🏴 [Futbol] Premier League, angielska piłka, piłkarze...
-
@byku-duma-warmii Wakacje do tego wystarczą i jazda "Czerwone Diabły" po mistrza ligi 2018/2019 .
-
A zawodnik na ktorego wydano ponad 80 milionow zaczyna taki mecz na lawce - to cale podsumowanie "trafnosci" sprowadzenia Lukaku, przynajmniej na dzis. Sanchez jest najlepiej zarabiajacym graczem PL ale na boisku to obecnie nawet nie top10. Kilka innych transferow za grube miliony nie wystawiaja dobrego swiadectwa Mourinho. Druzyne czesto ratuja ci, ktorzy byli tam caly czas pod reka - Rashford, Lingard, Valencia czy deGea.
-
@matthias-dominik-vandal Akurat był to pierwszy mecz Lukaku po kontuzji, dlatego wszedł tylko na kilkanaście minut.
-
@matthias-dominik-vandal
Ale to co napisałeś jest w 100% prawdą. -
Unai Emery w Arsenalu! Sprawdziły się więc doniesienia mediów, które w ostatnich dniach wskazywały właśnie na byłego szkoleniowca Sevilli i PSG jako faworyta do pracy na Emirates Stadium. Emery sam zdradził plany szefów klubu i już wczoraj wrzucił na swoją stronę internetową zdjęcia z herbem Arsenalu i podpisem "dumny z bycia częścią tej rodziny". Od środy rano jest to już oficjalna informacja.
-
Fulham pokonało 1:0 Aston Villę i wywalczyło awans do najwyższej klasy rozgrywkowej w Anglii. Londyńczycy na powrót do Premier League czekali cztery lata.
Stawką meczu barażowego był nie tylko prestiż wiążący się z grą w angielskiej ekstraklasie, ale i ogromne pieniądze związane ze sprzedażą praw telewizyjnych w tych rozgrywkach. Fulham jeszcze w 2010 roku grało w finale Ligi Europy (0:1 z Atletico Madryt).
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,64946,23456999,fulham-awansowalo-do-premier-league.html#Z_BoxSportLinkImg
-
@dovco_handf
Bardzo czekam na ich mecze w Premier League. -
@byku-duma-warmii W pracy znam fanatycznego kibica Fulham, życie by oddał za tą drużynę z Londynu .
-
@dovco_handf
Takie historie są najpiękniejsze -
Jaki wy, kibice Manchesteru United macie stosunek do naszych największych rywali czyli Liverpoolu? Na polskich grupach i stronach o MU w większości kibice pałają wrecz nienawiścią do klubu z miasta Beatlesów. Wiadomo, piłkarze się nie lubią, działacze też, sir Alex - wiadomo, rózne chamskie zachowania kibiców Liverpoolu (przyspiewki o katastrofie w Monachium itp.), do tego historia stosunków obu miast nie była najlepsza. Ja raczej bardziej nie lubię City czy Arsenalu, a Liverpool byłby dopiero po nich (bo lubię Kloppa i paru piłkarzy z lfc )
-
@toomanyways Ja dziś kibicowałem The Reds, więc raczej mam odwrotny stosunek niż większość kibiców Czerwonych Diabłów. Z czołowych angielskich klubów City i Chelsea darzę najmniejszą sympatią.
-
@mihau1878
Mam bardzo podobnie. Szczerze, że nawet ich lubię, zawsze podobała mi się ich histioria i pamiętne mecze w LM za młodu -
@mihau1878 said in [Futbol]Premier League, angielska piłka, piłkarze...:
@toomanyways Ja dziś kibicowałem The Reds, więc raczej mam odwrotny stosunek niż większość kibiców Czerwonych Diabłów. Z czołowych angielskich klubów City i Chelsea darzę najmniejszą sympatią.
Dokładnie tak mam jak @mihau1878. Po The Reds na trzecim miejscu umieściłbym Kanonierów w swoim przypadku.
-
@dovco_handf
Fajna inicjatywa -
@byku-duma-warmii Czerwone Diablice
-
@dovco_handf
To mi się podoba -
Rayn Fredericks dołącza do zespołu West Hamu podpisując kontrakt do 2021.
-
Manchester United oficjalnie potwierdził transfery Freda z Szachtara Donieck i Diogo Dalota z FC Porto. Za 25-letniego Brazylijczyka klub z Old Trafford zapłacił 59 mln €, a za 19-letniego Portugalczyka 22 mln €.
-
@toomanyways
Takie wzmocnienia to ja rozumiem