OSM Taktikleri
-
@07mertfb defansif oyna. 451, 5311, 532 en sevdiğim defansif dizilişler. 451 kgvye uygun diğerleri kontra atak. Kgvde baskı dengeli, stil defansif, tempo yavaş olabilir. Kontrada baskı ve stil düşük, tempo yüksek. Defansif oyunun altın kuralı orta sahanın defansı desteklemesidir.
Arkadaşın dediği de olur, tercihen bunları oynarım ama orta saham çok kötüdür ya forvet olarak 2 değil 3 oyuncum iyidir, 523ü de kontra dizerim arada -
@Bahadır-K hocam 4231 kgv a karsı ne cıkmalıyım takımlar 1 m denk forvetim
118
114
114
111
107
Def
112
110
107
Deplasmandayım hakem turuncu her kompozisyona uygun takımım moral vb
442 denk ? -
@kadir-ardıç_1 kadrolar denk olabilir ama kadroları uçurmuşsunuz. Saha bonusu sonuca çok fazla etki edecek. 120lik bir oyuncu full sahada 132 gibi oynar. Dolayısıyla böyle durumlarda ben olsam daha garantici oynarım 4231, 451 gibi ya da defansif oynarım. Çünkü 132lik bir oyuncuya dayanacak bir oyuncum var mı elimde? (büyük ihtimalle yok)
Önerim 451-4231 denk kgv(agresif çıkarak) ya da 451, 5311, 532 kontra defansif oyun (normal çıkarak)
-
@Bahadır-K saolun 5311 ile kazandım
451 rakibim var onun evinde bendemn güçsüz son videoda 451 kntırı acıklıcam demiştiniz buldunuzmu 442a mantıklı geliyor ancak 5 orta sahayla 4 taneyi kantırlayın diyende var sizin öneriniz nedir birde 1 forvet bekleri ileri bunuda sizden gördüm -
@kadir-ardıç_1 451 karşı taktiği sanırım çizgi taktiklerinde bitiyor. Başka türlü fikir üretemedim ona karşı.
Bazıları 451de orta sahayı defansa gönderip forveti ve defansı sabit tutarak rakibin atağını 9 kişiyle karşılamayı seçer (en yaygın 451 kullanımı). Yani rakip 631 çıkıyormuş gibi savunma yapabilir. Forvetlerin bu defansı aşıp gol atmaları için orta sahadan büyük destek almaları gerekir. Eğer böyle 451se, 433 ya da 343te orta saha forvete yardım et diyoruz.
Bazılarıysa 451de orta sahayı sabit tutup forveti orta sahaya gönderir. Bu da 460 oynuyormuş gibi orta sahada 6 adamla savunmaya başlayacak demektir. Bu orta sahayı aşsanız bile toplar forvete rahat ulaşmayacak bozuk pozisyonlarla karşı karşıya kalacaksınız demektir. Buna karşı uzun top kullanılabilir çok forvet az orta saha olan dizilişler. Rakip orta sahası sabit olduğu için forvetlere daha rahat top gider böylece. Bazısı da çok nadir gördüğüm şekilde Allahını seven defansa gelsin sözüyle forveti geri gönderir, orta sahayı defansa gönderir ve defansı da sabit tutar. Bu da 10 0 0 gibi etki yaratır. İlk dediğim bunda da işe yarayabilir ama bunlar sadece bir görüş. Yani daha tam olarak kanıtlayamadım
-
@Bahadır-K cevam için teşekkurler
-
Herkese merhaba rakibim 4-3-3 b pas adam adama taktiği ile çıkıyor. Hakem agresif ve agresif stille oynuyor. Kadro değeri olarak benden bir tık üstün ama forvetlerimin hepsi 100. Nasıl bir taktik uygulamalıyım ?
-
@RequıreD 4 defanslı adam markajına 4 forvet harici bir şey koyarsanız adam markajı elinde patlar. 3lü forvete karşı da 3lü defans + adam markajı rakip forvetleri bayağı zorlayacaktır. Ayrıca 3lü defansta ofsayt taktiği iyi iş görüyor hem de paslı oyunsa rakip, büyük ölçüde atağı keser.
Bir de evdeyseniz 343, 352, 3322 önerebilirim.
-
@Bahadır-K 5-3-2 kontra oynadım. Defansif stil baskı düşük tempo hızlı dedim. Orta sahanın defansı desteklemesi talimatını verdim. Kontradan bir gol bulmayı hedefliyordum ama maç onun evinde 0-0 bitti. Bu dediğinizi de kulağıma küpe edicem.
-
@Bahadır-K İki katım değildi elbet rakip ama bir tık üstündü benden sanki bende 4-4-2 a kanatları kullan diyip riske girmek istemedim ama maç sonu düşündüm 5-2-3 ile gol bulma şansım daha mı fazla olurdu 3 forvet olduğu için. O yüzden biraz 5-2-3 uygulamadığım için pişman olmadım değil.
-
Kaşifi herhangi bir takıma gönderiyorum kaşif bana raporunu anlık olarak mı sunuyor yoksa gün içinde karşı takım ne kadar kadrosunu vs değiştirirse bile ben kaşiften tekrardan raporu görmek istediğimde güncel raporu görebiliyor muyum?
-
@RequıreD Kaşif değil casus gönderiyorsunuz Ve evet herhangi bir değişiklik olduğunda ordan görebilirsiniz güncel olarak.
-
@RequıreD evet arkadaşın dediği gibi. Casus, raporu gör denilir denilmez o anki dizilişi ve taktiği gösterir. Yaygın bir görüş olan; maça yakın casus atma olayı ise sadece bir efsanedir 1 gün öncesinden bile casus atsanız baktığınız anın taktiğini görürsünüz.
-
Pekala o zaman bir soru daha benden size Rakip benden bir tık üstün yine 4-4-2 b taktiği ile pas oyunu oynuyor. Hakem agresif olmasına rağmen rakibim agresif bir stille oynuyor. Maç benim evimde. Buna karşılık nasıl bir taktik benimsemeliyim?
-
@Bahadır-K peki ben ne oynayayım a mı be mi ve paslı mı kanatlardan mı
-
Ayrıca baskı stil vs bunların değerleri kaç olmalı sence