OSM Taktikleri
-
@nadir-peker_1 biraz aşağıya inip yazdığımız şeyleri okursan biraz daha fikir sahibi olabilirsin.
Genellikle Defansif ortasahan var bu kadar defansif ortasaha neden aldın anlamış değilim tabiki iş görür ama mantıksız olmuş biraz
4231 değil 451 oynamanı tavsiye ediyorum Kaleyi görünce vur taktiği ile Defansif bir oyun topa senin hakim olduğun bir oyun maçı kazanırsın
Presi 85 lere çekmeni önermiyorum hem deplasmanda sın hemde 5 li ortasahan var
-5 li orta saha seçerken zaten amacımız bizden güçlü yada deplasmana gittiğimiz iyi takımlara karşı topum hakimiyeti sağlamak ve golü bulmak
Baskıyı dengeli koymalı stili Defansif yapmalı ve topa hakim olu seçmelisinDaha ligin yarısındasın önemli maçları kazanıp iyi bir menajer puanı ile şampiyon olabilirsin villereali indirmen gerekiyor tabiki
-
@FATİHTERİM said in OSM Taktikleri:
@nadir-peker_1 biraz aşağıya inip yazdığımız şeyleri okursan biraz daha fikir sahibi olabilirsin.
Genellikle Defansif ortasahan var bu kadar defansif ortasaha neden aldın anlamış değilim tabiki iş görür ama mantıksız olmuş biraz
4231 değil 451 oynamanı tavsiye ediyorum Kaleyi görünce vur taktiği ile Defansif bir oyun topa senin hakim olduğun bir oyun maçı kazanırsın
Presi 85 lere çekmeni önermiyorum hem deplasmanda sın hemde 5 li ortasahan var
-5 li orta saha seçerken zaten amacımız bizden güçlü yada deplasmana gittiğimiz iyi takımlara karşı topum hakimiyeti sağlamak ve golü bulmak
Baskıyı dengeli koymalı stili Defansif yapmalı ve topa hakim olu seçmelisinDaha ligin yarısındasın önemli maçları kazanıp iyi bir menajer puanı ile şampiyon olabilirsin villereali indirmen gerekiyor tabiki
Bu ilk ligim, orta saha olsun, puanı yüksek olsun gerisi taştan olsun mantığıyla al sat yaptım. Hiç dikkat etmemiştim, ortaya çıkan sonuç bu
Dediğin gibi yaptım. Teşekkürler
-
@nadir-peker_1
Dostum ortasaha oyuncularında
Gücü 90 atağı 92 ise oyun kurucu pozisyonu
Gücü 90 atağı 93 veya 94 olursa kanat oyuncusu
Gücü 90 atağında 90 olduğunda merkez ortasaha
Birde senin Oyuncuların gibi Defansif olanlar var işte.
En zor bulunanlar genelde kanat oyuncuları oluyor abdulkadir ömür yada supustaki Sesengon gibi bu tür oyuncular az bulunuyor
Genellikle çok ortasaha ile oynuyosanız kanat oyuncularının işlevi yüksek tabikiTakımını kurarken geliştirebileceğin geç oyuncuların olması önemli çok yaşlı oyuncular ile 11 kurmak yada çok genç oyuncular ile 11 kurmak hatadır zaten yorumcuda bunu eleştirecektir
Hem genç oyuncun olmalı takıma enerji katmanlı hem deneyimli hemde takıma öncülük edecek kıdemli (+30 yaş) oyuncularının olması iyi olur
her şeyin fazlası zarar bunu unutma -
Beyler 451 paslı oyun oynayacağım. Sizce Kane mi Saponjic mi ?
-
@nadir-peker_1 kafan çok karışmasın. İlk 11e koyduğun orta sahalar içinde hücumu defansına en çok fark atanların kanat oynaması daha doğru olur. 451 haricinde kanatlar daima hücum yönü daha iyi orta sahalar olmalıdır. Ortaya koydukların biraz daha yakın olmalı hücumu defansı. Böyle özet olarak da kullanabilirsin yerleştirirken.
@03AFYOKK baskıyı düşürmeyi deneyin demiştim yazıyı okuyun üstte yazmıştım.
