🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
-
@damiś27 Szykuje się arcyciekawe spotkanie z Urugwajem :ok_hand_tone2:.
-
-
-
Z powodu kontuzji Robert Lewandowski :flag_pl: i Michał Pazdan :flag_pl: nie wystąpią w piątkowym meczu towarzyskim z Urugwajem :flag_uy:. Lekarz reprezentacji Polski Jacek Jaroszewski zadecydował o konieczności całkowitego wyleczenia kontuzji Lewandowskiego, w związku z czym najprawdopodobniej kapitan reprezentacji nie zagra również w poniedziałkowym meczu towarzyskim z Meksykiem :flag_mx:. Pazdan nie zagra w meczu z Urugwajem z powodu urazu stawu skokowego odniesionego w meczu ligowym z Pogonią Szczecin. Istnieje możliwość, że 30-letni obrońca wystąpi w spotkaniu z Meksykiem.
-
Ktoś zaskoczony składem Reprezentacji Polski :flag_pl: ? Ja trafiłem, jedynie liczyłem na innego napastnika.
-
Do przerwy nie za wesoło, oczywiście rozumiem eksperymentalne ustawienie ale brakuje nam zawodników w ofensywie, być może przesunięcie Kuby na wahadło oraz wprowadzenie Makuszewskiego rozruszałoby grę naszej kadry.
-
@pepguardiola-fcb Jedni i drudzy jak na razie grajÄ… bez polotu, taka gra na remis z obu stron .
-
Krychowiak, Glik i Grosicki opuścili zgrupowanie Reprezentacji Polski :flag_pl: .
Z Meksykiem :flag_mx: zagrajÄ… zmiennicy. -
Glik, Grosicki, Krychowiak oraz Lewandowski nie wystąpią w starciu z Meksykiem, zostali odesłani do domu.
Skład na Meksyk wg Pepa(zakładając, że trener postawi głównie na ligowców)
Szczęsny-Jach, Pazdan, Cionek/Jędrzejczyk-Rybus, Zieliński, Linetty/Mączyński, Kędziora/Wszołek-Makuszewski, Wilczek, Frankowski
-
@pepguardiola-fcb Dobrze, niech Nawałka da pograć innym zawodnikom, ja chętnie zobaczyłbym w akcji Kurzawę i Kądziora.
-
@toomanyways IMO to ciężko będzie dla Kurzawy znaleźć miejsce w 3-4-3, albo lewe skrzydło albo środek pola kosztem Zielińskiego. Kądzior raczej zacznie na ławce
-
@pepguardiola-fcb Wiadomo przecież że będą zmiany
-
@toomanyways Jasna sprawa, oby każdy dostał szansę występu
-
Selekcjoner reprezentacji Polski Adam Nawałka podjął decyzję o zmniejszeniu kadry reprezentacji Polski na mecz z Meksykiem (13 listopada, 20:45 w Gdańsku).
Zgrupowanie opuszczają Robert Lewandowski, Kamil Glik, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak oraz Artur Boruc, który zakończył karierę reprezentacyjną. Do tego dochodzi także Michał Pazdan, który nie zagra ze względu na uraz. -
@pawelzylicz
No to jutro 100zł na Meksyk -
Już kilka razy wspominałem o tym piłkarzu, dziwiłem się, dlaczego nie grał w reprezentacji Wysp Owczych w juniorskich kadrach, już wiem dlaczego A teraz zagra w juniorskich kadrach polskich Zapraszam do lektury, krótko, ale warte przeczytania
-
@pawelzylicz Czytałem już o nim wcześniej i ciekaw jestem jego dalszych losów. Aż dziwne, że żaden z polskich klubów Ekstraklasy młodego kadrowicza jeszcze nie zakontraktował.
-
Składy na Polska-Meksyk
POLSKA: Szczęsny – Jędrzejczyk, Cionek, Jach – Kędziora, Mączyński, Linetty, Rybus – Zieliński, Świerczok, Makuszewski.
MEKSYK: Corona – Salcedo, Ayala, Moreno, Layun – Reyes, Jonathan dos Santos, Guardado – Aquino, Jimenez, Gallardo.
Trafiłem 8 na 11 zawodników z wyjściowego składu, nie jest najgorzej