OSM Taktikleri
-
@Outlawz99 Yeni gelen güncelleme ile korneri kullandırtmaman gereken oyuncular hücumcular ve stoperler olarak adlandırıldı. Ben de hücumu 47 olan savunma yani bek oyuncusu denedim ancak maç sonu yorumunda korner için ideal bir oyuncu olmadığını söyledi.
Sonuç olarak orta saha oyuncuna korner kullandırtmanı tavsiye ederim.
-
Arkadaşlar 4-4-2 (a veya b) pas oynayan büyük takımlara nasıl bir taktikle çıkmalıyım? Konyasporum kadro değerinde 8.yim. 4-2-3-1 kgv denedim 4-4-2 a pasa karşı yenildim. Deplasmanda büyük takımlardan puan almak için ne yapmam lazım ayrıntılı yazarsanız sevinirim.
-
Herkese merhaba arkadaşlar.4-4-2 a pas oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum.Genel anlamda gayet başarılı bir taktik.Hedefinize rahatça ulaşabilirsiniz
-
442 4231 kaleyi görünce vurun yanına hangi taktikleri seçebiliriz Kazanıyorum ama az gol atıyorum eskiden böyle olmazdı yemiyo artık
-
Arkadaşlar oyunda kadro kimyası gibi bir şey mevcut mu yani fazla transfer yapıp nerdeyse bütün oyuncuları değiştirince ne kadar iyi oyuncu olursa olsun birbirleriyle uyum sorunu yaşıyorlar mı böyle bir olay mevcut mudur sizlere sormak istedim. Çünkü bazen daha yüksek oyuncuyu yeni transfer ediyorum koyuyorum on bire kendisinden kötü değerdeki oyuncudan kötü oynuyor. Bilginiz varsa paylaşmanız dileğimle teşekkürler
-
@DirkAdvocaatBey Ligin başından beri takımını 4-5-1 için ayarlamadıysan yani takımının tüm orta saha oyuncularını eşit bir şekilde antrenmana koyup lig ortalamasının üstüne çıkarmadıysan senden daha iyi olan rakibinin orta saha oyuncuları senin orta saha oyuncularından daha iyidir. Bu yüzden 4 orta sahaya 5 orta saha ile karşılık verip orta sahayı domine etmeye çalışmak yerine orta sahayı es geçen 4-2-4 + uzun top veya defansını sağlam tutup kontra atak ile gol atmaya çalışan 6-3-1 + kontra atak ile oynamak biraz daha etkili olabilir ancak söylediğin gibi oyuncu kalitesi ve iç saha avantajı rakibinden yana olduğu için şansın da senden yana olması gerekiyor.
-
@yyatora hocam öncelikle tavsiyeler için teşekkürler. Valla büyük takıma karşı 4-2-4 benim kadro yapıma ters ayrıca fazla riskli olur 5 yiyip gelebiliriz 5-4-1 ve 6-3-1 deneyeceğim bir sonraki deplasmanda. Uzun top veya kontra atak sizin de değiniz gibi mantıklı olabilir. Peki çizgi taktiklerini nasıl ayarlamalıyım. Ben genelde yüksek pres ve yüksek hızda paslaşma oynuyorum. Oyun tarzı da ofansife yakın dengeli. Tabi bu 4-4-2 b pas taktiğim için geçerli taktiğimi değiştirdiğimde bunları nasıl ayarlamalıyım? Bir de rakip ne oynuyorsa adam adama ne oynuyorsa alan savunması yapmalıyım sizce? Ben genelde kgv görünce adam adama yapıyorum başarılı da sayılır. Kk paslaşma vs oynuyorsa alan savunması ofsayt açığa dönüyorum bu konuda da önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Merakla bekliyorum iyi günler
-
@F.S.M.0.13 Kaymaagk
-
@DirkAdvocaatBey 6-3-1 veya 5-4-1 gibi defans oyuncularının ağırlıklı olduğu taktiklerde kesinlikle ofsayt tuzağını kapalı tutup oyuncularına alan savunması yaptırmalısın.
Ofsayt tuzağını ne zaman açıp ne zaman kapatmalıyım diye bir soru soracak olursak;
6 tane defans oyuncusunun birbirleri ile senkronize olup ofsayt tuzağı yapması çok risklidir 1 oyuncu bile ofsaytı bozarsa taktiğinin hiç bir anlamı kalmaz. O yüzden ofsayt taktiği daha çok 3-4-3 veya 3-3-2-2 gibi sistemlerde işe yarar.
Alan savunması mı yoksa adam adama mı savunma yaptırmalıyım diye bir soru soracak olursak
Eğer defans oyuncuların karşı takımın forvet oyuncuları ile eşit sayıda ise adam adama eğer defans oyuncuların karşı takımın hücum oyuncularından fazla ise alan savunması.
Ben şu ana kadar ofsayt tuzağı + adam adama savunma kombinasyonunu sadece 3-4-3 ve 3-3-2-2 taktikleri ile kullandım onun dışında hep alan savunması + ofsayt tuzağı kapalı oynattım ve sonuçlardan gayet memnunum.
-
@DirkAdvocaatBey Şu anda 40 günlük tecrübem var ve bunun 40 günü Manchester United 8 günü ise Beşiktaş ile bu yüzden çizgi taktiklerini neredeyse sona çekerek oynadım. Çizgi taktikleri ile ilgili bilgi verecek kadar yeterli durumda olmadığım için bu konuda pek de yardımcı olamam.
-
@yyatora teşekkürler hocam bilgilerinizi kullanacağım, sonuçlarını paylaşmayı düşünüyorum iyi günler
-
@DirkAdvocaatBey Rica ederim, iyi günler
-
yok mu yav 442 4231 için taktik
-
benim takımlar zaten büyük sizin önerileriniz nispeten zayıf takımlar için olmuş sorunum kazanıyorum ama aykut kocaman gibi kazanıyorum sürekli 1 0 2 0 vites artırmam lazım tehlikeli skorlar eski yıllarda böyle bir sorun olmuyordu
-
@pisikopat24 Taktik derken kgv, pas oyunu gibi şeyleri ima ettiysen 4-4-2 ile pas oyunu 4-2-3-1 ile ise kgv dışında başka bir stil ile oynaman senin yararına olmaz o yüzden kadronu iyileştirmeyi deneyebilirsin. Başka bir diziliş önerisi istiyorsan da 4-3-3 + kanatları kullan hedefi senin gibi yüksek takımlar için ideal bir diziliş onu deneyebilirsin.
-
@yyatora asıl öğrenmek istediğim baskı stil tempo ile çizgi taktikleri kısmıydı nasıl oynatmamı önerirsin 4231 ve 442 için
-
@pisikopat24 4231 kgv oynasam da 442b kgvde paslıda oynasam hep az gol atıyorum takım güçlerinde problem yok
-
@pisikopat24 4-4-2 taktiğinde pas yüksek hızda paslaşma hatta kadro genişse (tek pas ve tam saha baskı olabilir ama oyuncuların çabuk yorulur), ofansif, adam adama ofsayt off evinde bu çizgileri sona doğru çekebilirsin deplasmanda biraz daha düşür