🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
O niemieckiej Bundeslidze i klubach tam występujących piszemy i dyskutujemy tylko w tym miejscu.
-
-
@mihau1878 Jeżeli to nie plotka dziennikarska i Philipp Lahm może zostać dyrektorem tego klubu to byłaby to świetna decyzja wg mnie. To znany i szanowany piłkarz nie tylko w Bundeslidze, ale w całym piłkarskim świecie.
-
@mihau1878
Lewandowski coś ustrzeli? Jestem tego pewien, a wy?:man_dancing_tone3:. -
@Dovco_HandF
W ten weekend czeka nas naprawdę wiele ciekawych meczy, aż trudno będzie zdecydować, który oglądać -
@Byku-Duma-Warmii
Ja zawsze wybieram mecze Lewego, a potem resztę. Liczę na prawdziwy spektakl w tym meczu i błysk orłów z Polski: zarówno Lewandowskiego jak i naszego ofensywnego, reprezentacyjnego obrońcę Piszczka, który tez jest na fali wznoszącej. -
@Dovco_HandF said in [Futbol]Bundesliga , niemiecka piłka, piłkarze...:
@mihau1878
Lewandowski coś ustrzeli? Jestem tego pewien, a wy?:man_dancing_tone3:.Organizatorzy meczu podali za pośrednictwem Twittera, ze na stadionie jest 81 360 kibiców! Czujecie to?
-
@Dovco_HandF
Borussia wygrywa der Klasiker 1:0! -
@Dovco_HandF Brawo Borrusia, całkiem dobry mecz. Szkoda że Lewy się nie wstrzelił
-
@ToomAnyWays Borussia zagrała u siebie świetny mecz i mogła wygrać dużo wyżej:goal:
-
Dziś wymęczona wygrana Bawarczyków z Monachium 2:1 nad Bayerem Leverkusem po niezwykle zaciętym meczu. (Lewy bez gola).
-
@mihau1878 Ja dziś liczę na przełamanie w Bundeslidze Lewego :ok_hand_tone2:
-
@Dovco_HandF said in [Futbol]Bundesliga , niemiecka piłka, piłkarze...:
@mihau1878 Ja dziś liczę na przełamanie w Bundeslidze Lewego :ok_hand_tone2:
No i dobrze liczyłem! Lewy sieknął 2 bramki, w tym jedną z rzutu wolnego w doliczonym czasie gry. FSV Mainz 1:3 Bayern Monachium :goal:
-
@Dovco_HandF
Ładnie przymierzył z tego wolnego Chyba był ostatnio intensywnie trenowane -
@Byku-Duma-Warmii Wcześniej w tym spotkaniu też strzelał wolnego, ale piłka wyszła na minimalny aut z drugiej strony słupka. A jak podaje Onet Bundesliga: *Dwupak uzyskany w piątkowym starciu pozwolił mu w końcu zapisać się także złotymi zgłoskami na kartach historii Bundesligi. Lewandowski jest bowiem pierwszym zawodnikiem w dziejach niemieckiej ekstraklasy, który w czterech wyjazdowych meczach w serii z tym samym rywalem na listę strzelców wpisywał się za każdym razem co najmniej podwójnie.
Dzięki dwóm golom zdobytym w piątkowym spotkaniu ubiegłoroczny król strzelców Bundesligi przesunął się także o jedną pozycję w rankingu najskuteczniejszych piłkarzy niemieckiej ekstraklasy wszechczasów. Ze 130 trafieniami uzyskanymi łącznie w 207 dotychczasowych występach w Bundeslidze, Lewandowski plasuje się aktualnie na miejscu 23. Do awansu do pierwszej dwudziestki brakuje mu już zaledwie trzech bramek.*
-
@Dovco_HandF
Sporo jeszcze mu brakuje do pierwszej dziesiątki ? -
@Byku-Duma-Warmii To chyba aktualne zestawienie najlepszych 20: