Ekipler Güncellemesi
-
@GalipCaliskan1907 Ben ve mevcut bulunduğum ekip şuan ki sistemin eskisine nazaran daha adil olduğunu düşünüyor ve inanıyoruz. X menajerin tek savaş yapabilmesi de doğru bir karar. Çünkü ekipte ki tüm üyelerin üzerine biniyor yük. Eski sistemde ise ekipte 10 veya 12 menajer olsa dahi ekibin yükü 7 yada 8 kişinin üzerine yük binen ekip/ekipler vardı.
BC konusuna değinecek olursam da; önceden Gb nin düzenlemediği ekipler arası düzenlenmesi planlanan turnuva/turnuvalarda antrenman kampının kapalı olması gerektiği konusunu gündeme getirdiğimizde, fikir/fikirlerimiz ilgili kişilerce reddedildi. Nasıl ki Thé Eagles Cup antrenman kampi kapalı düzenleniyorsa ülke ekipler şampiyonasi da kampsiz düzenlenebilirdi. Ayrıca yine şahsi görüşüm resmi olmayan WCC bile kampsiz düzenlenebilir.
Biz şuan itibariyle ekip olarak antrenman kampi kullanmaya pek gerek duymadık. Gerek duyduğumuz noktalarda kullandık, ki BC leri boşa harcama taraftarı değiliz. Diyeceğim şu ki BC ler gerektiğinde kullanılırsa sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum.
-
@Kaiser-Brian-Clough arkadaşa katılıyorum. Ayrıca yeni savaş sisteminin sırf puan üzerinde kurulması, takımların hedef ve pozisyon durumlarını dikkate almaması da yeni savaş sisteminin ayrı bir eksiği.
-
Benim anlamadığım nokta şu neden her yapılan güzel bir işte üstüne güzel birşeyler katmak için fikir vermek yerine neden her emege saygı duymuyorsunuz ben anlamadım bunu anlamış degilim takip ediyorum hep aynı kişiler güncellemeyi beyenmeyenler bence gayet güzel olmuş yapanların ellerine sağlık eksikleri yok degil var zamanla düzelir elbet.
-
Bilip bilmeden konuşmayalım lütfen. Diğer forumlarda istek ve tekliflerimizi defalarca yazdık. Burada da emeğe saygsızlık değil, yeni sistemde var olan eksiklikleri yazıyoruz. Bu oyunu yıllardır oynayan her bir menajerin hakkı böyle eksiklikleri dile getirmek.
-
1: ben bilmeden konuşmuyorum 2: ben yeni oyuncu değilim profilime bakıp aldanma 3: forumu hep takip ediyorum güncellemede hep eksi yönünü söylüyonuz hiç artı yönünü söylemiyonuz 4: varsa daha iyi bir fikrin başkasına katılacagına söyle onu yapsınlar tamam ben sana laf atmadım sen kalktın bana laf attın ben fekrimi söyledim ben burda isim vermedimki sen neden üstüne alınıyon.
-
Dikkatle okusaydın yazdıklarımda başkasının fikrine sadece katılmakla kalmayıp yeni sistemin diğer eksik taraflarını da yazmışım. Eksik taraf gösterildikde maksad yeni yapılan işi kötülemek, aşağılamak değil. Maksad yapılan işi daha da etkili hale getirilmesinde yardımcı olmaktır.
Bundan başka, oyun güncellemelerine ait önerilerimin diğer forumlarda da olduğunu söylemiştim. Ben üzerime alınmıyorum. Üstelik senin bana laf sokacak potansiyalde olduğunu da düşünmüyorum. Sadece diğer kullanıcıların oyunun eksik taraflarını burada yazdıkta senin neden böyle tepki verdiğini anlamış değiliz, o kadar. Sen memnunsan memnun olmakta devam et. Bırak da millet kendi öneri ve fikirlerini anlatsın.
Daha derine gitmek istemiyorum, zira ilerde Dünya Kupası var. Forum banı gibi bir nedenle kupayı kaçırmak istemiyorum. -
@kaiser-brian-clough @Sabit-Mamedov Fikirlerinize sonuna kadar katılmakla beraber; savaşların istediğimiz ekibi davet etme yoluyla da karşılıklı olarak kabul edilerek yapılabilmesi ve bu sayede gerek halihazırda düzenlenen Resmi olmayan ekipler arası turnuvaların bu platformda devam edebilmesi, gerekse de ileride düzenlenmesini arzu ettiğimiz Resmi ekip turnuvalarının da önünün açılmasının en kısa zamanda sağlanması gerektiğini düşünüyorum.
