MPG 2019
-
@ochowiak Napisałem co myślę i tyle.
Można było zrobić sporo żeby nie doszło do rozłamu grupy,jednak skoro większość poszła do PL i zostawiła grupę samej sobie...Szkoda straconego czasu,tym bardziej?że SL to była ścisła czołówka polskiego OSM,zarówno jako grupa jak i menago grający dla niej.
-
@ochowiak
Wydaje mi się, że połączenie się było najlepszym rozwiązanie z całej tej sytuacji. -
@byku-duma-warmii Tak jak mówię, nie jestem za długo w tej grupie i nie wiem jak to wcześniej wyglądało i jak to wygląda w innych grupach, ale w SL od jakiegoś czasu było tak... nijak.
Ale masz rację, teraz powstanie jedna na prawdę silna grupa.
@huzar-shakir Każdy z SL kto jeszcze chce grać na scenie krajowej lub dalej odszedł z grupy, więc już się tak nie rozczulaj -
@byku-duma-warmii Tak jak mówię, nie jestem za długo w tej grupie i nie wiem jak to wcześniej wyglądało i jak to wygląda w innych grupach, ale w SL od jakiegoś czasu było tak... nijak.
Ale masz rację, teraz powstanie jedna na prawdę silna grupa.
@huzar-shakir Każdy z SL kto jeszcze chce grać na scenie krajowej lub dalej odszedł z grupy, więc już się tak nie rozczulajTyle że SL to pierwsza grupa jaka powstała w Polsce.Jak to ktoś kiedyś powiedział"Matka Chrzestna "wszystkich grup polskich.Kawał historii psu w dupsko.Mój kumpel był kiedyś moderatorem tutaj,i ciekawe screeny mi pokazywał.Wogóle jakieś wywiady itp.
-
@huzar-shakir akademie założą
-
Tak. SL nie zagra w MPG.
Do żadnego rozłamu grupy nie doszło. Tak mogą napisać tylko Ci co nie mają pojęcia co się w grupie działo od jakiegoś czasu. Tak, aby zamknąć temat grupy SL przedstawię pokrótce sytuację. Sporo graczy zrobiło sobie "urlop" od gry lecz nie wróciło. Aktywnych osób było coraz mnie i mniej, a Ci co przychodzili, szybko się wypalali albo grali mało aktywnie. Były też osoby takie, które dostały pomoc taktyczną i zaraz ich w grupie nie było. Obecnie nie byliśmy w stanie zebrać ludzi do ligi grupowej. Rozmawiałem ze wszystkimi aktywnymi osobami w grupie co dalej. @huzar-shakir nie masz co się martwić o "kilku dobrych menago", Andrzej chciał zostać w grupie dlatego, że jest mało aktywny i nie ma za bardzo czasu. KysiuS zaś pisał, że aktualnie w ogóle nie gra od niemal roku, więc również zostanie. Pozostali są nieaktywni, albo nie ma z nimi kontaktu.
Co dalej z grupą SL?
Grupa nie została usunięta, będzie czekała, aż znajdzie się osoba, która będzie w stanie ją odbudować. Jej historia zostanie zachowana. Jeżeli jest ktoś, kto będzie w stanie poświęcić swój czas w odbudowę grupy niech się do mnie zgłosi.PS: To była dla mnie bardzo trudna decyzja. Włożyłem w grupę masę czasu, starałem się zawsze być na bieżąco tak aby nic nas nie ominęło. Wiele rozmów, wspaniałych chwili i osób. Cała moja kariera menadżerska opierała się na grupie SL i wbrew temu co piszą niektórzy nie szkoda mi straconego czasu, bo.. ten czas wcale nie był stracony! Zdaję sobie sprawę z tego, że jestem odpowiedzialny za sytuację w której znalazła się grupa SL. Ubolewam tylko nad tym, że nie mogłem nic z tym zrobić, że od ponad pół roku nie mogłem znaleźć kogoś kto pociągnąłby grupę dalej, gdzie pierwsze rozmowy odbywały się jeszcze wcześniej. Niestety tak już jest, że w życiu nie wszystko układa się po naszej myśli, nie wszystko zależy ode mnie, niektórzy znają moją sytuację i wiedzą dlaczego tak się stało.
-
Ekipa Stefana zaczęła jako Spartacus i skończy jako Spartacus nic się nie zmienia w tej kwestii. Ps. Zostały 3 kolejki (2 ligowe i puchar). Dla nich ten turniej jest niejako pożegnalny ostatni pod banderą Spartacusa.
-
@stefan-joptwojmać Szkoda wielka.. Wszyscy doświadczeni opuścili pokład a sam nie dałeś rady tego uratować niestety.. Gdybyś znalazł dwóch ogarnietych ludzi do pomocy to jakoś byś to ogarnął niestety ciężko dzisiaj znaleźć takich musiałbyś szukać po grupach.. Mimo wszystko liczę, że wrócisz kiedyś do SL i wstaniecie jak fenix z popiołu.. Powodzenia!
-
@stefan-joptwojmać Szkoda wielka.. Wszyscy doświadczeni opuścili pokład a sam nie dałeś rady tego uratować niestety.. Gdybyś znalazł dwóch ogarnietych ludzi do pomocy to jakoś byś to ogarnął niestety ciężko dzisiaj znaleźć takich musiałbyś szukać po grupach.. Mimo wszystko liczę, że wrócisz kiedyś do SL i wstaniecie jak fenix z popiołu.. Powodzenia!
Wszyscy razem opuściliśmy pokład. Szukałem również po grupach, ale tak ja piszę takich osób nie było. Dlatego też szanujcie swoich kapitanów, bo takich osób jest niewielu.
JUTRO OSTATNI DZIEŃ ZAPISÓW!
-
@stefan-joptwojmać u nas sniki rządzi na papierze ale wydaje mi się, że nie jest strikte szefem, bo raczej jesteśmy zagrana rodzinka która wspólnie podejmuje decyzje i każdy daje coś od siebie pod różnorakim względem. Stanowimy jeden spojny dobrze funkcjonujący organizm zwany Husarya. Dzięki czemu nie ma wszystkiego na głowie jedna osoba M9ge się mylić, ale tak chyba u nas to wygląda
-
@stefan-joptwojmać u nas sniki rządzi na papierze ale wydaje mi się, że nie jest strikte szefem, bo raczej jesteśmy zagrana rodzinka która wspólnie podejmuje decyzje i każdy daje coś od siebie pod różnorakim względem. Stanowimy jeden spojny dobrze funkcjonujący organizm zwany Husarya. Dzięki czemu nie ma wszystkiego na głowie jedna osoba M9ge się mylić, ale tak chyba u nas to wygląda
Zgadzam się
-
@huzar-shakir hehe
-
To prawda mam duże oparcie w Michale i innych chlopakach ale decyzje ja nie podejmuje sam u nas decyzje podejmuje się zawsze poprzez głosowanie. Od wielu lat tak jest jakoś to się nam sprawdza raz lepiej raz gorzej ale cały czas jesteśmy w ścisłej czołówce
Ci co są u nas w grupie wiedzą Jaka jest atmosfera i jak to się wszystko odbywa zawsze jest pytanie na forum co do udziału w jakimś turnieju lub czy kogoś nowego przyjmujemy super że 90% z nas jest bardzo aktywnych i za to jestem wszystkim wdzięczny