@saidkayaa kardeşim şans faktörünü çok hafife alıyorsunuz. Biraz kadroya biraz taktiğe bakar deyip geçilecek bir konu değil bu. Kadrolar nasıl olursa olsun, taktikler ne kadar birbirini ezse de ezsin şans konusu daima hepsinden önemlidir. Sen taktiğini iyi dizersin rakibe karşı da iş görür ve istatistiğe yansır, ancak şansın yoksa istersen 20 şut at istersen %80 topla oynama yap o maçı kazanamazsın. Böyle bir şey var bu oyunda.
@Danqer tabi ki harry kane. Her ne kadar bu oyunu sayılarla oynamayın sayılar her şey değildir dense de yine de sayıların bize getirisi var. 95lik forvetin performansı nerede, 81lik forvetin performansı nerede.. -
@Bahadır-K bugün denizlispor ile deplasman maçı oynadım onun kadro 300 benimki 440 4-5-1 çıktı bende 4-3-3 a daha önce bahsettiğim gibi ince ayarları az çok benden öğrendiler. Sonuç 2-0 yenildim. İstatistiklerde 12-5 önde şutta. Ben sırasıyla 55-50-45 çıktım problem nerede sizce. 45-70-70 civarı çıkın dediniz ancak bu oyunu iyi bilen forumdan bir arkadaş stil ve tempoyu 40-60 ve 40-50 arası yap demişti.Bu maç çok canımı sıktı oyundan soğutuyor böyle olunca
-
@03AFYOKK daha önce yazmıştım. 451, 5311 gibi defansa kapanacak bir taktiği yenmeniz için baskıyı yüksek tutmamanız lazım. Bırakın rakip de top oynasın biraz defansındaki kapanan adam sayısı azalsın. Azalınca atak yapın. 30-40 arasına çekin baskıyı böyle durum olunca. Stil ve tempo yine bildiğiniz gibi yüksek kalabilir. Bu arada zaten 451 kullanan adama 433 çıkmak gibi bir hataya düşmeyin. 433ün en zayıf yönü orta sahasının zayıf olmasıdır. 451in 433e karşı üstün oynamasının ana sebebi bu. Aynı sayılarla 442 oynayın bir de. Tempoyu o kadar düşürmeye gerek yok ki. Üstün takımsınız. En az kullanacağınız tempo ayarı +-59 falan olmalı
-
@Bahadır-K 4-4-2 den istediğim verimi alamıyorum. 40-60-59 civarı oynasam bu tarz ekiplere karşı 4-4-2 güzel sonuç verir mi? Ofansif mi oynamak gerek dengeli mi?
-
@03AFYOKK 442 gerçek hayatta da daima bir kişinin markajsız bulunduğu bir sistemdir o yüzden sık kullanılır. 442 dengeli de oynanır ofansif de oynanır. Baskı ve tempo dengeli olmalı bence. Stil kadro farkına göre seçilmeli. Ama 433ün kanat forvetlerinin 4lü defansların beklerine yaptığı baskıdan dolayı 442 kullanan takım, 433e karşı pek üstünlük kuramıyor belki bu yüzden verim alamıyorsunuz.
-
@Bahadır-K 4-4-2 a mı b mi pas yada kanat hangisi sizce. Oyunun sıralamasında başlarda olan F.S.M VAR o 4-3-3 oyununda baskı 60 stil 40-60 arası tempo 40-50 arası demişti her ne olursa olsun onun düşüncesini deneyeyim dedin bugün sonuç hüsran oldu 2-0. İyi ayarlanmış 4-5-1 e karşı ne olursa olsun oyun daha fazla şans tanıyor ve bu beni sinirlendiriyor.
-
@03AFYOKK mantık olarak da 3 orta saha 5 orta sahaya karşı pozisyon üretmekte zorlanır. 5li orta saha ile mücadele ederken en azından 4 orta saha falan gerekli. Kanat oynanabilir 442a ile. Mantık olarak düşünürsek 5li orta sahada paslı oyunda ilerlemeye çalışırsak rakip 3 orta saha ile avantajlı çıkar. Ama kanat oynarsak teke tekte kanatların geçme ihtimali daha iyi olabilir. Sayıları ben genelde 50-75 arası kullanıyorum defansif oynamıyorsam. 442yi de baskı ve tempoyu dengeli tutarım, stili maça kadroya göre seçerim. Herkesi sabit bırakırım. Alan markajı (rakip 424te 4 forvet oynuyorsa adam markajı yapıyorum genelde bot oynar) ve ofsayt kapalı tutuyorum.
