OSM Taktikleri
-
@mert-deschamps Rica ederim hocam başarılar.Orta sahayı defansa yardm et demeyi unutmayın.Maçtan sonra da skoru ve istatistikleri paylaşırsanız iyi olur.İyi oyunlar.
-
442 B paslı oyun taktiğinde forvetteki oyuncular ne tip oyuncular olmalı? Bir santrfor bir kanat forvet koysam iş yapar mı? Orta sahada kenar oyuncuları ne tip oyuncular olmalı. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@anıl-ben Hocam forvetler konusunda eğer paslı oyunda oynuyorsanız bir forvetiniz kesinlikle tipik bir bitiriciliği yüksek pivot santrafor,diğeri de bir tık daha hareketli yanındaki pivot santrafora top indirbelicek yeri geldiğinde saklayabilicek tipte bir oyuncu olmalı.Burda bir kanat forvet tercih etmek de doğrudur ama şunu da deneyebiilirsin yine esas olarak santrofor olan ama sahte 9 diye tabir ettiğimiz pozisyonda oynayan bir oyuncu da kullanabilirsiniz.Kanat forvet de yanlış bir seçim olmaz ama eğer yüksek baskı bir futbol oynuyorsanız ilerde forvetleriniz rakip defansa sağlam basması lazım bu bakımdan defans yeteneği yüksek santraforlar da tercih edebilirsiniz.Orta saha kenar oyuncuları kısmı da eğer rakibiniz size göre iyiyse çift yönlü,aşrı bir fark varsa kadro değeri olarak biri çift yönlü biri defansif orta saha(orta sahaya direnç vermesi için atiba tarzı bir oyuncu) olmalıdır bence.Rakibinizden çok çok yüksekseniz ofansif yeteneği en yüksek oyuncularınızı kullanmanızda zarar yoktur ama orta saha maçalrın çözüldüğü ana noktadır.Çok üstün bir rakibe karşı oynarken orta sahalarınız hücuma fazla önem vermeleri yorgunluklara ve rakibiniz orta sahayı daha hızlı geçerek pozisyon bulmasına sebep olacaktır.
-
Merhaba arkadaşlar ben 4-3-3 a oynuyorum taktiklerle ne kadar oynarsam oynayayım ilk yarı maçı koparıp ikinci yarı gol atamama sıkıntım var. Mesela bugunde ilk yarı 9-1 önde kapadım ve maç 9-1 bitti. Gene dün ilk yarı 5-0 bitti maç sonu 6-0 bitti. İkinci yarıda takım neden bu kadar yavaşlıyor acaba bu sorunu yaşayan var mı ve taktiksel midir?
-
@ataşehirçarşı dostum oyuncuların maç içi temposundan kaynaklı, form grafiğine dikkat etmelisin, bende de olan bi kaç durumlardan birisiydi bu
-
@mohukerem-2 teşekkürler detaylı cevabınız için
-
@anıl-ben Rica ederim iyi oyunlar.
-
@journey777 said in OSM Taktikleri:
@ataşehirçarşı dostum oyuncuların maç içi temposundan kaynaklı, form grafiğine dikkat etmelisin, bende de olan bi kaç durumlardan birisiydi bu
Hocam her bölgede yeteri kadar güçlü oyuncum var hep full form ve moral ile çıkıyorum maçlara
-
@ataşehirçarşı hocam baskı seviyenize bahsediyor tam saha baskı, rakibe yakın oyna varya ondan baskı ne kadar yüksek olursa oyuncular maç içinde o kadar çabuk yorulur ve oyuncular ikinci yarıya yorgun çıkar
-
@yersen_6 said in OSM Taktikleri:
@ataşehirçarşı hocam baskı seviyenize bahsediyor tam saha baskı, rakibe yakın oyna varya ondan baskı ne kadar yüksek olursa oyuncular maç içinde o kadar çabuk yorulur ve oyuncular ikinci yarıya yorgun çıkar
baskı 59 da takım çok iyi olmasına rağmen fazla yapmıyorum
-
@ataşehirçarşı gerçek futboldan konuşiyim fark atmışsınız daha fazla atmak için kendini yorarmısın gerçek maçlardada çoğunlukla öne geçildimi tedbirli kendilerini yormadan oynuyorlar
-
rakibim maçların %90 ında 4-3-3 b kanatları kullan oynuyor kadroları atıyorum bu benim kadrom
bu da onun kadrosu
nasıl bir taktikle çıkmalıyım -
Bir oyuncuya birden fazla uzman rolü vermek o oyuncunun maçtaki performansını düşürür mü ? Veya bu durum, verdiğim göreve göre değişir mi ?
