🇩🇪 [Futbol] Bundesliga, niemiecka piłka, piłkarze...
-
@ToomAnyWays Borussia zagrała u siebie świetny mecz i mogła wygrać dużo wyżej:goal:
-
Dziś wymęczona wygrana Bawarczyków z Monachium 2:1 nad Bayerem Leverkusem po niezwykle zaciętym meczu. (Lewy bez gola).
-
@mihau1878 Ja dziś liczę na przełamanie w Bundeslidze Lewego :ok_hand_tone2:
-
@Dovco_HandF said in [Futbol]Bundesliga , niemiecka piłka, piłkarze...:
@mihau1878 Ja dziś liczę na przełamanie w Bundeslidze Lewego :ok_hand_tone2:
No i dobrze liczyłem! Lewy sieknął 2 bramki, w tym jedną z rzutu wolnego w doliczonym czasie gry. FSV Mainz 1:3 Bayern Monachium :goal:
-
@Dovco_HandF
Ładnie przymierzył z tego wolnego Chyba był ostatnio intensywnie trenowane -
@Byku-Duma-Warmii Wcześniej w tym spotkaniu też strzelał wolnego, ale piłka wyszła na minimalny aut z drugiej strony słupka. A jak podaje Onet Bundesliga: *Dwupak uzyskany w piątkowym starciu pozwolił mu w końcu zapisać się także złotymi zgłoskami na kartach historii Bundesligi. Lewandowski jest bowiem pierwszym zawodnikiem w dziejach niemieckiej ekstraklasy, który w czterech wyjazdowych meczach w serii z tym samym rywalem na listę strzelców wpisywał się za każdym razem co najmniej podwójnie.
Dzięki dwóm golom zdobytym w piątkowym spotkaniu ubiegłoroczny król strzelców Bundesligi przesunął się także o jedną pozycję w rankingu najskuteczniejszych piłkarzy niemieckiej ekstraklasy wszechczasów. Ze 130 trafieniami uzyskanymi łącznie w 207 dotychczasowych występach w Bundeslidze, Lewandowski plasuje się aktualnie na miejscu 23. Do awansu do pierwszej dwudziestki brakuje mu już zaledwie trzech bramek.*
-
@Dovco_HandF
Sporo jeszcze mu brakuje do pierwszej dziesiątki ? -
@Byku-Duma-Warmii To chyba aktualne zestawienie najlepszych 20:
-
@Dovco_HandF
Chciałbym go kiedyś zobaczyć w pierwszej trójce, choć to będzie bardzo trudne, ale jeśli pogra jeszcze z 4-5 sezonów w Bayernie to kto wie -
@Byku-Duma-Warmii Będzie o to szalenie trudno, ale nie jest to nie niemożliwe wg mnie :thumbsup_tone1:
-
@Dovco_HandF
Za to jeśli dobrze pójdzie to na koniec następnego sezonu Robert może awansować do 10 wszech czasów! Ciekawe czy w ogóle ma zamiar spędzić resztę kariery w Bayernie? -
On zna świetnie niemiecki. Po kiego diabła mu przechodzić do innego kraju i uczyć się nowego języka jak zarabia gigantyczne pieniądze w Niemczech i jest tam światowej klasy gwiazdą, gdzie to inni muszą równac do niego, a nie on od innych? Wg mnie on nie ma zamiaru opuszczać Bayernu Monachium, to tylko kaczki dziennikarskie sieją zamęt i zamieszanie dookoła jego osoby.:goal: -
@Dovco_HandF
A mnie się wydaje że pod koniec kariery (zwłaszcza jeśli uda mu się wygrać w końcu ligę mistrzów) będzie chciał czegoś innego popróbować. Może MLS? -
@Michal_ACM Tylko po co Michał? Nie mówię/piszę, że nie, może to ty masz rację, ale wydaje mi się, że on do końca będzie trzaskał rekordy w Bundeslidze. Ma tam jeszcze co ugrać .
-
@Dovco_HandF Zależy od tego czy będzie spełniony już w Bayernie. Jestem sobie w stanie wyobrazić oba scenariusze. I taki że zostanie w Bayernie i taki że odejdzie gdzieś na stare lata gdy okaże się że na Bayern już jest za słaby lub za stary
-
@Michal_ACM Każda niemiecka drużyna go ozłoci jak na emeryturę by do nich przeszedł Ale jak piszesz, może wybierze się za ocean albo za Ural dożyć piłkarskich dni u krezusów