-
@Bahadır-K şimdi ligin en iyi kadrosu bende ev de veya stil tempo hep dengeli mi kalacak. Stil evde veya deplasmanda ne olsun.
-
@03AFYOKK dostum bu 442. Yani bir 433 değil ki yüksek baskıyla oynayasın. 433te baskı yüksek tutulur kanat forvetler press yapsın diye. 442de merkez forvet pozisyonunda forvetler. Dolayısıyla yüksek baskı kaldıracağını düşünmüyorum 442nin. Zaten ben de zamanında çok denedim yüksek baskı yüksek tempo ama pek verim alamadım. Geç oldu ama anladım ki 442de baskı tempo denk olacak 40-59 arası, sen nasıl oynarsan oyna sadece stil değişiyor dengeli ya da ofansif. Bekler hücumu iyiyse bir de çizgi taktiğinde bekler ileri yapıyorsun rakip 3 forvet kullanmıyorsa ofansif oyunda çok etkili olur. Bunun dışında herkes sabit.
-
Kolay gelsin Manager arkadaşlar. Uzun zamandır hep aynı arkadaşlarla bu oyunu oynuyoruz. Bugun İngiltere primer liginin 2.haftası ben arsenal im rakibim bouermount deplasmanda oynuyorum. Rakibim herzaman 4,5,1 oynuyor ve geçen ligde benim takımım onun takımından 200m daha fazla olmasına rağmen ağzıma yüzüme vurdu 2maçta da. Şimdi ben bugun ne oynamalıyım bu arkadaşa
-
@Klarkkent_1 herkes 5 li ortasahaya dönüyor güçsüz olan çekiyor 451,4231 tamam oldu evet açılması en zor taktik
433 çıkma derim
4 ortasaha ile oynayabilirsin pas oyunu yaparsan 5 li ortasaha üzerinde senin takımın güçsüz kalır ama 442 a çekip kanatlardan yapmak daha mantıklı olurRakibi geride karşılayıp kontra atak önerebilirim
424 olabilir forvetlerinin
Baskı kurmayı yani rakibi geride karşılayıp
Tempoyu yüksek tutarak halledebilirsin tek pas futbol yüksek hızda paslaşma gibi
Forvetler sadede atak ortasaha defans yardım yada pozisyonunu koru Defans gerideBu son anlattığım taktiği 523 532 5311
Bu Dizilişte de denemek çok mantıklı oluyor
Bu dizilişleri ve taktikler ile çıkabilirsin Presi az tempoyu yüksek tutmayı unutmaman gerekiyor sadece
Gerisi forvetlerinin kalitesine güveniyorsan şut ve pozisyon olarak genelde üstün çıkıyorum sende de bu durum olucaktır diye tahmin ediyorum -
@Klarkkent_1 kadro olarak üstünseniz 442a kanat oynayabilirsiniz gözle görülür bir üstünlük yoksa sizin de 5li orta saha çıkmanız lazım başka çare yok. Daha önce de dediğim gibi, oyunun şuanki çağı 451 çağı.
-
@Bahadır-K bugün rakip fener kadrom 615 M onun ki 480 maç evimde. 4-4-2 a kanat baskı tempo dengeli stil ofansif 70 olacak ne dersin kardeşim.muhtemelen 4-2-3-1 çıkar diye tahmin ediyorum.
-
Orta saha forveti destekle
Forvet orta sahayı destekle
Hengi durumda neye karsı kullanılır birbilgisi olan varmı ? -
@03AFYOKK 442lerde önerim; daima baskı ve temponun 50-59larda olmasıdır. Sadece stil rakibe göre değişiyor. Üstünseniz ofansif, denkseniz dengeli. Herkes sabit kalmalı. Sadece bekler ileri çıkabilir, hücumları iyiyse(433e karşı oynanıyorsa yine önermem bekler ileriyi) . Bu da benim önerim. 442de yüksek baskı önermiyorum sonuçta 433 343 değil bu kanat forvetler ilerde presse başlasın falan.
@kadir-ardıç_1 hengi derken?
Şimdi anladım. 4231de kullanıyorum ben çizgi taktiğini. Mantık olarak saçma ama bazen güzel istatistik sağlıyor. -
@Bahadır-K hangi durumda
Güçlü güçsüz
Rakip 5 li defans cıktığımda
Alan veya adam markajı yaptında
Bu sistem iş görür ?