OSM Taktikleri
-
Paslı oyundan bir türü verim alamıyorum. Çok araştırmama rağmem çözüm de bulamadım. Bence oyuncular arasında paslı oyunun inceliklerini bilen de yok onu anladım. Kanat oyunu mantığı basit o yüzden herkes hücumda onu seçiyor. Paslı oyunda aklıma takılan 2 şey var aslında birincisi bonus bölgesel olarak nereye veriliyor yani sonuçta bu bir oyun bunu yazan arkadaşlar nasıl bir algoritma yazmış önemli olan o, ya orta sahayı güçlendirecek ya da saha boyunca orta şeriti, bildiğim kadarıyla kgv ortayı güçlendiriyor yani tahminimce kanatın tersi olarak orta şeriti güçlendiriyor gibime geliyor. İkinci olarak defans ortasının pasör stoper olması gerekmiyor mu? Yani defans merkezde hiç değilse bir tanesinin orta saha gücü yüksek olan yani bek koymamız gerekmez mi? Vs.. yani gerçekten 100 tane video bakıp forum gezmişimdir 1 tane düzgün bir açıklama görmedim. Keşke goalunited gibi oyunun çalışma mantığı oyunculara açık olsaydı da bizi yormasaydı oyun.
-
@mohukerem-2 said in OSM Taktikleri:
@eresna Hayır hocam fark etmiyor.
Oyuncuları ayrıntılı pozisyonlarında oynatırsan bonus alırsın ama oos pozisyonunda oynayan bir oyuncu OS pozisyonundada oynayabilir
-
@oollmvds Hocam öncelikle şuna değineyim defans konusunda düşünceniz yanlış.Defansın göbeğine bek tarzı bir oyuncu yerleştirmek geride özlellikle son adam kalma durumlarında sıkıntı çıkartacaktır.Paslı oyunun mentalitesini ele alıcak olursak paslı oyundaki temel fikir pas yaparak rakibi yormak ve en hazırlıksız olduğu anda bir ara topla pozisyona girmektir.Guardiolanın barça zamanlarındaki oyununu örnek alabilirsiniz bu konuda.Paslı oyunun önceliklerine gelecek olursak birinci konu doğru formasyonu bulmaktır hocam.Benim kişisel tecrübelrim paslı oyundan en fazla verim alınan sistemlerin 442b 343b ve 352 olduğu yönünde.442b veya 343b taktiklerini tercih ettiğiniz de kesinlikle yüksek bir baskı tercih etmeyin.Paslı oyunun doğasına ters bir fikirdir yüksek baskı yapmak.İdealı dengeli bir oyundur özellikle 442b taktiği adına.Baskınızı 55 in üzerine çıkarmamaya çalışın max 55 olmalı ve dengeli bir baskı tercih etmelisiiniz.Dengeli baskının anlamı rakibiniz orta sahaya yaklaştığında topa basıp kaptığınız anda da hızlı paslarla ofansa çıkmaktır.Stil konusuna gelecek olursak rakibinizin durumu burda belirleyicidir.Düşük kalite rakiplere 65-70 arası ofansif futbol,orta ve üst seviye rakiplere de yine dengeli oyun tavsiye ederim.Çok üst düzey bir rakipse de defansif(35-40) oynamak doğrudur.Temponuzda topun ayağınızda kalmasına yönelik olmalı.Topa hakim ol ki genellikle 50 iyidir ama çok üstünseniz yüksek hızda paslaşma 60 dolaylarında yeterli gelir.442B ve 343b taktikleri adına bunları dikkat almanızı öneririm.352 taktiğine bakacak olursak orta sahanız kalabalık olduğundan baskınızı yine rakibi orta sahada karşılayacak şekilde dengeli kullanın.Stilinizi ofansif 70 civarı ve temponuzu da topa hakim ol olarak seçin.Paslı oyunun en kritik noktalarından biri de mevkilerin sabit olmasıdır hocam.Buna da dikkat etmek de yarar var.
-
@mohukerem-2 Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Zaten defans ikiliden biri pasör olacak, ikisi değil. Yılların Fm oyuncusuyum ama işte bu Osm'yi yapanların nasıl bir düşünce içinde olduklarını bilemediğim için oyunu oynarken çok zorlanıyorum, anca deneme yanılma ile anlıyacaz başka çözüm yok gibi. Goalunited da çok oynadım orada taktik içeriği açıktı ayrıca oyun detay bilgilerinde tek tek anlatıyor çalışma sistemini yazmayan ince detayları görevlilere msj atarak 1 gün içinde öğreniyordum burada öyle birşey yok anca oyuncular kendi arasında paylaşım yapıyor bu da sağlıklı değil çünkü herkes kendi tecrübesine göre yorumluyor bu da her zaman doğru olmuyor çünkü bunda çok fazla etken var. Zaten dikkat edersen herkes farklı birşey söylüyor.
-
Sizlerle bir taktik paylaşam muazzam şekilde gidiyorum, nazar değmesin
Diğer kariyerimdeki takımlarda böyle gitmekte. Bir gün bakmadıydım ogünde beraberlik aldım. Hepinize başarılar
-
@oollmvds Hocam ben de eski fm oyuncularından olarak konuşayım osm fm kadar komplike bir oyun değil.Düşündüğünüz kadar ayrıntılı bir oyun değil.Fm kadar detay yok.Taktik çeşitliliği zaten çok sınırlı.Her taktik de işlemiyor kolay kolay.Deneme yanılmadan çok.basit bir şekilde pas oyununu iyi oynayan bir takımı düşünerek onu rol model alarak ayarlamalarınızı yapabilirsiniz.Her taktik için bu böyledir yani futbol dünyasında 451 oynayıp kontra yapan takım ben şahsen hiç görmedim.Mantık çerçevesinde her sistemin verimi alınıyor içerik olarak.Şu da bir gerçek oyun da şans faktörü cidden çok fazla yeri gelliyor tek kale oynadığınız maçı 1-0 veriyorsunuz.Çok kompleks düşünmemenizi tavsiye ederim fm kadar detaylı bir yapısı yok temel fikirler üzerinden kendi taktiklerini kurmanız yararlı olacaktır.