-
@ferik26 Hocam 451 kaleyi görünce vur oynamanı tavsiye ederim.Ama 451 de orta sahanın arkasındaki 3 lüyü defansif veya çift yönlü orta sahalardan oluştur.Orta saha maçların en kritik noktasıdır sayısal olarak üstünlüğü aldıktan sonra orta sahada direnci artıracak oyuncuları koymalısın.Sağ kanat sol kanat muhabbetlerine hiç bakma zerre kadar önemi yoktur.(Arka üçlünün göbeğinde jorginho sağ ve sol taraflarda pogba ve savic öndeki ikilide de madison ve motinhoyu kullanın)Öndeki ikiliyi de ofansifi en yüksek oyunculardan kur.Taktiğin en kilit noktası ilerdeki forvetin orta saha değeri yüksek olan bir sağ açık veya sol açık olmalı.(Bale tam sisteme uygundur)Çizgi taktileri forvet orta sahaya destek diğer herkes yerinde.Baskı geride karşıla(40 civarı),stil defansif(35 civarı),tempo topa hakim ol (50 civarı) olarak ayarlarsnız puan kaybetmeme ihtimaliniz oldukça yüksek.Tabii netice de biraz da şans faktörü ama gayet yararlı bir taktiktir.Orta saha kurgunuzu da anlattığım şekilde yaparsanız üstün bir oyunla puan ya da puanlar alacağınızı umuyorum.
-
@berkekorkut hocam 2 göreve kadar sıkıntı yok ama 3 ve üzerinde sorun oluyor oyunun öyle bir algoritması var.Çok kez denedim 110 luk forvet penaltı kaçırıyor olmuyor yani.
-
Arkadaşlar merhaba, ligde son maçım lider ile. Benim takımım 2. sırada. Liderle aramda 2 puan var yenersem şampiyonum öyle diyeyim. Rakip takım 433 a paslı oyun oynuyor. Adamın oyuncularının hepsi yıldız oyuncu. 100 ve üzeri yani. Yaklaşık 550 m değerinde kadro değerleri var benim ise 400 m civarlarında. Benim 11 de (4-4-2 B) 6 oyuncu 100 üzeri oyuncu. Rakip takımın sahasında oynanacak maç ve saha seviyesi 3. Sizce nasıl bir taktikle çıkmalıyım? 442 b ile ofans ve baskılı oyunu pas ile birleştirirsem (78-79-59) sizce nasıl bir sonuç alırım?
-
@requıred Hocam öncelikle şunu belirteyim sizden güçlü rakibe ofans oynamak çok ağır sonuçlara neden olabilir kesinlikle tavsiye etmem.İkinci bir husus maçın nerde oynandığı?İçerde mi deplasmanda mı?Bir de kadro fotoğraflarını paylaşırsa daha güzel değerlendirebiliriz.Benim size önerebileceğim taktikler 451 5311 523 taktiklerinden biri olur.Hangisi olacağı tamamen rakibinizin ve sizin kadro kalitenizle alakalı.Ama kesinlikle ofans oynamayın derim özellikle deplasman maçı için.
-
Merhabalar juventus ile maçım var 400m kadro değeri farkı var.
433b paslı oynuyor nasil çıkmamı tavsiye edersiniz kazanmam lazım:) kadro değerim 650m. Teşekkürler -
Dizilişe göre OS oynatılması gereken yerde OOS oynatsam çok fark eder mi?
-
@eresna Hayır hocam fark etmiyor.