IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Cezarro Co to za podawanie gotowców jak są one na Androidzie, dostępne dla każdego, co sobie ściągnie aplikację. To dla tych, co nie mają smartfonów, niech próbują, zmieniają, kombinują - dlaczego mają być w gorszej sytuacji niż ci co mają dostęp "do gotowców"? Ja też mam swoje taktyki, które chodzą lepiej lub gorzej, ale jestem ciekaw jak te taktyki z Poradnika OSM 2020 chodzą w rzeczywistości
-
Mecz na wyjeździe przeciwko botowi:
Nadaje się? Nadaje . -
Nie twierdzę że podane na androidzie taktyki są złe, w meczach z botami można je wypróbować. Z drugiej jednak strony mecze z botami potrafią być bardziej skomplikowane niż te z "żywymi"graczami, więc nie zawsze nożna je lekceważyć. Zapewne przewodnik może być pewną wskazówką dla mniej doświadczonych graczy, lub tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tą grą.
-
Jakiś czas temu miałem ten "poradnik" na androidzie i po 3 sekundach go odinstalowałem.Dla mnie osobiście nic ciekawego tu niema,aczkolwiek jeśli ktoś ma potrzebę niech korzysta do woli.
-
Mecz u siebie na inaugurację ligi AMP ze wschodzącą gwiazdą tej grupy: @KACPER-Z-BEJURU przy zastosowaniu taktyki z Poradnika na Androidzie przy wyrównanych drużynach i skrajnie defensywnie drużynie przeciwnika:
-
A teraz egotyczne jak dla mnie, ale może ciekawe dla niektórych z was 3322, zagrane u siebie przeciw botowi na zakończenie bitwy rankingowej. Statystyki nie powalają, ale widać, że wyraźnie dominuje to ustawienie nad botami, nie wiem jak i czy, nad ludźmi... .
3322 podania
-
@Dovco_HandF dziś też zagrałeś w grupowej z poradnika 631 ? jeśli tak ,to nie za bardzo wyszło
-
@huzar-shakir Dokładnie tak i przegrałem, ale ze statystyk jestem bardzo zadowolony jak na mecz na wyjeździe. To ustawienie i ta taktyka są dobre, dalej do testowania i do poprawek we własnym zakresie. Natomiast nigdy nie ma tak, żeby jakaś taktyka biła wszystkie inne. Gratki wygranej z Poradnikiem OSM, piękna skuteczność.
631b kontra
-
A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się.
451 Strzały
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się.
451 Strzały
I pokazowy mecz z tym ustawieniem u siebie, rywal dobrej klasy z AMP: @Pakooo00 zagrał ofensywnie na wyjeździe i skończyło się jego porażką. Ładne statystyki w tym przypadku wykręciło to ustawienie z Przewodnika.
-
Dziś zaprezentuję wam dobre, mocne, ofensywne ustawienie. To:
442b podania
I mam dla was 2 warianty wyrżnięte z Przewodnika OSM w moim telefonie. Oto one.
Sparing z moimi kolegami z grupy w turnieju CCWE (grupa 7A). Nie widziałem, co i jak mieli ustawione:
i
oraz to drugie ustawienie przy warunku, że nasze drużyny są wyrównane. Nie wiem czy moja drużyna jest faktycznie silniejsza, ale przyjąłem, że grając u siebie mam przewagę boiska nad wypasionym z celem nr 1 Liverpoolem huzara, co nam równoważy siły:
Oczywiście są to tylko poglądowe mecze. Aby wyrobić sobie zdanie na temat danej taktyki/ustawienia należało rozegrać nią ze 100 meczów w domu na wyjeździe, dopiero wówczas można wyrobić sobie jakąś zbliżoną prawdzie opinię: czy to jest dobre, czy nie .
Ja preferuję przy ustawieniu 442b grę skrzydłami, ale Poradnik OSM radzi grę podaniami. Sami oceńcie, co jest lepsze.
-
@Dovco_HandF czy mogę prosić o przesłanie taktyki 541A lub 541B z przewodnika na Androidzie w odpowiedzi do tej wiadomości? Ewentualnie proszę o porady dotyczące grania tą taktyką, bo bardzo dawno nią nie grałem. Jutro walczę z Shakhtarem o krajowy puchar i moi przeciwnicy mają dużo droższy podstawowy skład (Shakhtar- 267,5 mln; ja- 134,5 mln w przeliczeniu na podstawową, najlepszą 11), więc muszę postawić na silną defensywę.
PS. Sprawdziłem na słabszych przeciwnikach taktykę 433A skrzydła z przewodnika OSM na Androidzie i potwierdzam, że daje radę. Wygrałem 5 ostatnich meczów tą taktyką:
-
@Denzelon Oczywiście, sam często na wyjazdach używam 541 a lub b, to bardzo dobre ustawienia. A co nam serwuje w tym temacie Osm Przewodnik na Androidzie jak nasza drużyna przynajmniej teoretycznie jest słabsza od rywala? Zobaczmy najpierw:
541a kontra
-
A poniżej to drugie ustawienie i taktyka na życzenie @Denzelon, ze strzałami z każdej pozycji:
541b Strzały
-
541b Strzały
Mecz pokazowy w lidze AMP #2 z potencjalnie silniejszym rywalem:
-
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
-
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
Nadarzyła się mi dzisiaj okazja sprawdzenia w praktyce tej taktyki ponieważ rywal odpalił na mnie obóz. Statystyki z tego spotkania przedstawiają się następująco :
Wartość kadry przeciwnika 325 mln , mojej 424 mln , zatem przewaga wartości kadry była po mojej stronie. W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
-
@Cezarro said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
Można nawet pokusić się o tezę, że był to pechowy remis przy tak mocnych statystykach w wywiadowym meczu w dodatku przeciwko zgrupowaniu
-
Dostaję od was na poczcie wiele zapytań o Długie piłki, i wiecie co, mam coś dla was:
424b Długie Piłki
Wypróbujcie, szczególnie jak gracie na wyjazdach przeciwko liderom lig lub celom nr 1 z silniejszymi od was wyjściowymi 11-tkami.
-
Zmorą dla wielu menadżerów jest mocne 451. Jak je pobić? Osm Przewodnik na Androidzie ma i na to radę!
523A Długie piłki