IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Rywal szykuje na was zgrupowanie i dylemat co teraz? Zużyć swoje czy ryzykować bez? A może jest "coś" co zneutralizuje rywala bez wydawania monet? Otóż Osm Przewodnik na Androidzie proponuje nam takie cudeńko, podobno działające na zgrupowania rywali:
4231 Strzały
Nadarzyła się mi dzisiaj okazja sprawdzenia w praktyce tej taktyki ponieważ rywal odpalił na mnie obóz. Statystyki z tego spotkania przedstawiają się następująco :
Wartość kadry przeciwnika 325 mln , mojej 424 mln , zatem przewaga wartości kadry była po mojej stronie. W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
-
@Cezarro said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W sumie jak na mecz na wyjeździe przeciwko obozowi to rezultat całkiem dobry, więc zapewne użyję jeszcze tej taksy przy kolejnej okazji.
Można nawet pokusić się o tezę, że był to pechowy remis przy tak mocnych statystykach w wywiadowym meczu w dodatku przeciwko zgrupowaniu
-
Dostaję od was na poczcie wiele zapytań o Długie piłki, i wiecie co, mam coś dla was:
424b Długie Piłki
Wypróbujcie, szczególnie jak gracie na wyjazdach przeciwko liderom lig lub celom nr 1 z silniejszymi od was wyjściowymi 11-tkami.
-
Zmorą dla wielu menadżerów jest mocne 451. Jak je pobić? Osm Przewodnik na Androidzie ma i na to radę!
523A Długie piłki
-
Na wasze życzenie (czemu na piszecie na forum, tylko spamujecie mi pocztę ) - alternatywna taktyka dla 433a:
433b Podania
Zagram tak dziś z ciekawości z botem w bitwie rankingowej, przy czerwonym sędzi jednak zmienię wejście w przeciwnika na normalne. -
Zapytacie, a co jeśli drużyny są wyrównane?
433b Podania
-
Dzień dobry Panowie. Co polecilibyście zagrać u siebie przeciwko 443 A. To samo zagrać co przeciwnik czyli 443A skrzydłami czy może zagrać 451 defensywnie strzały z kazdej pozycji . Siły są bardzo wyrownane w wyjściowej 11 może gorszego mam jednego grajka. Jedyna moja przewaga to stadion rozbudowany na drugim poziomie czyli +4%
-
@Didierluk said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
U siebie z podobnym składem zdecydowanie graj ofensywnie 433, jesli masz sprawdzone. Te 4% to tylko murawa, własne boisko daje dużo więcej
Zgadza się w 100% , ciśnij u siebie 433 , a jak jakiś ważny mecz to odpalaj obóz
-
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
-
@MatekBezGatek said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Cezarro A co jesli gram u siebie ale nie wiem jakim ustawieniem gra przeciwnik? tez grac 433? Sklady mamy zblizone stadion mam na 1 wiec tylko 2%
Przecież możesz użyć szpiega , wtedy się dowiesz , a gdy przeciwnik odpalił tajny trening czyli zablokował możliwość podglądu swojego ustawienia na mecz, zobacz jakimi ustawieniami grał najczęściej w poprzednich meczach.
-
Ciekawy temat na forum angielskojęzycznym się pojawił: OSM Tactics Guide - Request/Info
-
Przeciwnik gra 4-5-1 . Ja gram u siebie składy mamy podobne żeby nie powiedzieć takie same.
Zagram również 4-5-1 z tym ,że jak byście polecili ustawić pomoc?
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Tak myślałem żeby wyjść -
@zkrystian said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Napastnicy "Tylko atak" Pomoc "Trzymanie swoich pozycji" Obrona " Głęboko cofnięta".
Jak tak wyjdziesz, to znaczy, że grasz na remis i jeśli to cię satysfakcjonuje, to OK.
Ale jeśli chcesz powalczyć o wygraną to wszyscy na swoich pozycjach lub jak masz napastnika z defem +30 to Napastnicy "Wspieranie drugiej linii" wg mnie oczywiście. ja tak gram jak chcę powalczyć o wygraną. Suwaki między 20 a 35% te pierwsze dwa, a ostatni ustawiam na szybkie podania, im lepszy zespół tym wyżej -
@Dovco_HandF hmm tak jak napisałem powyżej to chyba wszyscy sa na swoich pozycjach czy ja to źle rozumiem? Mam Ronaldo on ma 32 defa czyli jak ustawie zeby atak wspieral pomocnikow czyli "Wspieranie drugiej linii" mam większe szanse na zwyciestwo niż jak ustawie "Tylko atak" napastnika?
-
@zkrystian To zależy jakiego masz napastnika. Wg mnie jak bez defa to bez wspierania pomocy, ale jak ma defensywę +30 to koniecznie wspieranie pomocy, bo to po prostu defensywny napastnik . Ale co menadżer to inna koncepcja - nie ma jakiegoś generalnego poradnika, który powie jak coś jest na 100%.
-
Witam mam pytanko do Was tu zgromadzonych gram dzis pierwszy mecz polfinalowy w pucharze mistrzow na wyjezdzie i zalezy mi na tym zeby wysoko wygrac. Wartosc mojego zespolu to 467mln przeciwnika 653mln. Typ zagra na 100% ustawieniem 433A skrzydlami krycie strefa pulapka ofsajdowa nie poniewaz caly turniej gra takim ustawieniem. Planowalem zagrac 422A lub B skrzydlami ewentualnie 343B. Jakie macie pomysly na skontrowanie jego ustawienia? Z gory dzieki za pomoc
-
@MatekBezGatek Różnica skladów 200 mln, mecz na wyjezdzie. Raczej bym się nie odwazyl grac ofensywnie tylko wybrałbym coś w stylu 4-5-1 i defensywnie. Dodatkowo zgrupowanie. O wysoką wygraną raczej ciężko, ale to moja opinia.
-
@zkrystian 523A taktyka: gra z kontry, tylko atak zabezpieczenie obrony gleboko cofnieta obrona, krycie strefa, pulapka nie, pressing 58, styl def 30, tempo 79, taka taktyka bedzie dobra?
-
@MatekBezGatek said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@zkrystian 523A taktyka: gra z kontry, tylko atak zabezpieczenie obrony gleboko cofnieta obrona, krycie strefa, pulapka nie, pressing 58, styl def 30, tempo 79, taka taktyka bedzie dobra?
Hmm nie testowałem jej nigdy jestem zwolennikiem 451 oraz 4231 więc nie pomoge Ci przy niej zbyt duzo. Ale na pewno coś znajdziesz na poprzednich stronach na jej temat.