OSM Taktikleri
-
@gegenpresser ben de çok yaşadım böyle sonuç. Anlıyorum. 2 şut attırıp 1-0 yenilmek gibi çoğu maç. Ama şans işte ne yapalım. Amaç güçsüzken, rakibe karşı üstün oynamayı denemek değil rakibi oynatmamak olmalı bence. Deplasmanda ezdim dediğinde 433 oynamışsın. Tamam önde oynamışsın ama 433le de güçlü takımlara açık verir diye düşünüyorum. Bir de görevleri nasıl veriyorsun. Ben kendi tüyolarımdan söyleyeyim görevleri(YouTubeda da osm tüyo yazsanız videolarım çıkar) :
Kaptan:sayılara bakılmaksızın en yaşlı kişi, aynı yaşta yaşlı kişiler varsa sayı olarak üstünü
Penaltı: hücumu en yüksek ikinci oyuncu (orta saha da olur forvet de olur ama hücumu en iyi olan değil ikinci olan)
Serbest vuruşlar: hücumu en yüksek oyuncu
Kornerler: (varsa) defansif orta saha, yoksa hücumu en düşük orta saha, bütün orta sahalar ofansifse 30+ hücumlu bek
-
@bahadır-k kaptanda ayni yapiyoruz. Penaltiyi ve serbest vurusu hucumu en yuksek olan forvete, kornerleri de orta saha gucu en yuksek olan orta saha oyuncusuna kullandiriyorum. Mac sonu yorumlarda genelde hep "beklendigi gibi tum uzmanlar gorevlerini yerine getirdi" diyor.
-
@gegenpresser anlıyorum.. Sende de bende olan gibi şanssızlık var demek ki. Şans faktörünün değiştiğini düşünmüşsün bunun üstüne doğal olarak. O kadar üst üste şey yaşadığın için. Ama öyle bir güncelleme patch geldiğini sanmıyorum oyunun sistem olarak pek güncellemesi yok. Yani güncelleme sürümlerine bakın mesela ilk günden beri kaç sürüm geçmiş ama taktik ya da sistemle ilgili bir güncelleme tek el parmağı kadar çok çok. Çoğu güncelleme - hatta son güncelleme de - etrafı süslemeye, olan şeylerin yerini değiştirmeye ve para kazanmaya yönelik.
Yani dediğin gibi bir güncellemeyle şans faktörünün değişmesi tabi bir olasılık ama bence düşük olasılık.
-
@realomer_1 Eğer kadron kötü durumlara gelirse 451'i düşük tut öyle çık.
Hakemi kastediyorsan alınması gereken maçlarda biraz risk alabilirsin.
Ben sürekli alıyorum hafif çıkmadım hiç.
Kanat gelen bir adama beklerini hiçbir zaman çıkarma zaten genel olarak defans yerinde denenir. Üstünlüğe göre ortasahayı ayarlayabilirsin. Standart olan mevkileri sabit tutman. -
Arkadaşlar rakibinizden güçlüyseniz ve dalga geçmek istiyorsanız 3-2-5 uzun top taktiğini deneyerek averajınızı artırabilirsiniz. Oyunda birkaç taktiğe bağlı kalmak bazen bizleri sıkabiliyor, forvet sayınız yeterliyse denemenizi öneririm.
-
Rakibimi küçük vuruşlarla nasıl yenebilirim?
-
@saitsait60 bende denedim ama pek verim alamadım sanırım oranları tutturamamış olabilirim . 442b, 433b, 3322, 424b, 3232 gibi taktiklerde paslı oyun kullanıyorum.
-
5 4 1 veya 5 3 2 gibi taktikleri counterlayan taktikler neler beyler yardımcı olabilirmisiniz.
-
@oyavuz10 541 e karşı 4231 . 532 ye karşı 451 dir.
diğer ayrıntıları iyi ayarlarsan maçı alırsın bence -
Arkadaşlar aslında oyuna yeni değilim fakat çok uzun zaman geçti oynamamın üzerinden ve işe yarayan sadece 433a kanatları kullan taktiğim kaldı elimde. Bol pozisyon/bol gollü (433a kanatları kullan dışında) taktiğiniz varsa detaylarıyla beraber(oranlar, forvetler orta sahaya yardım et vs. gibi) yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.