OSM Taktikleri
-
@gs-ramo-1905 eyw bro
-
@oyavuz10 önemli değil kardeşim iyi oyunlar
-
@t-çakıllı 3-4-3 Kanatları kullan mevkiler sabit çıkabilirsiniz. Oranları sizin deneyip kadronuza göre bir taktik oturtmanız sizin için daha iyi olacaktır. İyi Oyunlar.
-
merhaba arkadaşlar, 4-3-3 b paslı oyun taktiğini nasıl yenebilirim veya berabere kalabilirim yardımcı olabilir misiniz
-
@forever-baron 5-3-1-1 kontra. Alan savunması. Forvetler sadece atak. Orta saha defansı destekle. Defans geride kal. Ofside yok. 25-45 arası pres. Stil 30-45 arası. Tempo 65-80 arası.
-
Merhaba arkadaşlar bugün osm de önemli bir maçım var Rakibim 4-4-2 A Kanatları kullan , Alan markajı oynuyor Ben herzaman 4-3-3 A (veya B) Kanatları kullan, Alan markajı ,Tam saha baskı , Ofansif , Tek pas futbol Oynarım ama bu maçı kaybedersem şampiyonlugu kaybederim 182 Milyon kadro değeri farkı var rakibin orta sahada ve defansda ciddi forum düşüklügü var bu benim kadrom
Onunki ise bu şekilde ;(Kanatları kullan , Alan markajı)3 Eksiği doldurcağana eminim
Taktik önerilerinizi bekliyorum
-
Arkadaslar 451 ve 4231 kaleyi görünce vur taktikleri icin denediğiniz ve iyi sonuc aldığınız yüzdeler var mı acaba? Karşıma çok fazla 451,4231 ve 442b gelmeye başladı (433a oynuyorum) ve takımım kat kat daha iyi olmasına rağmen cok yakın geçiyor maçlar 1-0 gibi skorlarla zar zor yeniyorum. 451,4231,442b de bildiğiniz iyi taktikler varsa (paslı oyun ve ya kgv) paylaşabilir misiniz detaylarıyla? Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@saitsait60 bunda kullanabileceğim % söylebilir misin acaba. % aralıkları da olabilir.
-
@t-çakıllı rakipten çok çok güçlü değilsem 40-60 arası yapmayı tercih ederim.
-
@t-çakıllı 343a kanat mevkiler sabit sayılar ofansif.
343b paslı oyun, aynı ayarlar.
442a kanat, 442b paslı oyun. 4231 de denenebilir sanıldığından daha ofansif bir diziliştir kendisi.
Klasik dizilişler(iş gören):
Defansif 451, orta saha mevkilerine göre 4231 de olur.
Dengeli 442
Ofansif 433
Defansif 451de deplasmanda sayıları düşük tut alan savunması yap orta saha da defe gelsin keyfine bak. Eğer stoperlerin karşı forvetlere sayı olarak üstünse orta saha sabit. Genelde ya rakipten üstün oynarsın ya da denk oynarsın. Daha geçen 451 aynı şekilde ayarladım. Adamın kadrosu benim neredeyse 7 katımdı ve deplasman maçıydı sahası da 2ydi maçta denk oynadım ve 0-0 bitti kamp basmadım. Ev sahibinde baskıyı 50lere çek diğerleri düşük yine keyfine bak.
442 dengelilerde a'ya kanat, b'ye paslı çıkıyorum. İki forvetin de defansifse iyi oynamaları için orta saha destekle yaparsın. Onun dışında sabit. Sayılar ortalarda.
433 de zaten herkes biliyor. 433a kanat, 433b kanatların hücumu forvetlerden iyiyse kanat, değilse paslı oyun. Stoperler iyiyse orta sahanın defansa gelmesine gerek olmadığı için forveti destekle denilir. Bekler de 30+ hücumsa ileri çıkılır bol pozisyon üretilir. Deplasmanda baskı ortada, diğerleri yüksek. Evde hepsi yüksek.
Tabi bunun dışında hangi oyuncunun nerede oynadığını ya da koyduğun dizilişte ilk 11ini nasıl dağıttığın en önemli konu. Hatta apayrı bir konu. -
@t-çakıllı 451 oyunun motoruna göre benim gördüğüm en çok iş gören defansif taktiklerin şahı. Şayet ben de kullanıyorum kat kat güçlü adamlar sürekli 433e sığınırken ben 451de puan kaybettiriyorum. Karşıma doğru dürüst 451 kgv ayarlayıp çıkan olmadı henüz ama bence 451 dengeli oyuna kaybeden bir taktik. Ofansif oyunda üstün oynar ama dengelide eziliyor gibi. 451 kgvyi iyi kullanan birine karşı sana tavsiyem en azından baskıyı 59un üstüne çıkarma. Evde olsan bile. Baskıyı yüksek tutarsan adam da düşük tutar geride karşılar senin adamlar yorulurken rakibin adamları maç sonuna doğru canavar kondisyonla yorgunluğun verdiği açıkları değerlendirirler. Benim gözlemim bu ve doğru bir gözlem olduğunu da düşünüyorum. Yoksa deplasman maçında adamın saha seviyesi 2yken ve adam benim 7 katı kadro gücüne sahipken ona nasıl puan kaybettirip o maçtan 1 puanla ayrılıyorum?
-
@drmathis karşı taktik olayını biraz saçma buluyorum. En iyi taktik, o günün maçını kadro farkına bakıp ev sahibi form moral ve kamp durumlarına karşı tartıp defansif dengeli ya da ofansif oynamaya karar vermektir bence. Bunu iyi ayarlayan biri, takım gücü ne olursa olsun 1 adım önde başlar. Bunlar zaten üstümüze düşen %40lık kısım. Bunu hallettikten sonra %60ı da şans zaten ben böyle düşünüyorum. Bir ara ben de karşı taktik olayına kafayı takmıştım ama şükür ki kurtuldum şimdi bakın nasıl gidiyor maçlar: 14. Haftadan hedefi 16 olan en güçsüz takımı aldım ve şimdi 25. Haftada 1 yenilgim bile yok aldığımdan beri. Ligde bol manager var. Üstlerdeki adamlar da geldi ama hiç 3 puanı vermedim hatta birini kupadan eledim. Kamp mamp yok.
Yani tavsiyem şu tartmaları iyi yapın karşı taktik sevdasına kapılmayın. -
4-3-3 B KK için önerebileceğiniz bir taktik mevcut mudur? Rakip gizli antrenman basmış, özel antrenman da basabilir. Ligin zirvesini etkiliyor maç. Rakip sahadayım ne yapmalıyım? Önereceğiniz taktik vb. var mı?
-
@sirasliyuce senin yerinde olsam kendi taktiğime güvenir, kendi taktiğim ile çıkarım. sonuç ne olursa olsun, heyecan kaçınılmaz