Fantasy Ekstraklasa 2021/2022
-
Witam!
Zapraszam do kolejnej zabawy, a będzie nią Fantasy Ekstraklasa 2021/2022! A na czym owa zabawa polega? A więc po kolei:
-
Zakładamy konto w grze, a oto link do niej:
https://fantasy.ekstraklasa.org/ -
Tworzymy swój zespół, możecie nadać mu dowolną nazwę.
- Dołączamy do ligi, którą już utworzyłem:
Liga jest prywatna, aby do niej dołączyć trzeba wpisać kod: 67dc99ce- Wybieramy zawodników do składu. Musi być ich 15, ani więcej, ani mniej. Nasz budżet wynosi 30 mln.
Zawodnicy zdobywają punkty za wygrane mecze swojej drużyny, strzelone gole, asysty, czyste konto, obronione karne etc. Są także punkty minusowe, m.in. za spowodowane karne, otrzymane kartki itp. Punkty podlicza komputer w grze, więc moja rola polega tylko na założeniu ligi, po każdej kolejce będę wrzucał krótkie podsumowanie oraz na koniec stworzę nagrody graficzne.
Po każdej kolejce można przeprowadzić 2 darmowe transfery. Trzeci i każdy kolejny transfer kosztować was będą minus 3 punkty, lecz czasem się to opłaca, ponieważ jeden zawodnik może zdobyć nawet kilkanaście lub ponad 20 pkt. Można przeprowadzić większą ilość transferów, nie będzie to zakazane. Przed każdą kolejką wybieramy formację, a także kapitana i vicekapitana.
Uwaga! Punkty u kapitana naliczane są podwójnie, więc wybierajcie mądrze
Mamy do wyboru wszystkich zawodników z PKO BP Ekstraklasy, każdy z nas może mieć tych samych zawodników w składzie. Ogranicza nas jedynie budżet.
Gramy na zwykłym koncie, zakazane jest używanie Konta Premium!
Po każdej kolejce polecam przejrzeć swój skład, zawodnicy mogą pauzować za kartki lub złapać kontuzję.
Skład i transfery możemy przeprowadzać od momentu zakończenia ostatniego meczu w kolejce do 15 minut przed meczem kolejki następnej. Pilnujcie tego!
Zapraszam was serdecznie do udziału i powodzenia!
-
-
Liga rusza 23 lipca o godzinie 18:00, a więc macie jeszcze kilka dni aby spokojnie utworzyć drużynę i dobrać sobie zawodników. Jeśli macie jakieś pytania to śmiało je zadawajcie!
Po utworzeniu waszej drużyny, proszę Was o podanie tutaj jej nazwy abym mógł stworzyć sobie listę kto jest kto.
-
@damian_skinek moja nazwa to Panowie Piłkarze, już dołączyłem
-
@janex123 Witam!
-
@damian_skinek zaciekawiłeś mnie, jutro postaram się dołączyć
-
@damian_skinek Kiedyś grałem, ale przez moje nikłe zainteresowanie Ekstraklasą niezbyt długo pograłem. Tylko Fantasy Premier League!
-
Już dołączyłem ,moja nazwa to Akademicy
-
@toomanyways kontynuujesz? Na początku była frajda, ale pod koniec już nie ogarniałem XD pandemia zepsuła sporo
-
Do startu Ekstraklasy pozostało jeszcze kilkanaście godzin, w naszej lidze fantasy mamy 6 menadżerów:
@PlugawyLuca - LuckyLosers FC
@Damian_Skinek - Drużyna Północy
@Janex123 - Panowie Piłkarze
@Dooshek - Jojo Team
@Everlast933 - FC 1912 Kościan
@Mateusz-Banasiak - AkademicyCzekamy na kolejnych, może ktoś się jeszcze zdecyduje?
-
@damian_skinek jestem!
-
W ostatniej chwili do naszej zabawy dołączyło 3 graczy, z czego jeden niezidentyfikowany, może się ujawni?@troczek13 chce podbić ligę ze swoją drużyną JuventusPerSempre, @10Ryba10 wysyła do walki Łoscypki Hej, natomiast menadżer o nicku FC Chelsea walczy o tytuł ze swoją ekipą Verta Chorzow! Ostatni menadżer proszony jest o ujawnienie się
Nadal można dołączyć do zabawy, straty z jednej kolejki można odrobić
Aktualna lista uczestników:
@PlugawyLuca - LuckyLosers FC
@Damian_Skinek - Drużyna Północy
@Janex123 - Panowie Piłkarze
@Dooshek - Jojo Team
@Everlast933 - FC 1912 Kościan
@Mateusz-Banasiak - Akademicy
@troczek13 - JuventusPerSempre
@10Ryba10 - Łoscypki Hej
FC Chelsea - Verta Chorzow -
@damian_skinek denerwująca jest ta pierwsza kolejka bo kurde najlepsi nie grają
W sumie mogłem pomyśleć i ich tylu nie dawać -
@janex123 Mam podobnie, ale z kapitanem trafiłem
-
@damian_skinek będziesz tutaj wrzucać wyniki?
-
@damian_skinek słuchaj kilku z PAM się jeszcze zainteresowało, tylko nie za często na forum wchodzą, to pozwolę sobie przesłać link do Twojej ligi
-
@dooshek said in Fantasy Ekstraklasa 2021/2022:
@damian_skinek będziesz tutaj wrzucać wyniki?
Po każdej kolejce napiszę kilka słów i wrzucę screen tabeli.
@Janex123 Świetnie! Gdy dołączą napisz tutaj ich nicki i nazwy drużyn.
-
Tymczasem mamy kolejnych graczy w naszej zabawie! Powitajmy:
- @Bananowy991 i jego drużynę BananTeam
- @Ochowiak i jego drużynę TFC Trollface
- @Kamson73(chyba dobrze myślę, że to kolega z PAM?) i jego drużynę FC Kamson
- Krystian Siamburski(proszę kolegę o podanie nicku z OSM) i jego drużynę Veolia Transport
Witamy Panowie!
-
@damian_skinek dokładnie FC Kamson to drużyna @Kamson73
Zaś Veolia Transport to drużyna @bramkarz111