OSM Taktikleri
-
@whitemamba24 kadrolar arası değer farkı konusunda bilgilendirme yaparsan daha sağlıklı taktik düşünülebilir. Kamp basmayı düşünüyorsan galiba kadro olarak çok geridesin. Kampı kupa maçına saklamanı öneririm. 451 kgv 40,30,75 bence işini görür. Ofsayt yok. Alan markajı. Orta saha defansa, diğerleri sabit. Hakeme göre de risk al üstte yorumda hakem rengini anlatmıştım. Gene istersen coin bolsa kamp bas bu taktiği kamplı oynarsan rakibin pek şut şansı olabileceğini sanmıyorum.
Kampsız oynarsan en kötü ihtimal istatistiklerde denk oynarsın zaten evdesin
Kamplı oynarsan en kötü ihtimal 0-0 biter bence. İkiniz de kamp basarsanız istatistik denk olur böyle düşünüyorum bol şans
-
@bahadır-k Pardon Norwich Cityim yanlış oldu. Kadro değerleri evet fark var epey. Benim takım 205M Liverpool 300M
-
@whitemamba24 aslında 2 kat fark yememişsin sahanda seviye varsa denk oynayabilirsin
-
@Bahadır-K oynadığım rakibin değeri benim yarım kadardı. 442b kanatları kullan oynadım. artık şans faktörü mü devreye girdi berabere kaldım.
-
@canöksüz istatistik olarak ezilmediysen taktiğin suçu yok arada olur öyle normal gerçek hayattaki futbol gibi. Kart falan mı çıktı anlamadım. 442b'de orta saha oyuncularına doğru pozisyonları verdiğinizden emin misiniz? Pozisyonlar doğru olduktan sonra kanat oyunlarının hücum değeri forvetlerden fazlaysa kanat oyunu olarak doğru seçim yapmışsınız. Görevler de doğruysa karşı takım çok şanslıymış.
Taktik bilgisi olarak eşit menejerlerde istatistikler 50ye 50 topla oynama, 10a 10 falan da eşit şutlar olur iş daha çok şans faktörüne bakar. Kadro farkı ve ev sahibi avanajı kimde olursa olsun.
-
433 a paslı oynuyor kadro değerleri hemen hemen aynı nasıl oynamalıyım
-
@Danqer Evinizdeyseniz 433 kanatları kullan mevkiler sabit yapabilirsiniz. Deplasmanda risk almak istemiyorsanız 451 kaleyi görünce vur orta saha defansa yardımcı ol şeklinde yapabilirsiniz.
-
@Danqer evdeyseniz 442 olur dengeli sayılarla. Herkes sabit. Doğru oyuncu pozisyonları ve doğru görevlerle 442 denk taktiği en iyi dengeli oynanabilecek taktiktir. Forvetler güçlüyse paslı, kanatlar güçlüyse kanat oyunu, merkeze koyulan mfler güçlüyse kaleyi görünce vur.
Deplasmandaysa 451 ya da 4231 denk oynamak daha mantıklı. Çünkü deplasman maçı ve biraz daha garantici oynamak lazım. Herkes sabit. Sayılar gene dengeli. Oyun stili için üstte dediğimin aynısı yine paslı oyun kgv falan. Bol şans
-
@Bahadır-K 442 paslı oyun oynadım 3-0 kazandım. Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim bu arada
-
Merhaba Rakibim 4-5-1 Kgv Oynuyor ve Kadro Değeri benden daha yüksek. İlk 11ide çok kaliteli. Maç Benim Evimde Nasıl Puan Çıkarabilirim? 4-5-1'in antisi nedir kısaca?
-
@Bahadır-K 4-5-1 Oynamayı düşünüyorum Tempo ayarlarını nasıl yapayım?
-
@hustundel 433 en guzel
-
@avtos-777 çok klişe. Kadro farkı atamadığın adama 433 çıkarsan adamın taktik bilgisi iyiyse haşat olursun sana diyeyim. Benim arkadaş slavia prague takımını aldı hani son 16ya kalmalı sonra yenilince elenmeli olan. Şu an yarı final oynuyor. Sadece 451 kullandı bana sorup. Çoğu rakibi de 433 oynuyordu.
-
Beyler selamun aleyküm hedefi 15. olan bir takımı aldım başlamasına 3 gün var nasıl bir taktikle oynamalıyım ? Kolay gelsin.
-
@Danqer transfer önem derecesi bana göre:
Kaleci> forvet > defans > orta saha
Yani şuanki bütçenle alabileceğin en iyi kaleciyi al ve kaleni sağlama almaya bak önce. Sonra aldığın kaleci hariç yaşlı kalecilerini tam fiyattan sat. Genç kaleci kalsın gelişir takımda ilerde oynar.
Kaleciler 2ye düşünce ( bir tane aldığın iyi kaleci bir de genç kaleci) sağlam forvet almaya bak 1 tane. 1 tane güzel forvet alınca 451, 4231, 541 ya da 631'i defansif oynarsın ilk maçlarda.
Bu şekilde güzel kaleci ve güzel forvetle ne kadro farkı yersen ye iyi ayarlanmış defansif taktikle sürprizler yapabilirsin. Daima 4 oyuncu satışta olsun tam fiyattan. 4 forvet, 6 orta saha, 6 defans, 2 kaleci kalana sat. Bu formata gelince yine 4 kişi satışta olsun, satılanın pozisyonunu güçlendir böyle böyle ilerle ilerde hedefi 1 olan takımdan bile güçlü kadro kurabilirsin. (tabi online durumuyla ilgili biraz da)
-
@Bahadır-K teşekkür ederim hocam peki oyun içi taktikleri olarak ne önerirsin pozisyonlar taktikler ?