-
@OSMSüperMenajer @Sabit-Mamedov ikili atışmalar dan kaçınalım. Herkes fikrini kurallar dahilinde belirtmekte özgürdür
-
Ekip savaşlarında sistemin rakipleri belirlemesi bence mükemmel. Çünkü osm dünya genelinde 100 lerce ve 1000 lerce ekip var. Üstelik yeni güncelleme neticesi bu ekiplerin sayısı daha da artmakta. Eğer ki ekip savaşlarında rakip ekipleri sistem değil de ekiplerin kendi belirleyebiliyor olsa nasıl ki bireysel oynanirken hileye teşebbüs edenler var, ekip olarak da hileye teşebbüs/teşebbüsler olur. Akademi ekiplerle yada zayıf ekiplerle savaş üstüne savaş yapılır ve bireysel liglerdeki mp kasmalar olduğu gibi ekipsel anlamda da ekip puan kasma olayları çok olur. Bu sebeplerden dolayi osm nin ekip savaşlarında sistem üzerinden rakipleri belirlemesi bence doğru ve mükemmel bir karar
-
@GalipCaliskan1907 birşey söylemek istiyorum. mobilde ekipler bölümü üzerinde ekiplerin bulunduğu güncel sıralama gösterilse daha iyi olmazmıydı? yani şöyle diyeyim, top100 bölümüne girip aşağılara kaydırarak ekibimizi aramak yerine direk ekip sayfasında ekip o an kaçıncı sıradaysa bence yazmalı. ilk 100 de olmasa bile ekip sayfası bölümünde bunun yazması gerektiğini düşünüyorum..
-
@bayram-karakuş said in Ekipler Güncellemesi:
@GalipCaliskan1907 Ben ve mevcut bulunduğum ekip şuan ki sistemin eskisine nazaran daha adil olduğunu düşünüyor ve inanıyoruz. X menajerin tek savaş yapabilmesi de doğru bir karar. Çünkü ekipte ki tüm üyelerin üzerine biniyor yük. Eski sistemde ise ekipte 10 veya 12 menajer olsa dahi ekibin yükü 7 yada 8 kişinin üzerine yük binen ekip/ekipler vardı.
BC konusuna değinecek olursam da; önceden Gb nin düzenlemediği ekipler arası düzenlenmesi planlanan turnuva/turnuvalarda antrenman kampının kapalı olması gerektiği konusunu gündeme getirdiğimizde, fikir/fikirlerimiz ilgili kişilerce reddedildi. Nasıl ki Thé Eagles Cup antrenman kampi kapalı düzenleniyorsa ülke ekipler şampiyonasi da kampsiz düzenlenebilirdi. Ayrıca yine şahsi görüşüm resmi olmayan WCC bile kampsiz düzenlenebilir.
Biz şuan itibariyle ekip olarak antrenman kampi kullanmaya pek gerek duymadık. Gerek duyduğumuz noktalarda kullandık, ki BC leri boşa harcama taraftarı değiliz. Diyeceğim şu ki BC ler gerektiğinde kullanılırsa sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum.
Simdilik planlarimizda yok. Nedenini de açiklayim. Verilere baktigimiz zaman Liglerin sadece %1'i özellestirilmis ayarlar ile oynaniyor. Oyuncularimizin çogu buna gerek duymuyor. Ayrica Savaslar'da ayni ayarlarda oynayanlari birlestirmek de daha çok zor olur ve Klasman adil kalmaz.
Masadan silmis degiliz, ama oyuncularimizin çogu bu özelligi kullanmamasindan dolayi önceligi yok.@sabit-mamedov said in Ekipler Güncellemesi:
@Kaiser-Brian-Clough arkadaşa katılıyorum. Ayrıca yeni savaş sisteminin sırf puan üzerinde kurulması, takımların hedef ve pozisyon durumlarını dikkate almaması da yeni savaş sisteminin ayrı bir eksiği.
Savas için kullanilan Liglerdeki takimlari hedeflerine göre adil bir sekilde iki Ekip arasinda dagitiyoruz. Ligleri de ona göre ayarliyoruz. Her senaryo ve takimdaki hedefler iki Ekip için ayni oldugundan dolayi bunu Savasi kazanmak için bir kriter olarak görmüyoruz.
@cassano90 said in Ekipler Güncellemesi:
@GalipCaliskan1907 birşey söylemek istiyorum. mobilde ekipler bölümü üzerinde ekiplerin bulunduğu güncel sıralama gösterilse daha iyi olmazmıydı? yani şöyle diyeyim, top100 bölümüne girip aşağılara kaydırarak ekibimizi aramak yerine direk ekip sayfasında ekip o an kaçıncı sıradaysa bence yazmalı. ilk 100 de olmasa bile ekip sayfası bölümünde bunun yazması gerektiğini düşünüyorum..
Katiliyorum güzel fikir. Yakinda Ekip puanini Ekibin Kalkasina entegre etmeyi düsünüyoruz zaten. Ilk etapta direk Klasmandaki yerini göstermezse bile bir nevi Ekibin gücünü oradaki puanindan çikarabilirsin. Ki bu su an zaten Kalkanin deseninden belli oluyor.
