OSM Taktikleri
-
@Coskun-Kocakok ev sahibi avantajı analiz yapılırken işin içine katılmalıdır. 70 60 70 oynamışsınız tamam ama rakibe 2 kat kadro değeri farkı atmış mıydınız da ofansif oyuna güvendiniz? Büyük ihtimalle rakip 433a'yı denk sayılarla oynamıştır. Benim kriterim 2 kattır. Bu farkı atarsam ofansif, farkı yersem defansif, bu fark oluşmamışsa da denk oynarım. Bunun size de yardımı olacaktır. Analiz yaparken bunu da göz önünde bulundurun bol şans.
-
Beyler takımım Southampton rakip M. United ev sahibi benim rakip 4-4-2 B ve kanatları kullan yapıyor nasıl oynamalıyım taktik verin
-
@yasinyildiz007 352 veya 343 gibi formasyonlar etkili oluyor. Deneyebilirsin.
-
@Bahadır-K Mesela bu akşamki maçım rakibe kadro farkım neredeyse 3 katı. Deplasmanda ofansif çıkmak istiyorum 433a'ya karşı 433a ya da b düşünüyorum. Ya da 343 denesem mi. Bekleri ileri sürüp sürmeme de kararsız kalıyorum genelde. Oradan açık verip gol yeme durumu olur mu ?
-
@Coskun-Kocakok 3lü defans kullanacaksınız defans geride kalsın. 4lü defansta ofsayt açmayı düşünüyorsanız ya da beklerin hücumu iyiyse ileri çıkarılabilir. 3lü defansta ofsayt banko açılır bu arada
-
Selamlar herkese. Bir veya iki gün önce Norwich City kadrosu göndermiştim. Ona benzer bir kadroya yine sahibim. Kendi takımımın ekran görüntüsünü aşağıda vereceğim. Rakibim ise Newcastle United. 720 m değerinde kadroya sahip ve ben ise 420m. Neredeyse iki katım falan. Çoğu oyuncusu 100. Hatta hepsi diyebilirim. Maç onun evinde olacak ve stadyum seviyesi üçüncü seviye. 4-5-1 kgv taktiği ile oynaması muhtemel. Bu taktiği göz önünde bulundurursak onun üstesinden hangi taktik ile gelebilirim?
-
@RequıreD güçlü takım 451 çıkıyorsa çok korkmayın. 451in en zayıf yönü pozisyon üretmesi ve gol atmasıdır. Siz de 451 ya da defansif bir şey çıkın berabere bitme şansı çok yüksek. Bu durumda güçlü olan takım 451 oynayarak 2 puan kaybetme riski taşır
-
5-4-1B kontra atak alan savunması 35-30-75 değerlerinde çıkmayı düşündüm. Sence mantıklı mı?
-
Arkadaşlar merhaba watfordum 398 milyon kadro değerim var yarın lig 1.si citye ksrşı oynayacağım ben beraberlikte alsam yeterli ama rakibin bütün ilk 11 i 100 gücünde deplasmandayım 433b kanatları kullan oynuyor taktik önerinizi bekliyorum
-
@RequıreD kontra atak o sayılarla işler. 541b daha çok kgvye uygun bir taktik. 541a yapabiliyorsanız daha iyi sonuç alırsınız kontrada. Ama orta saha durumuna göre 541b oluyorsa gene kontra olabilir sırıtmaz.
@CnrCpr ligde liderse kadro olarak çok önde varsayıyorum. Bir de deplasman maçı. Macera aramayın defansif oynayın. 451 kgv, 5311 532 kontra atak bunlar benim önerilerim
-
@Bahadır-K 532 kontra atak için çizgi taktiği önerilerin var mı hocam o kanatları kullan oynuycak kanattan yarıp geçmesin
-
@CnrCpr kanattan gelse bile beklere ve yan stoperlere takılacaktır. Kontra atakta orta sahayı defansa gönderiyorum genelde iş görüyor. Ama kanat ataklarına daha fazla direnmek istiyorsanız 451de kanatlara defansif orta saha koymanız ve onu oynamanız lazım. 451 kgv bu yüzden çok popüler ve iş gören taktik
-
Rakibin sahasında stadyum seviyesi 1, kadro değeri benden yaklaşık 150-200m düşük, 5-4-1 alan markajı ofsayt tuzağı yok kgv full defansif otobüsü park et vs. Stilleri ile oynuyor. Nasıl karşı bir taktikle gitmem gerek?
-
@TalhaÖkte said in OSM Taktikleri:
alan markajı
Benim değerim 445 onunki 290m ve mesajı attıktan sonra antreman kampına gitti.
-
@TalhaÖkte 442b 50-55-55 pas sabit işini görecektir
-
This post is deleted!
-
Arkadaşlar ben rakibe göre diziliş yapmayı sevmem
Benim dizilisim bellidir 4-3-3-B güçlü rakibe karşı oynarken taktik,de oranları ne yapmalıyım kanat oynatıyorum
Cizgi taktikleri ve alan markaji ne olmalıdır
Hem güçlü rakibe karşı hem benden güçsüz rakibe karşı nasıl olmalıdır bilgi verir misiniz ? -
@Gülami-Barbaros-Salgın 433 her zaman işlemez kardeşim. Bu oyunda yükselip daha iyi bir yerlere gelmeyi düşünüyorsan tek tip taktik anlayışından vazgeçmek lazım. Günün birinde mesela 451 kullanan adamlarla karşılaşıp hüsrana uğrayacaksın. Temel taktikleri öğrenmen gerekli önce. 433, 442 ve 451. Bunlar 3 temel diziliş. Bunları kullanmayı öğrendikten sonra diğerlerini de bir şekilde kullanırsın. Rakip senden güçlü diyelim yine de tek tip taktiğin 433ü çıkarsan o maçta adam seninle averaj kasar benden söylemesi. 433 güçlüyken, 442 denkken, 451 de gerideyken kullanılan temel dizilişlerdir.
Ayrıca son bir tavsiye daha; 451'i kullanmayı çözen menejerler 433ün namını şöhretini rafa kaldırdı. Artık 433 eskisi gibi koy şampiyon ol kupayı al taktiği değil artık.
-
@Bahadır-K peki oranları nasıl yapmak lazım neye göre 0-dan 100 kadar devam ediyor oranlar
-
@Gülami-Barbaros-Salgın 433 güçlüyken oynandığı için genelde tüm sayılar yüksek oynanır. 60-79 arası.
442 dengeli oynandığı için hepsi dengeli oynanır
451 de defansif oynandığı için 30-40larla oynanır
Bunlar geneli