OSM Taktikleri
-
@edus_mavi eskiden o taktiği kullanıyordum ama artık işime yaramıyor
-
@yersen_6 siz hangi taktiği kullanıyordunuz?
-
4-3-3 dizilişinde forvet hattında kanat stilinde oyuncular mı daha çok performans verir yoksa sahte dokuz tarzı mı? Kanat stilinde oyuncular oynatıyorum verim alamıyorum lige bakıyorum sahte dokuz olanlar daha iyi oynuyor kanata defansı yüksek olanı koymaya çabalıyorum benim aldigim x oyuncusu hücumu 92 defansı 45 rakip takımların x oyuncuları hücumu 92 defansı 24 ama daha iyi oynuyorlar siz nasıl yapıyorsunuz?
-
@casperovski 343b paslı yazdıklarımdan daha cevap gelmedi
@filozofmeto ben hücumları secerken defansif olanı kanata
Defansı seçerken de en ofansiflerini beke koyuyorum
Ortasahada ise hücum gücüyle defans gücü karşılaştıyorum mesala 433 b oynuyorum 2 ofansif oyuncu olucak ortasahalarının 1.si 98 hücum 95 defans gücüne sahip 2.si 76 hücum 70 defans 3.sü 86 hücum 85 defans
Ofansif olarak oynatcakların :1. Ve 2.si çünkü 1.nin hücum gücü defans gücünden 3 büyük
2.side 6 büyük
Defansif olarak oynatcağın 3.sü oda ofansif ama onun artı hücumu 1 diğerlerinin daha fazla inşallah işine yarar -
@yersen_6 teşekkür ederim sorduğunuz için yüksek ihtimalle aynı şekilde çıkacağım maça. belki baskı-stil-tempo sayılarını biraz değiştirebilirim. yenemesem de en kötü berabere kalırım diye düşünüyorum ve bu işime gelir. bu maçtan sonra fikstür olarak epey rahatlayacağım ve bir seri tutturacağıma eminim.
-
@casperovski bol şanslar inşallah alırsınız
-
@yersen_6 teşekkür ederim hocam size de bol şans umarım dilediğiniz gibi gider kariyerleriniz
-
@casperovski hocam teşekkürler ama savaşlar dışında pek başarılı olamıyorum
-
@yersen_6 sanırım genel olarak aktif menajerli liglerde oynuyorsunuz buralarda başarı fazlasıyla zor oluyor. kariyerlerinize baktım bence o kadar da kötü sayılmaz toparlarsınız illaki. benim şu ana kadarki liglerimde genelde 3-5 aktif menajer olurdu fakat şu an city ile olan kariyerimde ligi biz kurduk ve herkes aktif olduğundan epey zor, keyifli bir lig oluyor. emin olun böyle liglerde başarısız olmak boş liglerde başarılı olmaktan daha keyifli.
-
@casperovski benim ligler çok dolu oluyor wolpetham ilk başladığında 18 menajer sonlara doğru 10lara düştü şuan ki lille 17 menajerdi şuan 10 menajer yanlış hatırlamıyorsam ac milan 1988 - 1990 full doluydu serik belediyespor 16 menajerdi 11 menajer şuan Danimarka kupa bu full doluydu boş liglerde sıkıcı oluyor çok dolu çok zorlayıcı oluyor oyuncu satamıyorum en iyisi orta Bi kulüp boş biri dolu
-
@yersen_6 en düşük beklentili takımları almak daha mantıklı. 1 bekleyen takım ile iki kere oynadım. Düşük takımla yenmek daha güzel oluyor. 50m Luk takımla 400m Luk takım bile yenebilirsin. Maça göre taktik çıkarsanız. Yenilme ihtimali daha yüksek ama iyi taktikle 3 ihtimalli oluyor maç.
-
@yersen_6 oyuncu satmak biraz şans işi ve oyun ilerleyip futbolcular geliştikçe iyice yavaşlıyor. ben son zamanlarda genelde hafta sonu satış yapabiliyorum ama takımımda gençler olduğu için gelişmeleri rahat oluyor. siz de sene başı takımı gençleştirirseniz transfer olayı çok etkilemeyecektir eminim.
-
@darkmohikan orta hedef seçiyorum çoğunlukla 16 takımlı mesala 8 - 10 arası seçmeye çalışıyorum
@casperovski ben oyuncu satmakta zorlanıyorum ama kadrolarım çoğunlukla en iyi kadrolardan oluyor genç pek olmuyor çünkü önüme hangi oyuncu çıkarsa onu alıyorum
-
@yersen_6 genç konusunda genelde sezon başı kaşif atmak güzel oluyor ama ben pek yapmıyorum coins sayım hep az çünkü :). kaşif yerine genelde kadrosunda fazla futbolcu olan takımları seçip gereksizleri atıp 18-22 kişi arası bir takım kurmak en iyisi oluyor. Bunu yaparken de 30 yaş altı hatta mümkünse 22 civarı futbolcular alırsanız çok daha iyi oluyor. ayrıca sezon başında 80 overallı 30 yaşındaki adam yerine 20 yaşında 75 overallı birisini almanız uzun vadede daha çok işine yarayacaktır emin ol.
