OSM Taktikleri
-
@Bahadır-K 4-4-2 den istediğim verimi alamıyorum. 40-60-59 civarı oynasam bu tarz ekiplere karşı 4-4-2 güzel sonuç verir mi? Ofansif mi oynamak gerek dengeli mi?
-
@03AFYOKK 442 gerçek hayatta da daima bir kişinin markajsız bulunduğu bir sistemdir o yüzden sık kullanılır. 442 dengeli de oynanır ofansif de oynanır. Baskı ve tempo dengeli olmalı bence. Stil kadro farkına göre seçilmeli. Ama 433ün kanat forvetlerinin 4lü defansların beklerine yaptığı baskıdan dolayı 442 kullanan takım, 433e karşı pek üstünlük kuramıyor belki bu yüzden verim alamıyorsunuz.
-
@Bahadır-K 4-4-2 a mı b mi pas yada kanat hangisi sizce. Oyunun sıralamasında başlarda olan F.S.M VAR o 4-3-3 oyununda baskı 60 stil 40-60 arası tempo 40-50 arası demişti her ne olursa olsun onun düşüncesini deneyeyim dedin bugün sonuç hüsran oldu 2-0. İyi ayarlanmış 4-5-1 e karşı ne olursa olsun oyun daha fazla şans tanıyor ve bu beni sinirlendiriyor.
-
@03AFYOKK mantık olarak da 3 orta saha 5 orta sahaya karşı pozisyon üretmekte zorlanır. 5li orta saha ile mücadele ederken en azından 4 orta saha falan gerekli. Kanat oynanabilir 442a ile. Mantık olarak düşünürsek 5li orta sahada paslı oyunda ilerlemeye çalışırsak rakip 3 orta saha ile avantajlı çıkar. Ama kanat oynarsak teke tekte kanatların geçme ihtimali daha iyi olabilir. Sayıları ben genelde 50-75 arası kullanıyorum defansif oynamıyorsam. 442yi de baskı ve tempoyu dengeli tutarım, stili maça kadroya göre seçerim. Herkesi sabit bırakırım. Alan markajı (rakip 424te 4 forvet oynuyorsa adam markajı yapıyorum genelde bot oynar) ve ofsayt kapalı tutuyorum.
-
@Bahadır-K şimdi ligin en iyi kadrosu bende ev de veya stil tempo hep dengeli mi kalacak. Stil evde veya deplasmanda ne olsun.
-
@03AFYOKK dostum bu 442. Yani bir 433 değil ki yüksek baskıyla oynayasın. 433te baskı yüksek tutulur kanat forvetler press yapsın diye. 442de merkez forvet pozisyonunda forvetler. Dolayısıyla yüksek baskı kaldıracağını düşünmüyorum 442nin. Zaten ben de zamanında çok denedim yüksek baskı yüksek tempo ama pek verim alamadım. Geç oldu ama anladım ki 442de baskı tempo denk olacak 40-59 arası, sen nasıl oynarsan oyna sadece stil değişiyor dengeli ya da ofansif. Bekler hücumu iyiyse bir de çizgi taktiğinde bekler ileri yapıyorsun rakip 3 forvet kullanmıyorsa ofansif oyunda çok etkili olur. Bunun dışında herkes sabit.
-
Kolay gelsin Manager arkadaşlar. Uzun zamandır hep aynı arkadaşlarla bu oyunu oynuyoruz. Bugun İngiltere primer liginin 2.haftası ben arsenal im rakibim bouermount deplasmanda oynuyorum. Rakibim herzaman 4,5,1 oynuyor ve geçen ligde benim takımım onun takımından 200m daha fazla olmasına rağmen ağzıma yüzüme vurdu 2maçta da. Şimdi ben bugun ne oynamalıyım bu arkadaşa
-
@Klarkkent_1 herkes 5 li ortasahaya dönüyor güçsüz olan çekiyor 451,4231 tamam oldu evet açılması en zor taktik
433 çıkma derim
4 ortasaha ile oynayabilirsin pas oyunu yaparsan 5 li ortasaha üzerinde senin takımın güçsüz kalır ama 442 a çekip kanatlardan yapmak daha mantıklı olurRakibi geride karşılayıp kontra atak önerebilirim
424 olabilir forvetlerinin
Baskı kurmayı yani rakibi geride karşılayıp
Tempoyu yüksek tutarak halledebilirsin tek pas futbol yüksek hızda paslaşma gibi
Forvetler sadede atak ortasaha defans yardım yada pozisyonunu koru Defans gerideBu son anlattığım taktiği 523 532 5311
Bu Dizilişte de denemek çok mantıklı oluyor
Bu dizilişleri ve taktikler ile çıkabilirsin Presi az tempoyu yüksek tutmayı unutmaman gerekiyor sadece
Gerisi forvetlerinin kalitesine güveniyorsan şut ve pozisyon olarak genelde üstün çıkıyorum sende de bu durum olucaktır diye tahmin ediyorum -
@Klarkkent_1 kadro olarak üstünseniz 442a kanat oynayabilirsiniz gözle görülür bir üstünlük yoksa sizin de 5li orta saha çıkmanız lazım başka çare yok. Daha önce de dediğim gibi, oyunun şuanki çağı 451 çağı.
