OSM Taktikleri
-
@sirasliyuce deplasmandaysan, rakip de gizlediyse %80 kamp basar. Sahası da 3se %25+%10 bonuslu oynayabilir oyuncular. Yalnız aranızdaki kadro farkından hiç bahsetmemişsin. Denkseniz ya da fark rakip lehineyse bu durumda ya defansif yapıp geriye yaslanacaksın ya da sen de kamp basıp en azından kamp bonusunu dengeleyeceksin. Eğer fark atmadıysan kadro olarak, kesinlikle ofansif oynama iki durumda da. Ben olsam antrenman gizler kamp basmaz 451de geriye yatar maçı kilitlerdim. Coinim bol diyorsan sen de bas.
-
@bahadır-k kadro olarak ben üstünüm, rakibin kadro değeri 437M benimki ise 511M. 4-5-1 ile geriye yatmak yerine dengeli bir taktikle çıkmayı düşünüyorum 4-4-2(B) gibi bakalım sonuç ne olacak
-
Selam beyler oyuna yeni başladım. Acaba rakiplerimle sırasıyla dengeli ve rakibimden güçsüz isem kullanacağım taktikler örnek verirmisiniz?
-
@sirasliyuce dostum kamp basmadan dengeli çıkarsan ezilirsin diye düşünüyorum sana formül verdim bak kamp+ full saha %35 güç demek. Yani 100lük Bir oyuncu gider 135lik gibi oynar. Kamp basmayacaksan bunu göz önüne alman lazım. Basacaksan sadece saha avantajını düşün. Ben güçlü olsam bile hesaplarımı bu şekilde yapıp kamplara yenilmedim. Güçlü olsam bile bonus hesabına göre geriye düşüyordum. Ben o maçlarda bile 451le geriye yatıp zar zor denk oymuyorsam, kamp basmadan kampa karşı o durumda denk oynamak bence takımı ezdirir.
-
@abdullahyükselx güçlüysen (kadro değerin rakibin yaklaşık 2 katıysa) 433 sayılar yüksek 60-79 arası , yalnızca deplasmanda baskı dengeli 40-59 arası , alan markajı ofsayt yok. Forvet sadece hücum, defansın iyiyse orta saha forvete destek, bekler 30+ hücumsa ileri. 433a kanat oyunu, 433b paslı oyun da olur kanat da olur.
Denksen (değerin artı ya da eksi yaklaşık olarak 1,5 katıysa) 442. Tüm sayılar dengeli. Mevkiler sabit. Bekler 30+ hücumsa ileri olabilir. 442a kanat, 442b paslı oyun
Zayıfsan (rakip sana 2 kat veya daha fazla fark atmışsa) 451-4231. Sayılar düşük. Deplasmanda 451 İzmir defansı öneririm (tüm sayılar 35 :D). Evde baskı dengeli. Defansın rakip forvetlere ezilecek sayılardaysa orta saha defansa yardım, diğerleri sabit. 451 ister tek defansif orta sahalı ister 3 defansif orta sahalı diziliş, 4231 banko 2 defansif 3 ofansif orta sahalı. İkisi de kaleyi görünce vura uygun.
Kusura bakmayın hep uzun yazıyorum ama kısa yazınca da akılda çok soru işareti kalıyor. -
@bahadır-k şahsen 451 oynadığımda güçlü takımlara karşı (4-5 katım kadro değeri) iyi sonuçlar aldığım oldu fakat son 2-3 haftadır saçma sapan bir olayla karşılaştım. Fransa liginde nice’im ve evde monacoya karşı oynuyordum. 433b kanatları kullan yapmış arkadaş ve eski maçlarına baktığımda topu ofansif bir şekilde ayağında tutuyordu. Ben de iyi baskı yapıp onun topu ayağında tutmasını engellemek için şöyle bi 85-50-50 gibi bir taktikle çıktım 451 de. Dediğim aslında işe yaradı, %61 topla oynadım ve dengeli çıktığım için kendi sahamda o değil ben oynamış oldum ve gerektiğinde ileri çıktık. 12 şuta 6 şuttu benim lehime fakat maçı 2-1 kaybettim. Tabii ki kalite farkı etki etti bitiricilikte fakat tam saha baskı işe yaramasına rağmen (en azından kendi istediği futbolu oynatmamak açısından) neden böyle oldu sence? Aynı şeyi psg maçında da yaşıyordum neredeyse.
Topu ayağında ofansif bir şekilde tutmayı seven bir menajer daha geldi karşıma yine 80-40-40 gibi bir taktikle çıktım 451 de ve yine %61 gibi bir topla oynama söz konusuydu benim için fakat 90+ bulduğum 3. Golle zar zor 3-2 geçtim. -
@t-çakıllı baskıyı yükseltmek zayıf takım bizsek kesinlikle başımıza daha çok bela açar. Daha önce de demiştim. Ev sahibinde 50 baskı, deplasmanda 35 baskı lazım diye. Baskı yüksek olursa şöyle olur:
Adamların hem güç farkı yemişler hem de maç içi baskıdan aşırı yoruldular ve baskıyı kaldıramadılar. Geride açık verme riskin normalden çok çok arttı. Özellikle maç sonlarına doğru yüksek baskıyı kaldıramayan oyuncularla baskıyı kaldırabilen oyuncular karşı karşıya geldi. Sonuç ne olur belli değil mi?