-
@casperovski kötü taktik. Zaten her mevkide bir adam gelistirebiliyorsun. Gerisini yaşlı alsanda farketmez. Fazla futbolculu takım almak yerine de takım değeri fazla oyuncusu az takım almak daha iyi. Ben 2m Luk 5 adam satarken sen 1m Luk 10 adam satmak zorunda kalırsın buda vakit alir
-
@casperovski @darkmohikan Benim ikimizin gibi Bi taktiği yok takımı seçiyorum 343 b oynadığımdan en iyi 5 defans 6 ortasaha 5 forvet 2 kaleciyi ve en düşük değerde olan bir kaleciyi satmıyorum bunu dışında bulunan oyuncuları satıyorum ve elime geçen parayla ilk on birdeki en düşük gene sahip oyuncu yerine ondan en az 5 gen fazla olan yeni bir oyuncu alıyorum ve boşta olan oyuncular bittim en düşük gene sahip yedeklerimi satıyorum defansım 5 milyona satıldıysa 5 milyona yakın transfer listesinde satılıkta oyuncuyu alıyorum ve bu sayede ilk onbirimle yedekleri arasında çok büyük Bi fark bulunmuyor bence en iyi oyuncuları satıp daha iyilerini almaya göre daha iyi bakıyorum 90lık oyuncuları var ama geri kalanlar 60lık 50lik ve ben az takımında 19 oyuncu bulundurma çalışıyorum benim transfer taktiği bu oyuncu alırken yaş benim için hiç önemli değil elimdeki parayla en yüksek genli alabileceğim oyuncuyu almaya çalışıyorum.
-
@yersen_6 Benim kadro mühendisliği konusunda ciddi sıkıntılarım var, mesela bir mevkiye ortasahada ''Pedri, Tonali, Cherki'' gibi oyuncular alıyorum hangi birini geliştireceğimi şaşırıyorum. Sanırım, genç oyunculara çok fazla anlam yüklüyorum. Şöyle söyleyeyim, Naci Ünüvar'ı 102 yaptım. 3 kritik maça çıkardım neredeyse hepsinde 6 veya 7 oynadı. 101 Alexis Sanchez aldım. Adam ilk maçında ve en zor maçta çıktı 1 gol 1 asist ile oynadı. Yaşlı oyunculara karşlı önyargılı olmayacağım bundan sonra ve en insanın canını sıkanda mesela kaptan seçecek oluyorum en yaşlı oyuncum 24 yaşında oluyor. Yaşlılar artık benim için candır, Messi'yi aldım keyfime bakıyorum. hem gol kralı, hem asist
-
@bozkurtburaq aslında ben genç oyuncu kötü demiyorum onlarda iyi oynuyor ama 75 geliştireceğimiz zaman 6 ve ya 7 gün sürer 80ne ama direk 80lik al o maçlarda ceza ya da sakatlanma olmazsa 5 maç oynar tabi yoruluyor bendede genç oyuncu oluyor önemli olan gidip 80 lik 20 yaşındakini almak yerine 85 30 yaşında almak daha mantıklı benim transfer taktiğime göre çünkü ben en kötü oyuncularımı satıp onların yerine onlardan daha yüksek gene sahip olanları alıyorum ama gidip 80lik 30 yaşında var 80 27 yaşında var 27 yaşındakini tercih ederim ve ben antrenmandada pek yaşa dikkat etmiyorum en çok listesinde olup olmadığına sonrada gen farklarını 85lik 30 yaşında ve 80lik 20 yaşında 85liği geliştirir çünkü o 80lik 85 ulaşıncaya kadar gitmiş olur hemde 2. Yedeğim ama 85lik 32 yaşında 83lük 22 yaşında bunda ise aralarındaki fark kolaylıkla kapanabileceği içinde genci geliştirir şuan maç taktikleri haricinde bütün taktiklerini öğrendiniz normalde ben taktiklerini pek paylaşmam
-
Merhaba , kendi takımlarımızın gücünden düşük takımların 5 4 1 A taktiklerine karşı yapılabilecek bir taktik öneriniz var mıdır ? Çok güçlü ofansif güce sahip bir takımım var.
-
@darkmohikan dediğiniz de mantıklı fakat kötü taktik olduğunu sanmam hocam. şu ana kadar epey başarılı oldum bu konuda. dediğiniz gibi kötüyse şans yanımdaymış demek ki