OSM Taktikleri
-
@TalhaÖkte 451 iş görür evet, kapalı oynarsanız rakip için işler zorlaşır.
@Amigo-Yücel evet dengeli oyun gider bu kadro denkliğiyle bir de evde. 442 de olsa orta sahayı kalabalık kullanın ne olur olmaz, rakibe göre denksiniz ama 100m kadar fark var. 442 denk belki riskli kaçar ama 451 denk daha uyumlu olur gibi -
Rakip kadro değeri olarak 2katı üzerimde 442b kgv adam markajı ofsayt yok oynuyor, nasıl karşı taktikle çıkmam gerek? Saha tarafsız saha.
-
@TalhaÖkte rakip iki kat fark atmış ve saha tarafsız galiba kupa maçı olacak. Macera aramaya gerek yok 451 kaleyi görünce vur defansif oynayın düşük sayılarla (30-59 gibi hepsi). Orta sahayı defansa göndermek yararınıza olur. 451 kadroya uymuyorsa 5311, 532, 523 kontra da defansif olarak iş görecektir. Yalnız kontra yüksek tempo isteyecektir
-
Teşekkürler, diğer ligimde ligin en kritirk maçlarımda biri oynanacak, kazanırsam ligin gidişstı değişir, rakip çok üstümde, antremana gitmeyi düşünmeden edemiyorum, ne yapmalıyım? Arsenal benim Chelsea o. ![0_1574241426313_Screenshot_2019-11-20-12-13-38-357_com.gamebasics.osm.png](Uploading 100%)
-
Karşı rakip ile kadro değerim en fazla kaç m fark olursa benle eşit sayılır
-
@Gülami-Barbaros-Salgın benim görüşüm şu:
Dengeli çıkmak için rakibe kadro gücü olarak 2 kat vermemek lazım. Diyelim biz 300myiz rakip 600m. Burada istesek de istemesek de defansif oynamak zorundayız çünkü 2 kat fark yemişiz. Bu fark daha az oldu diyelim mesela biz 400m olduk rakip 600m bu durumda defansif de oynayabiliriz ya da kalabalık orta sahayla dengeli oynayabiliriz o da kurtarır. Benim ölçüm böyle iki kattır. Macera aramam. Farkı yediysem defansif, fark attıysam ofansif, tam anlamıyla bu farkı atamamış ya da yememişsem denk oynarım.@TalhaÖkte maç kimin sahasında?
-
@Bahadır-K onun sahasında.
-
@TalhaÖkte hmm deplasman maçı ve rakip önde. Hiç düşünmeye gerek yok defansif oyun gerekli. Kamp işi belki olabilir. İstiyorsanız basın, ben kampsız çıkıp yenilsem de defansif oyunumun bana sağlamış olduğu istatislikle şerefimle yenilmeyi tercih ediyorum.
-
Merhaba. Yarın kadro olarak eşit değere sahip olduğum takımla oynayacağım. İkimiz de 3'de 3 yaptık ve bu maç antrenman kampına gidiyoruz. Rakip 4-3-3 B Paslı oynuyor. Ben 4-5-1 KGV orta saha defansa yardımlı yüzdeleri ise 80-40-80 düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler. Maç benim evimde ama stadyumumu hiç geliştirmedim.
-
@erenex3 baskı ve tempo bence çok, sonuçta kontra atak oynamıyorsun 80 70 tempo çok kaçar. 0 seviye saha yine de avantaj sağlar. Bu kamp bonusun üstüne eklenince sen daha üstün çıkarsın çok korkmana gerek yok. Tüm sayıları dengeli kullanabilirsin. Benim formülüm şu: saha %4 avantaj verir, fullersen 4+6=10. Kamp da 20 bonus verir. Yani %24 koy oyuncuların gücüne öyle hesap yap. 100lük oyuncun 124lük gibi oynar mesela, ben böyle hesaplıyorum.
Orta sahayı defansa göndermeyi de, bu hesap sonrasında defansın rakip forvetlere göre sayı olarak denk gelemiyor eziliyorsa kullan. Bence maçı alırsın istatistiklerde üstün çıkarsın ama bugünlerde saçma olaylar sık yaşanmaya başladı. 14 şuta 4 şut önde oynuyorum mesela ama 1-0 yeniliyorum bunun gibi sonuç da çıkabilir yani oyun motorunun son davranışlarını kestirmek imkansızlaştı.