-
arkadaşlar evimde olan mutlaka kazanmam gereken bir maç var , rakip 4-5-1 oynuyor . kadro olarak çok az daha iyiyim benim ortalama 97 onunki 93 . 5 orta sahaya karşı oyunu kısırlaştırmayacak şekilde nasıl çıkabilirim? büyük ihtimal defansa yatıp 1 puana razı gelecek. neler yapmalyım sizce kazanmak için
maç cuma günü -
@threshq Hocam sizin ve rakibinizin kadrosunu paylaşabilir misiniz?
-
Brighton - City maçım var. Benim 170M City'nin 320M kadro değeri var En azından berabere kalmak istiyorum, ne yapmalıyım, 5-3-2 Kontratak düşündüm, orta sahalar defansı destekleyecek, 75 / 33 / 84 şeklinde oynayacağım. Ne diyorsunuz ?
-
@tr-utku-sahin Hocam kadro değerinden ziyade rakibe analist attığınız zaman takımın gücünü görebilirsin o asıl önemli olan.Ayrıca kadroları da paylaşırsanız daha rahat konuşabiliriz.Maç içerde ya da dışardaysa ona göre taktik yapamk gerekir.Rakibinie muhakkak analist atın.Son güncellemeden sonra 5311 ve 532 taktiklerinde sıkıntılar var bence.Bu taktiklerle çok anlamsız puanlar kaybettim güncelleme sonrası.Tavsiyem 523 ya da 451 oynamanızdır ama ayrıntıları kadrolara göre analzi etmek gerekiyor.Paylaşırsanız daha verimli olur.
-
@mohukerem-2 Benim kadrom
Citynin kadrosu, kanat oyunu oynayacak
.
Onun gücü 93 benimki 85 maç benim evde -
@tr-utku-sahin Hocam kadro farki oldukça fazla 8 cidden zor bir maç olur sizin için.Ev sahibi avantaji belki kurtarabilir.451 tavsiye ederim ama orta sahalariniz 451 için yeterli değil.532 değil 5311 oynamanız tavsiye ederim.Ama güncelleme sonrası taktiklerini veriminde düşüş oldu ama başka da çare yok gibi.5311 oynayın.3 stoperin en ortadaki hücumu en az olanı koyun.Diger 2 si de hücumu mqx 10 12 olan stoperlerden seçin.Yoksq elinizdekileri kullanın.Defansinizin önündeki orta saha oyuncusu defansı en yüksek olan oyuncunuz olsun.Dos ya da os olabilir ama en önemlisi defans değeri yüksek olmalı.Diger orta sahaları da en iyi hücumu olanları koyun.2 forvette arkadaki muhakkak orta saha değeri yüksek olan bir kanat forvet sla veya sğa olmalı.Ondeki de bir sf olmalı.En yüksek sfyi koyun.Hocam kontra oyununda yüksek baskı yapmak kontra oyunun felsefesine aykırı olur.Kesinlikle önermem.Ortasa saha defansa yardim et doğru olur.Forvetler sabit kalsin defansta ayni şekilde.Baski geride karsili 25 veya 20 arasi değerler iyidir.Stiliniz de defansif 25-30 arasi olsun.Paslasma 70-75 arası yüksek hızlı pas olursa verim alırsınız.Ama dedigim gibi seviye farki oldukça yüksek sorun yasqma ihtimaliniz var ama en optimum taktik budur.Mactan sonra skoru ve istatistikleri de paylaşırsanız iyi olur.Gizli antrenman ve kamp kullanmanızı da tavsiye ederim.
-
@mohukerem-2 yattım 0-0'a aldım 1 puanı hocam İşin garibi ben 12 şut çektim City 3 şut çekebildi ahahahaha
-
@tr-utku-sahin 5311 çıktınız hocam?
-
@mohukerem-2 5-3-2 çıktım 28-33-79 çıktım
-
Transfer listesine konan oyuncunun morali ve formu satış süresini etkiliyor mu?
-
@mohukerem-2 İlk iki sıradaki benim kadrom diğer ikisi rakibin kadrosu.
maç benim evimde henüz 6. hafta olduğu için stadyum bonusu henüz %2 özel antreman ligde kapalı
4-5-1 oynayıp oyunu soğutmaya orta sahaya hapsetmeye çalışacak. mutlaka 3 puan alabilmem lazım. kesin ama kesin kazanmam gerek. ne tür bir hamle ile çıkmam lazım ? kalecim 98 onunki 91
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
AŞAĞIDAKİLER DE RAKİBİN
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
-
@tr-utku-sahin Hocam 5311 çıksanız galibiyet de alabilirdiniz ama 1 puan da iş görür.Güncelleme sonrası taktikler özllikle 5311 532 çok etkilendi.Eskiden olsa 12 şutla net galibiyet alırdınız ama sağlık olsun .
-
@threshq Hocam rakibe analist attıysanız orda takım gücünü görebilirsiniz.Kendinizin ve rakibin güçlerini de paylaşabilir misiniz?
-
100'lük bir takim icin taktik önerirmisiniz? 4.3.3A veya 4.3.3B olarak.