IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
@maniek_56 dokładnie, w tym przypadku ową "ofiarą systemu" zostali wyłącznie sami organizatorzy, którzy taki "system" zafundowali uczestnikom. Drużyna tygodnia to twór funkcjonujący od kilkunastu miesięcy, więc gra akurat w tym przypadku nie jest niczemu winna. Nie gramy w OSM od wczoraj i dobrze wiemy, jak to urozmaicenie funkcjonuje. A już na pewno wiedzą to uczestnicy mistrzostw, nie bez przyczyny przecież pozwolono grać w turnieju tym, którzy odpowiednią ilość spotkań w karierze rozegrali. Nie zostaje nic innego, jak wyciągnąć wnioski na przyszłość - może wystarczyłoby zwyczajnie pozwolić wszystkim grać na tyle, na ile pozwalają umiejętności i sama gra... I cieszyć się grą w turnieju:)
-
Wydaje mi się że organizatorzy turniejów rangi mistrzostw Polski wsparacuja z selekcjonerem kadry i zmiany formuły są spowodowane tym że nasz selekcjoner szuka nowych rozwiązań bo chyba o tym w tym chodzi. Ta gra ma być zabawa to racja ale z drugiej strony jak chce się grać w kadrze Polski to jednak trochę życia prywatnego trzeba poświęcić na OSM. Co prawda nie miałem nigdy okazji zagrać w MS w kadrze (więc nie znam systemu rozgrywek) ale myślę to jakoś jest powiązane I macie rację że trzeba się pilnować i jest to trochę nie sprawiedliwe że za wystawienie gracza numer 5 i 6 na sprzedaż na parę minut dostaje się punkty ujemne (chociaż to nie daje przewagi w żaden sposób) a za wyższą wartość kadry (która na tym poziomie to nawet 3-4 mln mogą zrobić różnicę, zwłaszcza przy takiej małej liczbie graczy którzy awansują) oko jest przymkniete na te wykroczenie.
Popieram że najlepiej wrócić do formuły bez transferów i treningów aby każdy miał równe szanse. -
Jakby nie patrzeć to jedno i drugie to błąd gracza, czy zrobiony umyłko czy z premedytacją to kara zawsze powinna być karą. A amnesti czy innych ułaskawień nie powinno się stosować w trakcie, bo to strasznie może poróżnić tłum, gdzie nigdy nie da się wszystkim dogodzić. Z drugiej strony każdy przed turniejem zapoznał się z regulaminem i go zaakceptował to nie ma co w nim zmieniać nic.
Także jak ktoś popełnił błąd powinien ponieść karę. -
@maniek_56
Tutaj nie zgodzę się z Tobą na temat przewidywań wzrostu wartości. Weźmy za przykład nas dwóch.
Wieczorem zostawiam kadrę z wartością 996 mln (o ile dobrze pamiętam). Rano lewy obrońca Alba podnosi overall ze 109 do 112 oraz wartość o około 7 mln i ma obecnie wartość równą 63,7 mln.
Twoja kadra ma wartość 995 mln, gdyby Alba grał u Ciebie przekroczyłbyś limit. Gdyby Twój zawodnik Tchouameni wskoczył 3 poziomy wyżej jego wartość 78,3 mln wzrosłaby o znacznie więcej niż 7 mln. Tak samo w przypadku bramkarza o wartości 108 mln.
Wychodzi z tego, że nie zostawiłeś wystarczająco dużego zapasu tak jak i ja. Tak?
Poza tym, w jaki sposób mam przewidzieć komu i o ile wzroście overall? Ilu będzie takich zawodników w mojej kadrze? Może 1, może 3, może 5 albo żaden.
Jeśli będzie to 5 zawodników, a średnia wzrostu wartości np. 7 mln, to powinienem zostawić 35 mln zapasu?
Mam teraz 17 zawodników w kadrze. Co jeśli wszyscy dostaną wzrost wartości? 85 mln zapasu? -
@damśli7 tak więc wtedy to był by i mój błąd
W twoim przypadku gdzie w końcówce sezonu wrzuciłeś wyższy bieg i zacząłeś gonitwę po awans taka kara tym bardziej na tym etapie może strasznie irytować. Dlatego jw, zasady są po prostu... głupie. Zamiast bawić się rywalizacją kłócimy się i to kto ma rację a wiadomo że każdy ma inny punkt spojrzenia. Co do kadry @jasiuk88 , jest tyle rozgrywek, turniejów że myślę iż zmiany w regulaminie robione pod kadrę to byłby dopiero szczyt głupoty dlatego w twoją teorie nie wierzę. Aczkolwiek mogę się zdziwić.