Baskıyı yükseltmenin defansif oyunda bir katkısı olduğunu düşünmüyorum. Aksine baskı düşük olacak ki rakip yüksek baskıdan sonlara doğru yorulsun açık versin senin takım da kondisyon farkından açıkları değerlendirsin.
Gene diyorum yüksek baskı, ofansif oyunlar içindir. Defansif ya da denk oyunlar için en fazla 50 baskı olmalı o da ev sahibiysen. -
Ya baskıyı düşürmekten neden bu kadar korkuyorsunuz ya da çekiniyorsunuz ki? Baskı yüksek demek oyuncular enerjini ofansif olarak kullansın adam daha senin yarı sahana gelmeden pres yapsınlar daha çok pozisyon üretilsin diyedir.
Düşük baskıda da oyuncular enerjilerini defans yapmaya harcarlar ve yarı sahanın gerisinde pres yapmaya başladıkları için daha başarılı olup daha az yorulurlar. Hem geride bekledikleri için rakip takım atağa tüm gücüyle çıktığında açık verecek illa ki ve o açıklıkları kollayıp pozisyon üretmeye çalışacaklar.
Kgvde düşük tempo kullanmak: yine soruyorum neden tempoyu düşürmekten bu kadar korkuyorsunuz. Defansif oyunda (uzun top ve kontra harici) top size gelince yavaş oyun kursanız rakip topu zor kapacağı için karşıya topla oynama yüzdesi fazla vermezsiniz. Bu da otomatik olarak diyelim rakip 15 pozisyonda 10 şut atacakken 10 pozisyonda 6-7 şut atacak, örnek olarak.
Defansif oyunun oyun motoruyla en iş gören taktiği oyunu böyle kilitlemektir: Madem ben pozisyon üretemeyeceğim, yenme ihtimalim düşük; o zaman sana da az şans tanırım mantığıyla oynamaktır. Rakibe karşı taktik deneyip üstün oynamayı denemek yerine oyunu kilitlemek gerekir. -
merhaba bugünkü rakibim sürprizler yaparak tüm rakiplerine karşı 451 oynayarak lider olan bir takım. 433 ya da 442 oynasa yeneceğim ancak, 451 pek bilmediğim bir taktik olduğu için yardımınızı istiyorum.Rakip 451 kgv oynuyor. Onun dışında güçlerimiz hemen hemen denk gibi hatta bir tık üstte gibiyim. Maç onun sahasında. Ne oynamalıyım?
-
@ömer-faruk-güntay 4-5-1 kgv'ye karşı kesin çözüm olarak ne yapabilirsin inan bilmiyorum ama sende 451 kgv oynayabilirsin.
ekip savaşlarında 4-5-1 kgv gerçekten rakiplere acı çektiriyordu.
dostum, üzülerek söylüyorum, sanırım yenileceksin.
çünkü 4-5-1 kgv ile zirveye oturmuş bi' menajer, kesinlikle çizgi taktiği, baskısı, stili ve temposu gerçekten sağlam ayarlamış olmalı.
-
@ömer-faruk-güntay 451, ofansif taktiklere kök söktüren ancak karşısı denk bir taktik yapınca etkisi azalan bir taktiktir. Sana tavsiyem hangi dizilişle oynarsan oyna denk oyna sakın ofansif oynama.
-
451 deplasmanda İzmir defansı 35-35-35 öneriyor ve kullanıyordum ancak bugünkü maçlarımda aldığım sonuçlar üzerinde biraz kafa patlattım ve yeni düzenleme gerektiğini gördüm. Dostluk maçlarında ev sahibi olarak 55-30-55 gibi sayılarla oynadım daha iyi sonuçlar aldığımı fark ettim. Yani demek istediğim evde 55-35-35 öneriyordum ama tempo çok düşük kalıyormuş.
Şuandan itibaren deplasmanda 35-35-55 gibi sayıları deniyorum. Olumlu sonuçlar alırsam ufak takımların özellikle deplasman maçlarındaki zavallı hallerinden korkulur duruma gelinecek -
Kaşif ile Jadon Sancho'yu getirmek istiyorum Dortmund'dan yetenek aralığı olarak kaçı seçmek lazım ?
-
Merhaba arkadaşlar savaşlar liginde chelsea geldi nasıl bir diziliş ve taktik ile oynarsam başarılı olabilirim detayları ıle yazabilirmisiniz.....
-
@jannevs rakip sağlamsa 451 iyidir düşük yüzdeliklerle
@beowolff şuan için 433 kanat kullanman yeterli olacaktır mevkiler yerinde... oynadıkça taktiğini sen değiştireceksin düşünerek bir şeyler bulabilirsin
@Bahadır-K belirli bir taktik yok ki Ekip savaşıysa tabi deneyerek ama normal liglerde 451 ile oynamanı tavsiye etmem Hücuma odaklan -
oyunda 95 üstü adamlar hiç mi satılmıyor? bütün takım 95 üstü olduktan sonra satış yapamıyor muyuz?
-
@Eren-Erulutekin Bazen transferler durgunlaşıyor yani zor satılıyor zaman zaman oyuncular, fiyatlarını da çok yüksek koymamak lazım tabi
-
rakipten daha iyi kadrom var evimde oynuyorum, 3-4-3 b paslaşarak mı oynamalıyım 3-4-3- a kanatları kullan mı?