki bir deve 4 attım hemde deplasman. Bilirsin sen, eskiden güçlü takım almak bir marifeti şimdi ben öyle görmüyorum sevmediğim bir takım olmadığında da almıyorum. Orta düzey takımları tercih ediyorum geçerkten işim daha kolay oluyor bilmiyorum biz biraz deneyimlemiş olduğumuz için mi böyle geliyor ama benim görüşüm bu yönde dostlarım
-
@FATİHTERİM o zamanlar millet pek bir şey bilmiyordu. Gelen geçen 433 çıkıyordu. Herkes 442 433 manyağı olmuştu. YouTubeda yenilmezlik taktiği diye millet görüp onu kullanıyordu. Bu yüzden iyi takımlar averajla çok kolay şampiyon oluyordu ve iyi takım almak dediğin gibi sonuca direkt etki ediyordu. Ama oyun o çağını atlattı yani 433 çağını. 451i çözen menejerler oyunda yeni çağ başlattı. Bu çağ başladığından beri 433çü lider takımlar kolay puan kaybetmeye başladı. Oyunun şuanki çağı 451 çağı. Elbet bu taktiğin de bir gün pabucu dama atılıp yeni bir çağ başlatılacak. Bekleyip göreceğiz bakalım. Kim bilir belki biz başlatırız yeni çağı?
@Wulkanest dostum biliyorum çoğu maça aynı şeyi öneriyorum, öneriyoruz ama üstte yazdığım gibi. Oyunun şuanki çağı 451 çağı. Başın sıkıştığında 451 ya da 4231 oynayacaksın en mantıklısı. Eğer bu senin tatmin etmiyorsa kontra atak taktiğiyle ilgilenmeye başla bence. Kontra atağın atılan şut ve gol olan şut yüzdesiyle kaleyi görünce vur stilinin yüzdesini karşılaştırırsak kontra atak daha baskın çıkıyor. Baskıyı ve stili düşük kullanacaksın(öneri 30'lar), tempo yüksek hızda paslaşma olacak(öneri 70'ler). Adam markajı seçmek gibi bir hata yapma kontrada, ya da yüksek baskı kullanmak gibi bir hata. Ya da ofsayt açmak gibi. 5311 kontra iyi iş görüyor şuan gördüğüm kadarıyla. Hani şöyle diyeyim; 5311 çıktığım zaman istatistikte ezildiğim maç hatırlamıyorum. Ha yenilmiş olabilirim elbette ama hep üstün oynadım. Hatta geçen benim taktikle arkadaş evinde kamplı adamı kamp basmadan 4-2 yendi 5311le. -
@Bahadır-K tşk ederim
-
Merhaba yarın arkadaşım ile maçım var. Onun kadro değeri 205m benim ise 146m. Maç onun evinde oynanacak ve stadyumu 3. seviye. Muhtemelen 442b paslı oyun yapacak ama bir garantisi yok tabi ki. Nasıl bir kadro ile çıkmalıyım ?
-
@Danqer @BAHADIR-K
dostum dediğimiz gibi şu an senden güçlü takımlara karşı 451 4231 oynamak çok mantıklı ve çok etkili aynı şekilde
523 532 kontra atak da oynayabilirsin genellikle aynı şeyleri söylüyoruz aşağıdaki yazıları okumanı öneriyorum kardeşim -
@Danqer normalde 442 denk oyun önerirdim ama saha 3müş. Pozisyonlara göre kadroları tartın %10 daha güçlü varsayın rakip oyuncuları. Yani mesela 100lük forveti var diyelim onu 110 gibi görün. Bu hesaptan sonra rakip üstün geliyorsa defansif, denk oluyor denk, sizin adamlar üstün geliyorsa ofansif oynatın. Büyük ihtimalle rakip üstün çıkar bu hesaptan. Önerim defansif oyun. 5311den bahsetmiştim birkaç yorum öncesinde var. Deneyebilirsiniz.
-
@Bahadır-K evet anlattığınız durumları biliyorum. Şimdi ben ligin en güçlü takımıyım ancak dediğim gibi rakipler 4-5-1 manyağı oldu deplasmanda üstün çıkmam gol atmam için baskıyı düşürüp diğerleri dengeli mi çıkmak gerek. Ancak 4-5-1 oynamak istemiyorum kadrom iyi 4-3-3 çıktığım zamanda hüsran oluyor bazen 4-3-3 a kanatta evdede deplasmandada değerler ne olmalı.