-
Merhabalar herkese rakip kadro değeri 800m e yakın benim ise 500m. Maç onun evinde. 4-5-1 oynama olasılığı yüksek. Yada 4-3-3 de oynayabilir tam kestiremiyorum. Sizce iki taktiği de göz önünde bulundurursak karşı taktik olarak ne çıkmam gerek?
-
Arsenal benim city o, adam markajı ofsayt tuzağı evet kanatları kullan oynuyor, maç benim evimde, ne önerirsiniz?
-
-
Fotoğtaflar yüklenmemiş @Bahadır-K saha 1 hakem turuncu -
@TalhaÖkte 433te adam markajı mı? Yapıştır sen de 433 paslı oyun madem. Sen 4 forvet kullanmadığın sürece rakibin 4 defansta adam markajı yapması elinde patlar. Kanat oyunu da oynayabilirsin. 433bye daha uygun kadron var gibi.( 2 ofansif orta saha kanatlarda, 1 defansif orta saha ortada geride) 433bde paslı da olur kanat da olur. Kanat oyuncuların hücumu daha iyi olduğu için kanat öneririm. Baskı ve tempo dengeli tut, stil ofansif olabilir. Şüphen varsa stili de dengeli yaparsın. 3lü forvet kullanan rakiplere karşı bekler ileri çıkarmak iş görmüyor diye gözlemledim o yüzden herkes sabit öneriyorum. Alan markajı, ofsayt yok. Turuncu hakeme de agresif çıkıp risk alınacak bir kadro kalitesi farkı yememişsin normal oyna sen. Rakip agresif kalırsa büyük ihtimal kırmızı kart görür
-
@Bahadır-K Merhaba rakip başakşehir 270 M kadro değeri ben Gs 350 M kadro değerim deplasmandayım. Muhtemelen 4-5-1 oynayacak. 4-3-3 A benim taktik ancak emin değilim.Ben 4-2-3-1 oynarsam değerler ne olmalı galibiyet almam gerek.Cevap verirseniz sevinirim.
-
@03AFYOKK
önemli olan M. BAŞAKŞEHİRİN takımını hangi taktik ile sahaya sürmesi
Şöyle ki adam senden güçlü gözüküyor söylediğine göre hemde kendi evinde oynuyor sen deplasmana gidiyorsunBaşakşehir sana karşı:
433 oynarsa senin taktiğin
5 li ortasaha 4231 yada 451 dizilişleri
-Kaleyi görünce vur
-forvet ortasaha destek
-ortasaha pozisyon koru yada defansa yardım
-defans geride
-alan markajı
-ofsayt taktiği hayır
-hakeme göre bir mücadele sitili seçmen gerek eğer hakem barı yeşil ise derbi olduğu için çok agresif eğer bar mavi ise agresif turuncu ise normal kırmızılarda ise normal yada dikkatli yapabilirsin.
-rakibe yakın oyna olabilir
-defansif
-topa hakim ol yada yavaş oyun kurEğer BAŞAKŞEHİR sana karşı 4 lü yada 5 li ortasaha ile oynarsa :
532
-kontra atak
-forvetler sadece hücüm
-ortasaha pozisyon koru
-defans geride
(5 DEFANS OYUNCUSU İLE OYNADIĞIMIZ İÇİN ASLA OFSAYT TAKTİĞİ AÇMA BU ÇOK ÖNEMLİ)
-alan markajı (adam adama asla yapma )
-mücadeleyi yukarıda anlattığım şekilde hakeme göre yap
-geride karşıla (çok önemli kesin böyle yapman gerekiyor)
-defansif
-yavaş oyun kurBunları yaparsan kazanacağım büyük ihtimal veriyorum asla sana karşı güçlü bir rakibe hemde deplasmanda 433 oynama maç bitince bana yazarsan çok sevinirim Karşim BAŞARILAR
-
@FATİHTERİM yanlış anlamışsın kardeşim benim kadrom ondan güçlü. 80 M kadar. O 4-2-3-1 çıkacak eminim. Bende 4-2-3-1 çıkarsam değerler ne olmalı ki üstünlük sağlayayım.Yoksa 4-3-3 a taktiğim var onu mu uygulayayaım.