Cóż, rozmawiamy dużo między sobą, w grupach, na czatach i owszem, w większości zdań można przeczytać o bardzo złym formacie tegorocznych IMP. Można zrozumieć Dovco który został sam z tą organizacją jednak tym bardziej się dziwię po co tyle zamieszania w regulaminie i zmian względem poprzedniego roku. -
@maniek_56
Ale nic mnie nie irytuje. Tu to nie zadziała. To, że mam inne zdanie nie oznacza mojej irytacji czymkolwiek.
Nie uważam, że w takiej sytuacji byłby to Twój błąd, bo w takim przypadku mówimy nie o przewidywaniu, a o zwyczajnym szczęściu.
Ja praktycznie od paru kolejek nie trenuję zawodników i nie gram towarzyskich, więc dla mnie to tak jakby oczekiwać kary za to, że ktoś... nie zrobił nic, czyli tyle ile osoby, którym event nie podniósł wartości albo nie podniósł na tyle, aby przekroczyć limit. No chyba, że ktoś specjalnie przed eventem użył szybkiej sprzedaży i uszczuplił kadrę o 50 mln, żeby zabezpieczyć każdą ewentualność, wtedy ok, przewidział.
Na skład drużyny tygodnia gracze chyba wpływu nie mają. To nie jest puszczenie zawodników na trening i zdziwienie, że wzrosły im umiejętności.
A ogólnie to raczej Typeriada jest odpowiedniejszym wątkiem na przewidywania i zdolności jasnowidzenia niż IMP. -
-
Grupa A
-
Dziękuje całej lidze za walkę do samego końca, moze nie było o co walczyc na dole od połowy ligi, ale kazdy jednak urywał pkt liderom i @daroo933 wręcz wyrwał awans
p.s @Benio-Team ODWAZNIE
-
@Dino-Ligenza @Dovco_HandF zgłaszam się na PM w rundzie finałowej
-
@Seba191995 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
Dziękuje całej lidze za walkę do samego końca, moze nie było o co walczyc na dole od połowy ligi, ale kazdy jednak urywał pkt liderom i @daroo933 wręcz wyrwał awans
p.s @Benio-Team ODWAZNIE
Dzięki wielkie Bardzo ciężka liga w połowie ligi był mega kryzys i już myślałem, że nie ma o co walczyć Graty @Mati-Colchoner widzimy się w finale. Pokonanym glowa do góry nie ma wstydu
-
Statystyki z drugiej rundy IMP.
Najwięcej punktów:
@grzechu111 - 62
@maniek_56 - 61
@john adams_2 - 61
@Kuba1523 - 60
@Mati-Colchoner - 59Najwięcej strzelonych:
@Kuba1523 - 60
@krupski_96 - 60
@PlugawyLuca - 57
@MariuszKill - 54Najmniej straconych:
@john adams_2 - 17
@borynos - 17
@grzechu111 - 18Największa różnica bramek:
@Kuba1523 - 34
@john adams_2 - 31
@grzechu111 - 29
@krupski_96 - 26
@borynos - 26Najwięcej żołtych kartek:
@Damiś27 - 63
@OnlyDybi - 59
@Tedoski - 59
@cogito - 58
@xSilverGhost - 58
@pb1984 - 58Najwięcej czerwonych kartek:
@Damiś27 - 5
@xSilverGhost - 5Fairplay:
@peleKPS - 13 żółtych i 1 czerwona
@MariuszKill - 23
@jasiuk88 - 24
@maniek_56 - 25
@Marcin-kolasa - 26Największa średnia wartość za gracza:
@tristan1982 - 71.1
@borynos - 69.2
@Jyndrek-Potkon - 66.6
@GrzesJ - 66.2
@Mati-Colchoner - 66.1Największa wartość zespołu:
Na ten moment to nie ma sensu.
Każdy z nas mógłby mieć dużo większą
wartość, gdyby nie limit. -
Liga A-IMP'22,R1
Awans do finału:
@grzechu111
@Dovco_HandF
-
Liga B-IMP'22,R1
Awans do finału:
@Mati-Colchoner
@daroo933
-
Liga C-IMP'22,R1
Awans do finału:
@maniek_56
@Łowkiet-Łukasz
-
Liga D-IMP'22,R1
Awans do finału:
@john-adams_2
@Josue-Antonio
-
Liga E-IMP'22,R1
Awans do finału:
@Kuba1523
@krupski_96
-
@Mati-Colchoner said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@Dino-Ligenza @Dovco_HandF zgłaszam się na PM w rundzie finałowej
Jako obrońca mistrzoskiego tytułu - zakładasz finałową ligę .
Zasada ta będzie obowiązywać od tej pory we wszystkich finałach IMP - prawo do założenia ligi finałowej będzie miał ten z menadżerów, który zajął najwyższe miejsce spośród finalistów w poprzedniej edycji - jak w tym przypadku Indywidualny Mistrz Polski 2021: @Mati-Colchoner .