-
@03AFYOKK sadece baskıyı düşürmeniz yeterli mesela şöyle bir şey deneyin 433a ya da bde. Ya da evde 343 olarak : 45-70-70 bu sayılar sadece örnek tabi, belki kadronuza daha uygun sayılar bulursunuz bunu fikir oluşturması için verdim aralık olarak böyle düşünüyorum.
-
@Bahadır-K peki 4-2-3-1 oynadığımda dengeli sayılar iş görmüyor maç 0-0 a kilitleniyor.4-5-1 i bilen adamlar bunlar ben buna karşı 4-2-3-1 de ne yaparsam fark yaratır.
-
Beyler aslında çok daha değerli, iyi bir kadro yapmama rağmen oyunun acemisi olduğum için midir nedir ligin başında barcelona ve reale yenilmem ve bir de ortalama bir takımla berabere kalmam sonucunda 2. sıradayım. Villareal'in menejeri şanslı mıdır, oyunun ustası mıdır, onu da çözemedim. Ben her maça farklı taktikle uğraşırken, adam her maça aynı taktik ve kadroyla çıkarak herkesi yendi, silip süpürdü, oyuncuları puan rekoru kırıyor
Benim kadrom çok daha kaliteli diye düşünüyorum. Deplasmandayız. Aşağıda ekran görüntülerini paylaşıyorum. Nasıl bir taktik önerirsiniz? Antreman kampı da basacağım.
Teşekkür ederim
Lig Tablosu
Kadrom
Rakibin Taktiği ve Kadrosu
-
@nadir-peker_1 şimdi reis bu oyun hem kadroya hem taktiğe bakar. Sen güzel bir taktik yaparsın oda sana karşı Bir taktik yapar sen güçlüysen berabere kalabilirsiniz hatta yenilebilirsinde.
-
@saidkayaa said in OSM Taktikleri:
@nadir-peker_1 şimdi reis bu oyun hem kadroya hem taktiğe bakar. Sen güzel bir taktik yaparsın oda sana karşı Bir taktik yapar sen güçlüysen berabere kalabilirsiniz hatta yenilebilirsinde.
Pekala mevcut şartlarda bu 4 4 2 a paslı oyun taktiğine karşı önerdiğin bir taktik var mı?
-
@nadir-peker_1 Diziliş:4-5-1
Oyun sitili : Sert,Kaleyi görünce vur
Hücümlar : Orta sahayı destekle
Orta saha : Forvete yardımcı ol
Defanslar : Geride kal
Savunma şekli : Alan savunması
Ofsayt taktiği : Hayır
Mentalite : Ofansif
Tempo : Tek pas futbol
Pres : %85 -
@nadir-peker_1 biraz aşağıya inip yazdığımız şeyleri okursan biraz daha fikir sahibi olabilirsin.
Genellikle Defansif ortasahan var bu kadar defansif ortasaha neden aldın anlamış değilim tabiki iş görür ama mantıksız olmuş biraz
4231 değil 451 oynamanı tavsiye ediyorum Kaleyi görünce vur taktiği ile Defansif bir oyun topa senin hakim olduğun bir oyun maçı kazanırsın
Presi 85 lere çekmeni önermiyorum hem deplasmanda sın hemde 5 li ortasahan var
-5 li orta saha seçerken zaten amacımız bizden güçlü yada deplasmana gittiğimiz iyi takımlara karşı topum hakimiyeti sağlamak ve golü bulmak
Baskıyı dengeli koymalı stili Defansif yapmalı ve topa hakim olu seçmelisinDaha ligin yarısındasın önemli maçları kazanıp iyi bir menajer puanı ile şampiyon olabilirsin villereali indirmen gerekiyor tabiki
-
@FATİHTERİM said in OSM Taktikleri:
@nadir-peker_1 biraz aşağıya inip yazdığımız şeyleri okursan biraz daha fikir sahibi olabilirsin.
