🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Całe te mistrzostwa to kompletna klapa w naszym wykonaniu. Tylko pojedynczy gracze nadają się do gry w dorosłej kadrze, bo reszta to nawet nie wiem jak znalazła się w tej młodzieżówce . Znowu było pompowanie balonika i znowu kompletny zawód. To ja się pytam oni tak pompowali balonik przed Mistrzostwami :thinking:. Eh, szkoda gadać :(.
-
-
@Dovco_HandF
No to teraz do pierwszej trójki Historia dzieje się na naszych oczach, coś czuję, że długo możemy tego nie poprawić -
Czesław Michniewicz od piątku zostanie nowym trenerem Reprezentacji Polski U-21. Zastąpi Marcina Dornę
Michniewicz podpisze kontrakt do końca eliminacji młodzieżowych mistrzostw Europy, w których rywalami Polski są: Dania, Finlandia, Gruzja, Litwa i Wyspy Owcze.
-
@Rhett1
Moim zdaniem bardzo dobry wybór na trenera młodzieżówki. Jak dla mnie to jest jeden z lepszych polskich trenerów w Ekstraklasie, jak nie najlepszy. -
@Byku-Duma-Warmii Dla mnie również najlepszy wybór z możliwych. To jest stosunkowo młody trener, ale już dużym doświadczeniem i sukcesami. Na pewno będzie dobrym autorytetem dla naszej młodzieży i co najważniejsze, będzie potrafił prowadzić ich "ostrą" ręką, a przy tym będzie miał na pewno ciekawy pomysł na tę kadrę
-
@Rhett1
Dokładnie tak. Widzę, że mamy podobne poglądy na ten temat :slight_smile:. -
@Rhett1 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
Marcin Dorna zastąpiony? Rewelacja! :clap_tone1: Michniewicz da radę :thumbsup_tone2:. -
-
@Damiś27
Troszkę się pozmieniało przez te lat -
-
@mihau1878
Ścisła czołówka coraz bliżej . Coś pięknego . -
Tylko, żeby nasi nie grali sparingów . Niewiarygodny marsz Biało-Czerwonych w górę światowej hierarchii jest efektem dwóch czynników – doskonałej postawy drużyny Adama Nawałki w ostatnich kilkunastu miesiącach (brak porażki już od ponad roku!) oraz niedoskonałości algorytmu, na podstawie którego obliczany jest ranking. Algorytm ten zakłada, że niekorzystne jest rozgrywanie meczów towarzyskich, które ze względu na bardzo niską wartość, przyczyniają się do spadków – nawet w przypadku zwycięstw. Poza tym gdy pozostałe drużyny jednocześnie tracą i zarabiają punkty (ranking "wyrzuca" wyniki starsze niż cztery lata, a starsze niż rok zaczynają stopniowo tracić na wartości), nasza reprezentacja punktuje niemal wyłącznie "netto". W eliminacjach mundialu 2014 kadra Waldemara Fornalika o punkty wygrała przecież tylko z San Marino (dwukrotnie) i z Mołdawią (raz), więc trudno mówić o stratach. - jak podaje EUROSPORT.
-
Podobno w najnowszym rankingu, który ukaże się w sierpniu Polacy:flag_pl: znów awansują w rankingu Fifa
-
-
@damiś27
Naprawdę pięknie to wygląda -
@byku-duma-warmii Z takim rankingiem to idziemy po medal na Mistrzostwach Świata w Rosji :flag_pl:.