-
@Bahadır-K bugün rakip fener kadrom 615 M onun ki 480 maç evimde. 4-4-2 a kanat baskı tempo dengeli stil ofansif 70 olacak ne dersin kardeşim.muhtemelen 4-2-3-1 çıkar diye tahmin ediyorum.
-
Orta saha forveti destekle
Forvet orta sahayı destekle
Hengi durumda neye karsı kullanılır birbilgisi olan varmı ? -
@03AFYOKK 442lerde önerim; daima baskı ve temponun 50-59larda olmasıdır. Sadece stil rakibe göre değişiyor. Üstünseniz ofansif, denkseniz dengeli. Herkes sabit kalmalı. Sadece bekler ileri çıkabilir, hücumları iyiyse(433e karşı oynanıyorsa yine önermem bekler ileriyi) . Bu da benim önerim. 442de yüksek baskı önermiyorum sonuçta 433 343 değil bu kanat forvetler ilerde presse başlasın falan.
@kadir-ardıç_1 hengi derken?
Şimdi anladım. 4231de kullanıyorum ben çizgi taktiğini. Mantık olarak saçma ama bazen güzel istatistik sağlıyor. -
@Bahadır-K hangi durumda
Güçlü güçsüz
Rakip 5 li defans cıktığımda
Alan veya adam markajı yaptında
Bu sistem iş görür ? -
@kadir-ardıç_1 bir şeye karşı kullanmayı denemedim bir ara internette böyle oynayan birini gördüm önce saçmalık dedim. Sonra bir ligde denedim şaşırtıcı derecede iyi oldu. Ama ertesi gün çok kötü oynadım. Dengesiz bir taktik gibi. Hem defansif hem ofansif oynanabiliyor ama cidden çok dengesiz.
-
5,3,2 uzun top oynayan rakibime ne oynamalıyım
-
@Klarkkent_1 442b paslı oyunda üstün oynayacağınızı düşünüyorum. Alan markajı. Ofsayt yok. Baskı ve tempo dengeli, stil ofansif olabilir galiba zaten rakip geride olduğu için 5li defans tercih etmiş sanırım. Rakip 532de kontra seçmediği için büyük ihtimalle sizden kötü oynayacaktır.
-
Selamun aleyküm. Yarın muhtemelen 451 ya da 4231 oynayacak bir arkadaşımla yapıyorum. Defansif ya da ona yakın dengeli bir taktikle çıkacak. Kadrolarımız hemen hemen denk ve stadyumum 3. seviye. Nasıl bir taktik ile çıkmalıyım ?
-
@Danqer merhaba. İki yol var.
- 5'li orta sahaya karşı 5'li orta saha çıkarak rakibin orta sahadaki avantajını bozmak. 451 ve 4231'de seçilen tek forvet bir de defansif olursa forvet orta sahayı destekle denilerek 6 orta saha gibi oynanır. Dengeli baskı, dengeli stil (ev sahibi maçıymış ofansif de olabilir), tempo topa hakim ol olacak.
- 451 fazla pozisyon üretemez ve gol atamaz defansif oynandığında. Çoğu maç kilitlenir biri 451i kapanarak oynarsa(ve 4231i). Atak gücü düşük dizilişler olduğu için tersi diziliş olan 343ü kullanmak gerekiyor (eğer kadro iyiyse).
451 orta saha defansı destekle yapıldığında 9 kişilik güçlü bir savunma gücü elde ediyor ama atakta tek kişi var. Yani bu tek kişiyi 3 defans rahat tutar. Kalan 4 orta saha 3 forveti destekleyerek 7 kişilik atak gücüyle 9 kişilik savunma gücünü aşmaya çalışacak. Bu da bir yöntemdir. 3lü defans kullanılırsa ofsayt banko açık olacak, markaj da defansın kişi sayısıyla rakip forvet sayısı eşit olmadığı sürece alan markajı.
-
@Bahadır-K teşekkür ederim hocam. peki oyun stili ve sayılar nasıl olmalı 343 için ?