Avrupa'dan Futbol
-
Hoppa monacco
-
@xLeadeRJacK monaco bırakmaz nice'in psg yi yenmesinden sonra çok çok zor psg nin şampiyon olması. İtalya'da juve şampiyon, almanyada bayern münih, ispanya da yüzde 70 real madrid şampiyon olacak. şu an barca her ne kadar lider gözükse de real madridin 1 maç eksiği var. türkiyede muhtemelen bjk. ingiltere de de muhtemel tek şampiyon chelsea avrupa da en sevdiğim takımlardan biri olan napoliden artık vazgeçtim. yeni favorim juventus. adamlar efso ya juve den başka da favorim yok avrupa da artık
-
@cassano90 bencede kardeşim juve güzel ama şu serie a'ya adam akıllı bir inter veya milan gelirse daha güzel olur
-
@Bilocan-Bingul işte bak juveyi sadece avrupa kupalarında seviyorum çünkü başa baş oluyor maçları, ama ligde öyle değil ki kazanacağını bildiğim için maçlarını bile seyredesim gelmiyor. zevk yok çünkü hep kazanıyorlar. eski milan veya eski inter veya roma geri gelse lig zaten çok kaliteli bir lig müthiş zevki olur seria nın
-
@cassano90 bencede özellikle 2000 başlarında çok iyiydi serie a keşke şu serie a ya primer lig için yapılan atılımlardan yapsalar
-
@Bilocan-Bingul kesinlikle öyle. lige bir zevk gelmeli. açıkçası ülkemizde ki futbol da bile belli noktalarda futbol zevki alınıyor. tabii hakem ve federasyonun yaptıkları haksızlıkları katmazsak.
-
@cassano90 doğru diyorsun aziz yıldırım,dursun özbek gibi başkanlar futbola fazla müdahale etmese yani herşey 2011 sezonu gibi olsa ben onada hayır demem
-
@Bilocan-Bingul kesinlikle katılıyorum. bu ve bunun gibi başkanlar oyuna çok müdahele ediyorlar. misal advoocatın kadro dışı bıraktığı oyuncuları aziz yıldırım takıma geri katıyor. örnek aatıf. örnek emenike. başkanlar, hakemler, federasyon yöneticileri hepsini kınıyoruz ancak değişen hiçbir şey yok.
-
@cassano90 hepsi görevini bencede ehliyle yapmalı bak fenerbahçenin basket takımına herkes kendi bildiği işi yapıyor sonuç 3 yıldır takım euroleaguede finalfoura kalıyor futbol yöneticilerinin artık bunu anlaması lazım
-
@Bilocan-Bingul futbol takımında hepsi egocu. egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar ama takım yerin dibine battı. tek temennimiz ali koç. bunun içinde 1 yıl sabretmek gerekiyor. hele ki galatasaray. dün kasımpaşa iyi oyunu ile kazandı. galatasaray bu yıl da avrupa kupalarına katılamazsa iyice iflas ederler. takım zaten parasız iyice batarlar. türk futbolu benim gözümde hiçbir başarı sağlayamaz. şartlar değişmedikçe tabii.
-
@cassano90 aynen Avrupa maçlarında bile belli oluyor önde olduğumuz maçlarda sanki elimizde bomba var gibi oynuyoruz ve 2 dkda 2 gol yiyoruz basket takımındaki gibi rahatlığa sahip olmak için mental ve psikolojik olarak iyi olmamız bunun için öncelikle herşeye yeni beyaz sayfa açmalıyız o zaman dipten kalkabiliriz
-
@Bilocan-Bingul türk futbolu gelişmez. yabancı futbolcular oynatmak yerine kendi oyuncularımızı oynatabilsek o zaman bir ihtimal. bak cengiz ünder adamın yaşı kaç başı kaç mis gibi goller atıyor. enes ünal gibi bir yeteneği citye sattık adam twenteyi uçuruyor şimdiden değeri kat be kat arttı bile.
-
@cassano90 aynen altyapi da kötü durumda zaten bundan dolayı arda turan Barcelona ya gidince bu kadar konuşuldu aynısı belcika, Bosna hersek,Sırbistan gibi yerlerde olmuyor çünkü adamlar sistemlerini kurmuş durumda bizim de bu seviyeye gelmemiz için en azından genç oyuncuları ilk11 lerde oynatcak güzel bir kural getirilmeli diye düşünüyorum
-
@Bilocan-Bingul türkiye de alt yapısı olan takımlardan birisi altınordu'dur. adamlar gerçekten çok iyi oyuncular çıkarıyor. devlet ya da federasyon veya her kimse altınorduya daha güzel bir tesis sunabilir. ama buna rağmen altınordu hala alt liglerde. altınordu ve ona benzer tüm takımlar desteklenmeli.
-
@cassano90 aynen bir ara bucaspor vardı onlarda da iyi oyuncular çıkıyordu
-
@Bilocan-Bingul buca battı ya iflas mı ettiler neyse artık alt yapıdan veya genç oyuncuları en iyi yetiştiren ülkeler brezilya, almanya, özellikle hollanda gibi ülkeler. adamlar alıyorlar 1m oyuncu satıyorlar 40 50m bizde bu yok işte
-
@cassano90 bucaya baktım 3.ligde sonlardalar son zamanlarda Bosna hersek ve sirbistan'dan da böyle tip oyuncular çıkıyor umarım bizded artık gerekli atılımlar başlar
-
@Bilocan-Bingul son söylediğin 6 kelimelik cümleden içinde bir umut ışığı var mı sence
-
@cassano90 şuanki durum için çok zor umarım sonrası için federasyon yetkililerinin kafası dank ederde artık şu çukurdan kurtuluruz yoksa aynen yerimizde saymaya malesef devam ederiz bide şu var en azından ülke sıralamasında geriye düşmememiz lazım sanırım arkamızda belçika,isviçre falan var yoksa ligimizdeki şampiyon takım bile ön eleme oynar ki ön elemelerdeki genel performansımız ı az çok hatırlarsın
-
@Bilocan-Bingul ön elemelerde berbat durumlardayız. mesela ben şu an fenerbahçenin 2.olmasını istemiyorum. çünkü biliyorum zaten elemelerde elenip yine kupa 2 ye düşeceğiz.