Genellikle Defansif ortasahan var bu kadar defansif ortasaha neden aldın anlamış değilim tabiki iş görür ama mantıksız olmuş biraz
4231 değil 451 oynamanı tavsiye ediyorum Kaleyi görünce vur taktiği ile Defansif bir oyun topa senin hakim olduğun bir oyun maçı kazanırsın
Presi 85 lere çekmeni önermiyorum hem deplasmanda sın hemde 5 li ortasahan var
-5 li orta saha seçerken zaten amacımız bizden güçlü yada deplasmana gittiğimiz iyi takımlara karşı topum hakimiyeti sağlamak ve golü bulmak
Baskıyı dengeli koymalı stili Defansif yapmalı ve topa hakim olu seçmelisinDaha ligin yarısındasın önemli maçları kazanıp iyi bir menajer puanı ile şampiyon olabilirsin villereali indirmen gerekiyor tabiki
Bu ilk ligim, orta saha olsun, puanı yüksek olsun gerisi taştan olsun mantığıyla al sat yaptım. Hiç dikkat etmemiştim, ortaya çıkan sonuç bu
Dediğin gibi yaptım. Teşekkürler
-
@nadir-peker_1
Dostum ortasaha oyuncularında
Gücü 90 atağı 92 ise oyun kurucu pozisyonu
Gücü 90 atağı 93 veya 94 olursa kanat oyuncusu
Gücü 90 atağında 90 olduğunda merkez ortasaha
Birde senin Oyuncuların gibi Defansif olanlar var işte.
En zor bulunanlar genelde kanat oyuncuları oluyor abdulkadir ömür yada supustaki Sesengon gibi bu tür oyuncular az bulunuyor
Genellikle çok ortasaha ile oynuyosanız kanat oyuncularının işlevi yüksek tabikiTakımını kurarken geliştirebileceğin geç oyuncuların olması önemli çok yaşlı oyuncular ile 11 kurmak yada çok genç oyuncular ile 11 kurmak hatadır zaten yorumcuda bunu eleştirecektir
Hem genç oyuncun olmalı takıma enerji katmanlı hem deneyimli hemde takıma öncülük edecek kıdemli (+30 yaş) oyuncularının olması iyi olur
her şeyin fazlası zarar bunu unutma -
Beyler 451 paslı oyun oynayacağım. Sizce Kane mi Saponjic mi ?
-
@nadir-peker_1 kafan çok karışmasın. İlk 11e koyduğun orta sahalar içinde hücumu defansına en çok fark atanların kanat oynaması daha doğru olur. 451 haricinde kanatlar daima hücum yönü daha iyi orta sahalar olmalıdır. Ortaya koydukların biraz daha yakın olmalı hücumu defansı. Böyle özet olarak da kullanabilirsin yerleştirirken.
@03AFYOKK baskıyı düşürmeyi deneyin demiştim yazıyı okuyun üstte yazmıştım.
@saidkayaa kardeşim şans faktörünü çok hafife alıyorsunuz. Biraz kadroya biraz taktiğe bakar deyip geçilecek bir konu değil bu. Kadrolar nasıl olursa olsun, taktikler ne kadar birbirini ezse de ezsin şans konusu daima hepsinden önemlidir. Sen taktiğini iyi dizersin rakibe karşı da iş görür ve istatistiğe yansır, ancak şansın yoksa istersen 20 şut at istersen %80 topla oynama yap o maçı kazanamazsın. Böyle bir şey var bu oyunda.
@Danqer tabi ki harry kane. Her ne kadar bu oyunu sayılarla oynamayın sayılar her şey değildir dense de yine de sayıların bize getirisi var. 95lik forvetin performansı nerede, 81lik forvetin performansı nerede.. -
@Bahadır-K bugün denizlispor ile deplasman maçı oynadım onun kadro 300 benimki 440 4-5-1 çıktı bende 4-3-3 a daha önce bahsettiğim gibi ince ayarları az çok benden öğrendiler. Sonuç 2-0 yenildim. İstatistiklerde 12-5 önde şutta. Ben sırasıyla 55-50-45 çıktım problem nerede sizce. 45-70-70 civarı çıkın dediniz ancak bu oyunu iyi bilen forumdan bir arkadaş stil ve tempoyu 40-60 ve 40-50 arası yap demişti.Bu maç çok canımı sıktı oyundan soğutuyor böyle olunca
-
@03AFYOKK daha önce yazmıştım. 451, 5311 gibi defansa kapanacak bir taktiği yenmeniz için baskıyı yüksek tutmamanız lazım. Bırakın rakip de top oynasın biraz defansındaki kapanan adam sayısı azalsın. Azalınca atak yapın. 30-40 arasına çekin baskıyı böyle durum olunca. Stil ve tempo yine bildiğiniz gibi yüksek kalabilir. Bu arada zaten 451 kullanan adama 433 çıkmak gibi bir hataya düşmeyin. 433ün en zayıf yönü orta sahasının zayıf olmasıdır. 451in 433e karşı üstün oynamasının ana sebebi bu. Aynı sayılarla 442 oynayın bir de. Tempoyu o kadar düşürmeye gerek yok ki. Üstün takımsınız. En az kullanacağınız tempo ayarı +-59 falan olmalı