🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
:flag_pl: Nasza polska drużyna narodowa świetnym, pełnym emocji występów szczęśliwie toczy boje o awans do Mistrzostw Świata w Rosji 2018. Przed nami trudny wyjazdowy mecz z Rumunami. Tak wygląda aktualna tabela naszej grupy:
Damy radÄ™ Rumunom czy nie? -
@Dovco_HandF Ciekawi mnie czy w tym meczu zagra Teo
-
@ToomAnyWays Zobaczymy już wkrótce
-
Szykuje się ciężki mecz, myślę, że remis będzie dobrym wynikiem dla naszej reprezentacji.
-
Skład na dziś: Fabiański - Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk - Linetty, Krychowiak - Zieliński, Błaszczykowski, Grosicki
Poza tym dzisiaj bardzo pomogli nam Ormianie wygrywając 3-2 z Czarnogórą. Tak więc jest szansa na lidera
-
@ToomAnyWays
DziÅ› walczymy i wygrywamy oraz zdobywamy lidera grupy :first_place: -
@kondziowa1
Mi się wydaję, że wygramy ten mecz. Znów pokażemy jak dobrą jesteśmy reprezentacją i zdobędziemy lidera grupy -
@Damiś27 A w innym meczu naszej grupy Armenia pokonała sensacyjnie dotychczasowego lidera Czarnogórę 3:2! :cartwheel_tone5:
-
@Byku-Duma-Warmii A sądziłeś, że wygramy z Runubani na wyjeździe aż 3:0 ???
-
@Dovco_HandF Stawiałem na 2-0 w gorszym stylu. Cieszy jak zagrali i wynik potwierdza kto był lepszy 3-0 Coś czuję, że Rumunia zagra bez kibiców, skandal jest to że rzucali petardy w okolice naszych graczy. Mają szczęście, że mecz był dokończony, a nie walkower. Zemsta Lewego była podwójna. Chyba znowu idzie na króla strzelców eliminacji. :first_place: :goal:
-
@Damiś27 said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@Dovco_HandF Stawiałem na 2-0 w gorszym stylu. Cieszy jak zagrali i wynik potwierdza kto był lepszy 3-0 Coś czuję, że Rumunia zagra bez kibiców, skandal jest to że rzucali petardy w okolice naszych graczy. Mają szczęście, że mecz był dokończony, a nie walkower. Zemsta Lewego była podwójna. Chyba znowu idzie na króla strzelców eliminacji. :first_place: :goal:
Lewy to król pola karnego. Daj mu trochę miejsca i swobody i już po meczu a statystycy od bramek mają co robić:goal:.
-
Grosik pierwszy gol miód malina :flag_pl: Piszczu genialnie w obronie. Praktycznie bezbłędny. Do tego Lewy karci złych Rumunów x2 Dobrą zmianę dał również Teo, widać że jest w świetnej formie i może być dobrą alternatywą na brak Milika
-
@ToomAnyWays W pierwszej połowie nasi zagrali perfekcyjnie w obronie. Rumuni byli totalnie bezradni. Nieco chaosu było momentami w drugiej połowie w szykach obronnych, ale za to w ataku - miagza
-
Świetny wynik i mecz obstawiałem że wygramy jedną bramką a tu 3-0 i mamy lidera grupy a co do Rumuńskich kibiców Lewy odgryzł się im perfekcyjnie zdobywając dwie bramki myślę że Rumuni mogą zagrać kolejny mecz u siebie przy pustych trybunach
-
@Marcin657827 Ile lat temu Polska wygrała na wyjeździe mecz o punkty z rywalem z takiej półki jak Rumunia? Genialny mecz Polaków i to w ustawieniu z jednym napastnikiem 4-1-4-1. A Lewy, bez względu na to co piszą i mówią o nim wszelkiej maści hejterzy i trolle to żywa legenda piłki nożnej i tak zostanie zapamiętany przez następne pokolenia:
Piłkarze z największą liczbą bramek w reprezentacji Polski:
- Włodzimierz Lubański 48 bramek (75 meczów)
- Grzegorz Lato 45 (100)
3. Robert Lewandowski 42 (85) - Kazimierz Deyna 41 (97)
- Ernest Pohl 39 (46)
- Andrzej Szarmach 32 (61)
- Gerard Cieślik 27 (45)
- Zbigniew Boniek 24 (80)
- Ernest Wilimowski 21 (22)
- Dariusz Dziekanowski 20 (63)
- Euzebiusz Smolarek 20 (47)
- Roman Kosecki 19 (69)
13. Jakub BÅ‚aszczykowski 18 (88)
-
No i mamy 1 miejsce w grupie.Dobrze że dla Lewego nic poważniejszego się nie stało
-
Turbo Grosik elegancko poleciał! Komentatorzy spoko, przyjemnie się ich słucha