-
@GalipCaliskan1907 ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Yeni savaş sistemindeki hedeflerden kastım onların adil bir şekilde paylaşılması değil, savaş sonucuna etki etmemesidir. Şu anki sistem sadece savaşdaki maç puanlarını dikkate aliyor. Takımların ligdeki pozisyonu, averajları, hedef tutturup tutturmadığı savaş sonuçlarıni etkilemiyor. Ayrıca savaşların bazen kırılma noktası olan kupa maçları yeni sistemde yok. Saydığım özelliklerin ilerde yeni savaş sistemine eklenmesi gibi bir planınız var mı? Teşekkürler.
-
@sabit-mamedov Savaslarin sadece 10 gün sürmesi ve teknik zorluklar nedeniyle kupa devre disi. Ileride gelir mi söyleyemem, ama teknik sorunlari asabilirsek ve oyuncularin çogu bunu isterse neden olmasin.
@herkes Takim hedeflerinin Savas sonucuna etki etmesi hakkinda sizler ne düsünüyorsunuz?
-
@galipcaliskan1907 eski sistem savaşta hedefler tuttuğunda/tutmadığında belli oranda ekip olarak da puan alınabiliyordu. Hatta hedefinin üstünde ligi bitirdiyse biraz da yüksek puan alıyor, hedefinin 2 yada 3 altında bitirdiyse de - puan alanlar dahi oluyordu. @sabit-mamedov un belirttiği gibi, eski sistemde olan ama yeni güncelleme sonrası olmayan bu özellik şahsen bence de getirilebilir, getirilmelidir de
-
@bayram-karakuş @GalipCaliskan1907 @Sabit-Mamedov
Bu bahsedilen sistem aslinda direk uygulanabilir. Savas sistemi icerisinde puanlamayi galibiyete 3 beraberlige 1 yenilgiye 0 olarak baz almak yerine bu sistemi kaldirip ayni ekipten olan takimlarin kazanilan menajer puani toplamlari sonucunda savas kazanani belli olursa daha guzel olabilir. Zaten takimlarin hedefleri belli ve adil bir sekilde dagitim mevcut. Ornegin hedefi 3 olan manchester united takimi savas sonucunda hedefin altinda bitirdiyse ligi menajer puani da zaten hedefinde bitiremedigi icin gerekli kesintiler oyun motoru tarafindan otomatik olarak yapilacaktir yine ayni sekilde hedefinin ustunde bitirirse otomatikman zaten menajer puanina eklemeler oyun tarafindan yapilacaktir. Hem bu sekilde hedefinin altinda bitirdiginde ne kadar puan kesilecegine dair spesifik bir karar alinmamis olur ve adiliyet saglanmis olur.
-
Ekip Savaşı yaptıkça rütbe artma söz konusu mu ?
Ekip sıralamamız sadece menajer puanları ile mi belirleniyor ?Savaş istatikleri (sıralama , rakip analizleri gibi ) geliştirilirse daha iyi olur.
Teşekkürler.
-
-Evet..Ekip savaşı yaptıkça günlük sonuçlara göre yada savaş sonu kazanmış olduğunuz taktirde verilecek olan bonus madalyalar ile; rütbe için istenilen madalya sayısına ulaştığınız anda ekibinizin rütbesi artacak ve sıralamadaki yeriniz toplam madalya sayınızın durumuna göre belirlenecektir...Ancak ekibinizin rütbesinin artması ve ekip sıralamasında seri olarak yukarı seviyelerde olmanız için 4 savaş ilerlemeniz gerekir...1 yada 2 savaş yaparak rütbe artırmak yada sıralama yükseltmek biraz zaman alacaktır...Aynı anda 4 savaş yapmak için de ekibinizde ki menajer sayınız en az 20 olmalıdır...Savaşlarda da herhangi bir ekip arkadaşınızın istifa etmemesi gerekiyor..Çünkü istifa eden arkadaşınızın yerine başka birini dahil etmeniz mümkün değildir..Kaybettiğiniz savaşlar için de -100 gibi madalya düşürülmesi söz konusudur...
-Hayır..Yeni sistem savaşlardaki ekip sıralaması yukarda da belirttiğim gibi ekibinizdeki menajerlerin; menajer puanı ortalamasına göre değil, madalya sayınıza göre belirlenmektedir...
Umarım faydalı olmuştur..Ekibinize başarılar diliyorum..Kolay gelsin.
-
Teşekkürler
-
Mobil de ekip ligi oluştur kısmından lig oluşturduğumuzda ekip haricinden giriş olabiliyor mu ?
-
@GalipCaliskan1907 Bu gelen güncellemede hedef dağılımı neye göre yapılıyor ?
Sadece bizemi oluyor anlamadım sürekli belirli kişilere aynı hedefler geliyor